kolmapäev, 6. aprill 2011

Toompea koja massaaziõhtud: õppisime ja nautisime

Veebruaris-märtsis 2011 korraldasime koostöös mu hea kursaõega andragoogikakursuselt - Raili Raik´iga - massaazikursusi. Neile, kes tahaksid osata oma lähedastele lõõgastust pakkuda, mitte sertifikaadi pärast. Kuigi Railil on õigus ka sertfikaate välja anda, ei olnud meie õppemaht lihtsalt nii sügav :)
Massaaziõhtuid oli kokku neli õhtut ja korraga 3 tundi. Ei olnud oluline käia kõik korrad, vaid võis tulla ka näiteks ainult siis, kui oli midagi sellist, mida tahaks kogeda või juurde õppida.
11. kord
Esimesel korral õppisime klassikalist massaazi ja võtsime läbi selja ja kaelapiirkonna. Õppisime kasutama huvitavaid abivahendeid, nagu igasugused rullikud ja pallikesed, aga ka näiteks pooleldi täis veepudelid:)).  Teisel korral tutvusime Jaapani massaaziga, Shin Doga. Tallusime üksteisel seljas ja masseerisime üksteisel kehameridiaane läbi … ai-ai.. küll see oli valus :))
 2.kord2.kord1 
Kolmandal korral õppisime refleksoloogiat – jalatalla massaazi. Marju Jalaka abiga õppisime tegema põhiharjutusi, käisime talla peal läbi erinevaid kehaorganeid ja –punkte läbi, alates selgroost  ja lõpetades käbinäärmega. Oi küll see oli üks mõnus punkt seal suurel varbal ;).
3.kord 3.kord1
Neljandal korral õppisime massaazi käigus kasutama kuumasid kive ja erinevaid kuppusid. Me tegime laavakividega, kuid Raili juhendas, milliseid kive võiks ise otsida ja kasutada. Kupud ja kivid toovad vere hästi naha alla ning energiseerivad mõnusalt.
IMG_1051Vaatasin, et läbi nelja korra käis massaazi-õhtutelt läbi kokku 21 inimest. Nii Tallinna, Go kui Toompea kojast. Samuti oli päris palju kojaväliseid inimesi. See oli väga tore! Eriti vahva, et meil oli päris mehine seltskond põhituumikus:)
Jah tõesti, need olid väga mõnusad, lõbusad, nautimist ja õppimist täis õhtud! Raili jagas meile oma muheda olemise ja sügava professionaalsusega teadmisi massaazimaailmast  rohkem, kui ma ise tegelikult arvatagi oleks osanud.
Aitäh Railile, kõigile osalejatele ning Janale ja Jaelile Go kojast külalislahkuse eest kasutada massaaziõhtuteks nende elutuba! :)Raili Raik

P.S. Raili leiab muide Tondil asuvast ilusalongist “Kaunis Kaunimaks”. Eriti võivad tema abi vajada need, kellel on mingid traumad olnud ja seetõttu kehavedelikud ei liigu, on tekkinud tursed või paised. Ma loodan, et ta jõuab koolitada välja palju inimesi, kes sarnaselt temaga sellises olukorras abiks oskavad olla.
kribas Siki

Kommentaare ei ole: