esmaspäev, 26. jaanuar 2009

Fairyland Carnival, 17. Jaanuar 2009

17 Jaanuari hommikul startisid Tallinnast Riia poole Veiko, Liina ja Ando, kuna sama päeva õhtuks oli meid kutsutud karnevalile, kus pidi ametisse pühitsetama JCI Latvia uus president Agnese Kulina-Stomere.

Riiga jõudsime viperusteta, ning asjad hotelli viinud, kiirustasime linna peale. Eelnevalt uurisime hotellist- kuidas parlamendihoone juurde pääseb? Saanud aru meie kavatsusest, selgitati et seal pole enam midagi näha, kuna kõik aknad juba ära parandatud :-) Sellegipoolest tegime tiiru vanalinas ja vaatasime paramendihoonet läbi selle ette seatud metalltõkete.

Karnevalile pääses vaid maski või kostüümiga. Liina tegi ennast printsessiks, Ando mereröövliks ja Veiko esines ühena kolmest põrsakesest. Kuna hotell asus peokohast vaid kiviviskekaugusel, läbisime selle vahemaa juba kostüümides, ning nii mõnigi auto lasi möödudes signaali :-) Kohale jõudnud, ei lastud meid niisama sisse- uksel seisid kaks hellebardidega õukondlast, kes meie käest parooli nõudsid... tegime suured silmad ja vastasime „Agnese“, kas see õige oli... kuid sisse me saime! Kohal oli juba igatsorti karvaseid ja sulelisi: Punamütsike, Saaabstega kass, Pöialliisi, võlur, hunt, Peeter I jne...Naiskülalised ei pääsenud enne edasi, kui said kristallkinga proovida- kellelegi see aga esialgu jalga ei sobinud...


Et külaliste aega sisustada, olid võõrustajad mõelnud välja hulganisti mänge- oli teatevõistlusi, kirve- noa- ja kahvlivõitlus, paberist voltimist ja muud põnevat.... ning sekka loomulikult tantsu.


Enne keskööd testiti veel vimast korda uut presienti- kas ikka on selleks ametiks küps? Allpool fotol on Aldis ja Agnese ametis luua valmistamisega- kellel see paremini õnnestub, see saab „platsi puhtaks lüüa“ :-)


Keskkööl saabus tuhkatriinu e. Agnese uue kleidiga ja ennäe- kristallkingake sobiski! Nüüd polnud enam muud, kui küllatulnud kaugete maade ja -õukondade esindajad asusid järjekorras uut presidenti tervitama ja vanale õlale patsutama.


Pärast seda jätkus tants varaste hommikutundideni...

Viimasel pildil on kogu karnevaliseltskond koos.


Aitähh JCI Latvia toreda karnevali eest!

postitas Ando

Kommentaare ei ole: