pühapäev, 24. veebruar 2008

Ruskijii Vetcher 23.02.2008












Eesti Iseseisvuspäevale eelnev õhtu kujunes JCI Toompea ja JCI Partner korraldusel tõeliseks rahvaste paabeliks. Kuigi ideeks oli korraldada vene keele harjutamise õhtu, siis olude kokku langemisel sai sellest pigem keelte kompott. Või nagu õhtut avades Jüri tabavalt ütles: "Russian evening going to be a Spanish night". Asi nimelt selles, et õhtut veetnud seltskond oli enam kui tagasihoidlikult öeldes mitmerahvuseline: selges enamuses olid hispaanlased, seejärel ukrainlased ja venelased, see järel alles eestlased ja lisaks veel türklane, ameeriklane ja ka üks itaallane.

Õhtu kulges Vene Trahteris Poseidon erinevate mängude, rohke vene toidu ja joogi, mõningate ukraina napsude ja erinevate keelte rääkimise rütmis. Kui esialgu võis täheldada teatavat kohmetust erinevate keelte miksimises ühes lauses, siis õhtu edenedes sai sellest pigem omamoodi uus "esperanto", aga Tallinna moodi :)) Tooste öeldi paralleelselt vene, inglise ja hispaania keeles.... Õhtu alguses alanud salapärane maffia mäng ei olnud allakirjutanu lahkumise hetkeks veel lõppenud, kuid tulemused olid piisavalt drastilised: maffia küüsi olid tolleks hetkeks langenud juba enamus, ainult kolm rahumeelset linnaelanikku olid veel "elus". Loodetavasti tabas lõpuks politsenik siiski kurja maffia mehe ja klaaris õiglaselt ja seadust järgides temaga arved.

Ütleme nii, et see õhtu näitas suurepäraselt, et väike Eesti võib ka olla multirahvuseline. Ja tore on, et ka koda on saanud kohaks, kus kohtuvad väga erinevad rahvused.

Ja lõpuks ka üks vahva toost, ja vabandage mind, et see inglise keelne juhtus olema:

When called upon thus suddenly
For sentiments or toasts
The few ideas that I possess,
Flit instantly -- like ghosts.
The only thing I think of now --
That seems at all worth saying
Is -- Here's to you! May you soon receive
The gifts for which you're praying!


Kommentaare ei ole: