pühapäev, 28. oktoober 2007

Mis toimus JCI Latvia Aastakonverentsil?, 27.10.07

... lühike vastus: igasuguseid huvitavaid asju!
... kui aga tahad pikemalt teada, siis loe altpoolt :-)

Eestist otsustas tee Jurmalasse, Läti koja Aastakonverentsile, ette võtta 4 vaprat JCI- kat: Merit Tallinnast, Liina Toomemäelt, Hanno e-st ja Ando Toomepealt. 27. Oktoobri varahommikul sai kogu see seltskond kokku Hanno juures, pakiti asjad Meriti Sonatasse ja sõit Läti poole algas. Tee peal sai tutvutud Kalevi uue müügihitiga- nisukliide ja maasikamaitseliste küpsistega... Et aga nisukliide mõiste tekitas veidi poleemikat, otsustati JCI oma toitumisspetsialist, Kätrin, varasel tunnil telefonikõnega üles ajada, et asjasse selgust saada :-) Igatahes kulges sõit Läti piirini, sealt edasi Riiga ja Jurmalasse viperusteta....vaid Jurmalas sai tehtud üsna mitu ringi mööda ühesuunalisi tänavaid, kuni Jurmala Spa hotell üles leiti...

Hotelli vestibüülis võttis meid vastu Aldis isiklikult, tal oli meie üle väga hea meel... olime ju ka ainsad “väliskülalised” :-) Et lätlaste kombel kohe pihta hakata, selgus et Hanno koolitus oli toodud paar tundi ettepoole ja see pidi algama juba 15 minuti pärast. Tegime siis kiire lõuna ja aitasime Hannol koolitusmaterjale valmistada. Sissejuhatuseks oli meilegi tuntud Naerukoolitus, vabas õhtus ja sügiste lehte vahel, mis kõik kohalolijad üsna elevile ajas.


Järgnes üksteisega tutvumine ja meeskonnakoolitus. Lõpetuseks sai aga iga kohalviibija oma seljale paberilehe, kuhu kõik võisid tolle isiku kohta kirjutada vaid positiivseid asju. Pärast sai seda lehte veel ikka mitu korda, nägu naerul, üle loetud :-)



Pärast kohvipausi algas üldkogu, läti keeles. Allakirjutanu läti keele oskused polnud aga eriti kiita ja seepärast kasutas ta seda aega Jurmala rannarajooniga tutvumiseks ja proovitud sai ka SPA mõnusid... :-)

Kell kaheksa algas aga pidu. Riietus pidi olema värviline ja vabalt langev, nagu sügisesed lehed.... Sai siis panustatud värvilisele....



Algul oli veidi imelik, kuna lätlased olid ikka kõik ülikondades.... kuid kui Hanno oma madruse kostüümis välja ilmus, suutsid “Kuumad Eesti Poisid” oma lauda lisaks eesti tüdrukuletele ka läti omad juurde meeldiltada. Ehee... :-)

Tantsimiseks läks väga äkki. Lihtsalt pandi peale lätikeelne “Kes aias- kes aias” ja kohe oli tantsuplats inimestest tulvil :-)


Õhtu naelaks oli JCI Latvia uuele presidendile, Aldisele, tehtav “Viking Test”. Toimus see aga väljas, hotelli terrassil ja tõrvikute valgel. Napse oli igasuguseid ja Aldis pidas vapralt vastu. Allakirjutanul oli kaasas loomulikult Vana Tallinn. Kuna aga Liina oli samuti selle napsiga eelnevalt juba Aldist testinud, otsustasin Aldist sellest säästa ja pudeli talle hoopis kinkida. Ja uhiuue JCI Toompea särgi (We Make Things Happen) sai Aldis ka! Ühtaegu said aga testijad otsa... aga ega see siis uue presidendi tervitamist ei takistanud... keegi oli just saanud faksi JCI-lt Taanist ja keegi teine Hispaaniast, kus olevat kirjas et nende kohus on vastset presidenti napsiga tervitada. :-) Et aga allakirjutanul samuti veel naps võtmata, meenusid kohe sõbrad Mariehamnist. Sai siis välja hõigatud, et olen saanud just SMS-i Mariehamnist ja nood paluvad mind samauti uut presidenti tervitada. Kui paar päeva hiljem sellest Ninale rääkisin, oli ta väga rõõmus, et ma tema asemel Mariehamni esindasin :-)



Pärast presidendi tervitamist jätkus disko, kus lood olid nii inglise, läti, vene kui ka eesti keeles. Toimus veel moedemonstratsioon ja võeti üksteiselt mõõtu õhupallidest loomade meisterdamises.



Järgmisel hommikul mingit poole päevani põõnamist ei olnud, sest Hanno pidi juba kell üks olema tagasi Tallinnas... seega varane hommikusöök ja start juba veidi peale kella kaheksat! Tegime tublit sõitu ja tõepoolest jõudsime õigeks ajaks ka Tallinnasse.

Viimasel pildil on rahuloev ja rõõmus reisiseltskond, koos Aldisega, enne tagasiteele asumist, Jurmala Spa Hotelli ees.



Muljetas Ando
VP International, JCI Toompea

Toimetas ja täiendas Ando, aprillis 2012



Kommentaare ei ole: