pühapäev, 18. november 2007

Toompea aastakoosolek Kloogal, 17.11.2007

Tervitus, kodalased!

Ilukõnesid pidamata ütlen otse välja - JCI Toompea aastakonverents oli sigalahe. Imelise tunde tekitasid nii suurearvuline toompeakate kogukond kui helde ja samuti rohkearvuline külastajaskond.Sellist sära olen ma tahtnud kogu aeg kodalaste silmist näha ja laupäeval nägin seda nii päeval, õhtul kui öösel. Nüüd võin ma oma marssalikepikese põuest välja võtta ja põõsasse visata.

Kergitades ülevoolavatelt emotsioonidelt saladuseloori teen pisikese ülevaate toimunust.
Päev algas meie oma kahe suurepärase koolitaja, Siki (alias Signe) ja Marju, poolt veetava "Kuidas saada miljonäriks" etteastega. Koolituse lõpuks oli näha, et kuulajad söövad Siki ja Marju peost palukesi ja tahavad veel ja veel. Loomulikult polnud koolitajad kadedad ja lubasid teemat kojas edasi arendada (jätke meelde, kirjutage üles).

Järgmise etteaste tegi Almer Jansu, kes pani isegi kõige suuremad päntajalad salsarütmides õõtsuma ja puusad kaheksaid (viisnurkade asemel ;-)) tegema. Spektaakli teises pooles Jansu täitis toa ja osalejate meeled igasugu helidega. Võludes helisid välja kaussidest, pulkadest, heliharkidest. Ilmselt oleks pottidest ja pannidestki heli välja meelitanud, kui need oleks tuppa toodud. Rahvas oli jälle sillas.


Nüüd kõige tähtsamast ehk miks üldse kojarahvas Klooga-Rannale kokku oli tulnud.
Aastakoosolekust loomulikult. Igavad ametlikud osad jätan vahele ja meenutan põnevamat osa - uue juhatuse valimisi, mis olid just nii pingelised kui hõre konkurents lubab. Nii kiiret valimiskomisjoni tööd polnud minu silmad veel kojas näinud. Valimiskomisjoni esimees Peeter Võrk koputas kodalstele südamele, et nii igavat häältelugemist tema enam näha ei taha - ei ühtegi häältesedeli rikkumist ega midagi.
Valimiste tulemusena selgus, et järgmise aasta juhatusse valiti:

President 2008 - Kadi
EVP - Ando
VP - Javier (Twinning)
VP - Krista K. (Social)
VP - Tiia (Business)
IPP - Rain
Treasury kuldse ketiga roosat õlakotikest hoiab järgmisel aastal Kuno Peek.
Kõik, mis järgmise aasta koosolekutel välja hõigatakse salvestab ja kirjutab üles Secy Laura Kaasik.


Koosolekul juhtus veel muudki huvitavat. Nimelt koda suurenes ühe liikme võrra ja nüüd on meid tervelt 41. Taasliitus JCI Toompea kojaga ka juba hommikusel koolitusel üles astunud Marju Raadik-Kantsik. Marju lubas meie vaimu harima ja huvilistele päitsed pähe panema hakata. Veel suurenes JCI Toompea kandidaatide rivi Tiina Tambergi näol. Tiina töötab EBS's abistades rektoreid ja korraldab EBS's üritusi.

Ahjaa koosolekul presenteeris meie koja kuraator Anneli Ohvril JCI Estonia uut kandidaatliiget JCI GO Koda. Selgus, et tegemist pole Go bussi ega GoGo tüdrukutega vaid hoopis keskkonnale üldisemas plaanis keskendunud kojaga.

Koja huvitavate ja asjalike toimetamistega käib kaasas loomulikult fun ja seda osa esindas hiilgavalt õhtune super-über "Tantsud tähtedega" "teleprogramm". Kohal olid tähed, kohal olid staarid, kohal olid kohtunikud, kohal oli publik. Nagu telesaadetele kohane, pikalt kummi ei veetud, vaid asuti kohe tantsude kallale. Eelnevalt sõltumatute loosivõtjate poolt hoolikalt valitud paarid astusid kaamerate valgusesse ja šõu võis alata. Iga tantsu eel tuletati paaridele meelde, millise tantsuga tegu ja mis samme tantsus kasutatakse. Kui esimese tantsu ajal võis veel tunda tantsijate jalgades kramplikust, siis mida tants edasi, seda professionaalsemaks esitused läksid.



Tõelist värvi andsid õhtule kohtunikud Ants Naer, Jaanika Paanika, Jüri Pael ja Merle Spendrups, kes väljalangejate sõelumiseks kasutasid äärmiselt üllatavaid viise alates pudeli keerutamisest lõpetades loositõmbamisega. Ahjah, tantsudeks olid tibutants, lambada, jenka, kearajaan, kalinka ja kepitants. Uskumatul kombel tulid loost võitjatena välja paar, kellest üks peaaegu, et oleks saanud 2007 aasta JCI Toompea presidendiks ja teine ongi käesoleva aasta president. Teisisõnu Piret Naber ja mina. (Õhus on tunda korruptsioonilõhna).



Tantsuvõistluse "reklaamipauside" vahel tunnustati koja 2007 aasta parimaid, kelleks olid:
Parim liige - Kadi
Parim Kandidaat - Andres
Parim juhatuse liige - Kadi
Aasta üllataja - Merle
Parim projekt, mille projektijuhtideks erinevates etappides olid Jimmy, Krista V., Liina , Alice.
Nemad olid parimad kodalaste hinnangul.

Koja juhatus tahtis tunnustust anda veel kahele kodalasele panuse eest kojaellu:
Merlet suurepärase sponsorsuhte loomise eest andsime tiitli "Koja mesisuu".
Kaidot paljude uute inimeste kotta toomise eest pärgasime tiitliga "Koja magnet".
Kõik tunnustatud said premeeritud ka kojafondi näol.

Premeerimistele ja autasustamistele pani punkti kõigi osalejate vahel välja loositud hammaste valgendamise komplekt, mille võitis loosi tahtel endale JCI Tallinna koja kaunitar Jaanika Kaiv.

"Tantsusaatest" ideid kogunud publik tantsis kuni hommikuni ja ravivad tänaseni oma valutavaid konte ;-)).

Minu pooltki suure tänud organiseerimisgrupile eesotsas projektijuhi Krista Vapperiga! Suurepärane aastakoosolek oli. Usun, et Teie korraldatud üritus jääb pikalt pikalt osalejatele meelde.


Tänud ka külalistele, kes andsid sellele õhtule oma värvi!


Rain
Hoolimata valimistest jätkuvalt Teie president 2007 kuni aasta lõpuni

Toimetas ja täiendas Ando, aprillis 2012


Kommentaare ei ole: