esmaspäev, 16. jaanuar 2012

JCI Toompea presidendi kuukiri nr 1 - Jaanuar 2012

Head kodalased,
Uus aasta ja jaanuarikuu on juba täies hoos.
Hiina kalendri järgi on 2012. aasta musta draakoni aasta. Seda olendit peetakse Hiinas pühaks. Draakoni aasta auks on emiteeritud juba ka mitmeid münte kõikjal maailmas, mõned on saadaval ka Eestis (vaata SIIT).
Jaanuarikuud aga nimetatakse ka südakuuks, sest vana kalendri järgi on homme, 17. jaanuaril ehk Tõnisepäeval, talve keskpunkt.
Veel on jaanuaris tulekul Tatjanapäev (25.01) ning Paavlipäev (25.01). Lisalugemist nende ja teiste Eesti rahvakalendri tähtpäevade kohta leiab BERTA andmebaasist.
Lisaks muule on jaanuar ka õige aeg ülejäänud aasta tegevuste planeerimiseks (sh puhkused, reisimised, üritused jne). Jaanuarikuu on ka suurepärane aeg tegelemaks talispordiga (suusatamine, uisutamine, kelgutamine) - jaanuaris algab Eesti pikamaa suusatajate sari Estoloppet  ning toimub Otepää maailmakarikaetapp murdmaasuusatamises (21-22.01, täpsem info üritusest  SIIT).
Lumeinfo suusatamise jaoks on leitav ERR spordiportaalist.
Info erinevate rahvaspordivõistluste kohta on leitav Sportinfo portaalis.
Muusika sündmustest tasub mainimist legendaarse ja maailmakuulsa regepopi ansambli UB40 kontsert 19.01 Saku suurhallis.
Jaanuar 2012 on eriline veel sellepoolest, et terve kuu ulatuses toimub 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse e-loendus.
JCI Toompea juhatus kutsub üles kõiki inimesi avaldama õigeid andmeid. Loendusest kogutud andmeid ei edastata teistele osapooltele ning neid ei kasutata teiste eesmärkide tarbeks. Eelnevast lähtuvalt oleme oodatud avaldama enda kohta ainult tõeseid andmeid.
Jaanuar on tegus kuu ka Eesti kodades.
Toimuvate ürituste seast tasub kindlasti märkimist 28.01 toimuv "Stardipauk ja aasta alguse pidu". Sellel üritusel on igal aastal aktiivselt osalenud enamus jci-liikmeid üle Eesti.
Koolituste osas tasub kohal olla 18.01 toimuval Väitlusklubi kogunemisel ja 21.-22.01 saab igaüks kirja panna oma Elu Plaani ja Kreedo koolitusel LifePlanning. 
Lisainfo JCI ürituste ja koolituste kohta on leitav kodulehel.
Tegusat ja talvist Jaanuari meile kõigile!
Raili Naris
President 2012
Toompea Ettevõtlike Noorte Koda

Kommentaare ei ole: