pühapäev, 9. september 2001

JCI 2001 Presidet G. A. Bouverat' i külaskäik

Septembri teisel esmaspäeval kogunesid aktiivsed noorkodalsed Viljandisse, kohtumaks JCI 2001 Presidendi Georges A. Bouverat'iga.
Maailmakoja presidendile tutvustati Viljandi linna ja Viljandimaa Noorte Kommertskoja abil ning toetusel valminud projekte - Kirsimäel olevat külakiike ja Männimäe mänguväljakut.
Peale linnaga tutvumist, jätkus üritus Viljandi Hotell Centrumis. Maailmakoja president tutvustas JCI slogani ehk hüüdlause muutmise ning ühtsele logole ülemineku põhjuseid.
Uus slogan: Entrepreneurs in Action!
Vana slogan: Learning by Doing!
Järgnevalt uuest sloganist Georges A. Bouverat'i sõnadega:
Jaycees are investors, venture capitalists, entrepreneurs, professionals in diverse fields. They see entrepreneurial action as a creative outlet, a powerful means of creating change to make the world a better place.

Rohkem pilte ja Ene Seidla kokkuvõtte leiad allpool:



 



 Eesti Noorte Kommertskoja president Raul Koni ja JCI 2001 President G. A. Bouverat kiigel




 Käimas on JCI uue slogani tutvustamine.





Üks ühine grupipilt kõigi osalenutega Viljandi Hotell Centrumi kolmandal korrusel.




Elmo ja Eesti Noorte Kommertskoja President 2002 Ene Seidla!


Vaata ka Ene Seidla koostatud juttu teemal Üks päev JCI maailmapresidendi G. A. Bouverat'i elust".





Üks päev JCI maailmapresidendi George A. Bouverat elust.

Päev on esmaspäev 10. september, koht on Eesti.
Kuuel kontinendil, 123-s riigis tegutseva Rahvusvahelise Noorte Kommertskoja Maailma president külastab täna Eestit.

kell on 9.20.
Maailmapresident Geroge A. Bouverat astub Tallinnas välja lennukist, millesse ta on sisenenud Riias kell 9.40. Lennu pikkus on miinus 20 minutit. “Ajas rändamine on võimalik”, viskame sissejuhatuseks nalja. George näeb välja puhanud ja rõõmus, 35 kilone 2 nädala reisikohver ei näi teda kammitsevat. Joome lennujaamas kanget kohvi. “Oi, kuidas kõik on muutunud”, vangutab George pead oma 6 aasta tagust visiiti meenutades. Nii räägib inimene, kes sel aastal saabub vähemalt 100-sse lennujaama terves maailmas.

kell on 9.40
Sõidame esimesele kohtumisele. Autos jõuab George visata pilgu peale programmile ja küsida iga punkti kohta, mida temalt oodatakse. Maailmapresident on külas selleks, et Eesti Noorte Kommertskoja partneritega kohtuda ja oma liikmeid innustada. Olen 100% teie käsutuses. Eestlased on kokku pannud väga tiheda ja vaheldusrikka päevakava.

kell on 10.00
Algab kohtumine Eesti Telefoni juhatuse esimehe Valdo Kalmuga ja finantsdirektor Satu Koskisega. Me räägime koolitusest, mida noorte kommertskoda oma liikmetele pakub. Avaliku esinemise, projektijuhtimise, esitlemise, loovuse ja meeskonnatreeningud – need oskused saavad juhile anda midagi sellist, mis muudab tema ülikoolis omandatud erialased teadmised kasulikuks. George A. Bouverat on Shveitsi IT korporatsiooni finants- ja administratsioonijuht. “Te vajate avatud, dünaamilisi, innovaatilisi ja julgeid noori juhte – need on olemas JCI-s”, on tema sõnum. Teine sõnum on, et asju paneb maailmas juhtuma inimeste ettevõtlikkus. Noortekoda edendab ettevõtlusele orienteeritust.  Tore üllatus on, et Eesti Telefon, kes panustab pärast monopoli staatusest väljatulemist palju oma arendustegevusse, sisaldab endas, mitu kommertskodalast. Üllatus ootab aga ka kohtumise lõpus: Eesti Telefoni sisese võistluse (milles osales 35 meeskonda üle Eesti) võitjad sõidavad auhinnaks Barcelonasse JCI maailmakongressile, kus muuhulgas on võimalik kuulata mälutreeningu guru Eduard de Bono ning Franklin Covey instituudi tippkoolitajate loenguid.

Kell on 11.00
Majandusminister hr Mihkel Pärnoja tervitab meid oma kabineti ees. Pärnojaga on koos kolm väga noort inimest, kelle nimekaartidelt paistvad ametipositsioonid on Geroges’i kodumaal kättesaadavad mitmekümneaastase stabiilse karjääri tulemus. “Nii radikaalsete muutuste ajal saab edasi minna nii kiiresti, nagu me soovime, ainult noorte inimestega,” vastab Pärnoja enne kui jõuame küsida. JCI suudaks neile noortele inimestele mõndagi pakkuda, arvab George. Oleme Eesti Noorte Kommertskoja presidendi Raul Koniga mõelnud hetk tagasi täpselt seda sama mõtet. Oma isiklikest õppimiskogemustest.
George tunnustab Eestit, sest Noorte Kommertskoja liikumine tekkis esimesena Ida-Euroopas just siin. 2 aastat enne taasiseseisvumist. Eesti koja liikmed on olnud head Eesti saadikud väljaspool. Eestit teatakse ja tunnustatakse selles maailmaorganisatsioonis hästi. Seda rolli ei saa alahinnata, rõhutab maailmapresident. Eesti edu üheks võtmeteguriks on avatus oma naabritele, investeeringutele. “Enterpreneurs in Action”- nii kõlab JCI uus slogan. Tahame olla mängus tegelased, mitte pealtvaatajad. Minister teab ENKK tegemistest ja väljendab heameelt, et JCI aitab Eesti avalikkusele selgitada turumajanduse olemust, aitab noortel ettevõtjatel aru saada oma rollist. George uurib põhjalikult ettevõtjate tugisüsteemi olemust.

Kell on 11.45
Me jalutame George’iga vanalinnas ja räägime laulupeost. Ta teab sellest üllatavalt palju. George saab mult lubaduse kutsuda ta külla järgmise laulupeo ajal.

Kell on 12.30
Me siseneme Nordea panka, et kohtuda Eesti filiaali juhtide Toivo Annuse ja Toomas Pajuga.
Nordea esitleb Eestit: kui suur, mis keelt räägitakse, kelle mõjusfääris ollakse majanduslikult. Korralik PR Eestile. Pangas. Maailmapresident on majandus- ja rahandusinimene. Räägivad professionaalid omavahel, aga seekord pole keskpunktis intressid, trendid ja riskid. Tsentrumis on JCI võimalused. Üks sfääre, milles JCI-st kasu, on globaliseerumine. Täna on hilja arutleda, kas see on hea või halb, see on lihtsalt fakt ja parim, mida saame teha, on õppida elama uutes tingimustes. JCI-s suhtlema kõige erinevamast rahvusest inimestega, õpid tegema esimest sammu kontakti suunas ja saavutama õiget keelt. Kontaktidevõrk üle maailma – see on JCI.

Kell on 13.30
Me asume teele Tallinnast Viljandisse. Teel võtab maailmapresident kõne oma perele ja firmasse. Varsti saab kodust eemal oldud 2 nädalat. Siis nädal kodus ja järjekordsele kahenädalasele reisile.
“Kuidas on see võimalik,” küsime. “JCI maailma president – see on elu parim töö. Siiski vajan isikliku stabiilsuse säilitamiseks vahepeal seda nädalat kodus”, ütleb Geroge. “ Maailmapresidendiks valimine tõi kaasa rohke meedia tähelepanu – reklaami meie firmale.”

Kell 14.45
Me sööme lõunat koos Paide Noorte Kommertskoja järgmise aasta  presidendi Richard Dobrusega. Richard on käinud suvel Euroopa Akadeemias, kogenud ja saanud osa sünergiast, mis tekib treeningus rahvusvahelises teamis.

Kell 17.30
Me kiigume Viljandimaa Noorte Kommertskoja ehitatud külakiigel Lossimägedes ja teeme pilti laste korvpalliväljakust. Kohale kiirustab “Sakala” fotograaf ja ajakirjanik. Kiire intervjuu.

Kell 18.00
Me oleme koos Viljandi linnapea ja Eesti Noorte Kommertskoja liikmetega Centrumi konverentsisaalis. Linnapea Peep Aru on olnud noortekoja asutajaliige. Koostöö JCI ja linna vahel põhineb vastastikusel teineteise väärtustamisel.
George räägib JCI-st kui võimalusest kogeda reaalset inimlikku suhtlemist, millest kiirenev elutempo ja kommunikatsioonivahendid meid järjest kaugemale viivad. George näeb JCI-l maailmas ja Eestis suurt tulevikku: “Me tahame olla Enterpreneurs in Action – dünaamilised, energilised, riskivõtjad, otsuste tegijad. “

Kell on 20.30
George asub tagasiteele Tallinnasse, et hommikul kohtuda veel Eestlastega ja jätkata oma teekonda Austriasse, Viini. Kui ta homme lennukisse astub, ei ole uudised Ameerika terroriaktist meieni veel jõudnud. Homme õhtul loeme JCI kodulehelt George A. Bouverat avaldust terrori hukkamõistuks ja õnnetuses kannatanud JCI-katele ning nende perekonnaliikmetele kaasatundmiseks.

Maailma presidendi Georges A. Bouverat’ga veetis päeva
Ene Seidla

Kommentaare ei ole: