teisipäev, 1. detsember 2009

01.12.09 Katrini koolitus- Raske mõista, Kerge hukka mõista

Käisin 1. detsembril Katrini koolitusel.

Mida koolitusel tehti?
Alustuseks tegime testi ja määrasime oma temperamendi tüübid (melanhoolik, koleerik, flegmaatik, sangviinik). Puhatalt üht tüüpi pole vist meist keegi- ikka oli kellegi mingi segu erinevatest tüüpidest. Viimati olin sarnast testi teinud kooliajal ja märkasin kohe ka erinevust... seega on siis tõsi, et aja jooksul inimese temperament muutub :-)

Katrin selgitas ka eri temperamenditüüpide käitumist ja tõi erinevaid näiteid elust enesest. Vaatasin neid graafikuid- ja ohoo tundisn ära veel nii mõnegi oma sõbra-tuttava...
Samas iga inimene käitub erinevalt ja üsna tihti saab teadlikult luua endast hoopis teise mulje. Seda olen isegi tähele pannud ja (ala)teadlikult proovinud ka vahel teha, kriisiolukorras tuleb aga tavaliselt ikka välja inimese tõeline mina...

Veel sai vaadatud „Johari minapilti“ ja „negatiivsete emotsioonide jäämäge“ ning mismoodi oma ellusuhtumist fokusseerida.

Koolitusel saadud info- on sellest kasu ka?
Ikka on! Kui oskaksid nüüd ära määrata mõne uue vestluspartneri temperamendi, siis oleks suhtlemine nendega palju tulemuslikum. Saaksid ka teada- miks nad just nii käituvad ja suunata asju soovitavas suunas... Kui see tundub esialgu raske ja vajab harjutamist, siis enda kohta sai koolitusel küll igaüks midagi teada, mida võibolla aimati, kuid ei teadvustatud :-)

Igal juhul oli see vahva koolitus.
Aitähh Katrin!

Muljetas Ando
Ps. Samast koolitusest on võimalik osa saada veel ka 3. detsembril.
Kogu koolituselt saadud tulu läheb Kairit Kriki ravifondi.

Kommentaare ei ole: