kolmapäev, 4. juuli 2012

JCI TOOMPEA presidendi kuukiri nr 7 – Juuli 2012

Head kodalased!
Alanud on 2012 aasta seitsmes kuu, Juulikuu, ning koos sellega on murtud aasta selgroog ehk on alanud teine poolaasta ja päevad hakkavad taas kukesammu võrra lühenema. Jaanipidustused on peetud ning traditsiooniliselt asume vaikselt vaatama jõulude ja aastavahetuse poole, mis on ju teise poolaasta kulminatsiooniks.

Juulikuu on suuresti ka puhkuste kuu ning paljud meist viibivad eemal kontoritest, arvutitest, telefonidest jne. Heade suhete jätkumiseks kolleegide ja koostööpartneritega tasub kindlasti märkida ennast erinevates infosüsteemides (nt intranet) tööjuurest eemal asuvaks. Ka sissetulevate e-kirjade jaoks tuleks aktiveerida samalaadne out-of-office abiline. Sedasi saab meiega ühendust saada sooviv osapool teada, et oleme puhkamas ning oskab vajadusel pöörduda õigete isikute poole.
Juuli algus on tähendusrikas õppimishimulistele inimestele, sest kõikides õppeasutustes on toimumas avalduste vastuvõtmised sisseastumisteks. Näiteks Tartu ülikoolis, TTÜs aga ka Kaitseväe Kõrgemas Sõjakoolis käib dokumentide vastuvõtt kuni 6-7. juulini ning EBSis kuni järgmise reedeni. Kellel huvi enese täiendamiseks ja teadmiste pagasi mitmekesistamiseks, siis tuleks tegutseda nüüd ja kohe!

Juulikuu rahvakalendris olulisi tähtpäevi ei ole. Küll aga peetakse juulis kõikvõimalike festivale. Samuti on juuli tuntud ka kui aasta kõige soojem kuu. Festivalidest on kindlasti kuulsamaid Viljandis 29-29. juulini toimuv XX Viljandi pärimusmuusika festival ehk Viljandi Folk  ning Tallinnas 4-7. juulini toimuv vaba õhu festival Õllesummer. Lätis on 20-21. juulil toimumas Positivus Festival, kus võib kohata arvukalt Eestlasi. Rohkem infot festivalidest leiab piletimüügi portaalidest: Piletilevi, Piletimaailm ja TicketPro.

Lisaks kõigele muule on juuli ka väga esinduslik spordi valdkonnas. 1. juulil selgus järjekordne euroopa meister jalgpallis. Suur jalgpall aga jätkub: 3-15. juulini toimub esmakordselt Eestis U-19 jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir, kus mängud toimuvad Tallinnas, Haapsalus ja Rakveres. Eesti osaleb korraldajana turniiril, meie vastasteks on Portugal, Kreeka ja Hispaania. Euroopa meister jalgpallis selgub esmakordselt Eestis! Rohkem infot leiab siit.
Mereriigil Eestil on au võõrustada 25-29. juulini Pärnus toimuvaid Põhjamaade noorte meistrivõistlusi purjetamises, kus parimad selgitatakse välja 9. klassis. Rohkem infot veebist.

27. juulil algavad Londonis aga suveolümpiamängud, mis kestavad kuni 12. augustini. Londonist saab esimene linn, mis on võõrustanud 3 korda olümpiamänge (varem toimusid seal 1908 ja 1948). Võistlustulle astuvad ka eestlased! 

Juulis on jätkumas rannahooaeg. Veeäärde minnes jälgigem, et svipsises olekus inimesed, olgu nad omad või võõrad, vette ei satuks. Rannailmade ülevaade, sh vee ja õhu temperatuur, on leitav veebist.

Juuli pakub elevust ka gurmaanidele: 2-7. juulini on erakordne võimalus nautida einet Tallinna Vabaduseväljaku kohal mainekas õhurestoranis Dinner in the Sky. Menüüs on hommikusöök, lõunasöök, õhtusöök ja ka lihtsalt šampanjaga vaadete nautimine. Rohkem infot ja broneerimine veebis.

JCI Rannavolle hooaeg kestab. Treeningud toimuvad igal pühapäeval, kella 19:30-21 Tammsaare tee 147C liivaväljakutel. Võrkpall on võrratu - saage osa! Lisainfo Tarmolt .

Juulikuu on ka JCI-s puhkuse kuu!
Kohtume, puhkame ja naudime suve koos traditsioonilistel JCI Suvepäevadel 06.-08.07 Marksal. (lisainfo ja registreerimine)
Meie koja kohtumispaik Telk 1: laupäeval, kella 17-18.30 Tantra-tantsu-töötuba. Töötoa juht ja teostaja on särav Piia Berting.
Tulge kohale ja naudime koos Piiaga tantrat ja tantsu!

Kellel on küsimusi suvepäevade detailide kohta, siis JCI Toompea kuraatoriks E-koja poolt on Märt Rohtla.



Osalege JCI Toompea heategevusprojekt Koos Kooli! oksjonitel FB-s ja avatud on annetustelefon 9007725.
Teeme kõik suurperede laste koolimineku rõõmsaks ja meeldejäävaks!


Lõpetuseks tsiteerigem üheskoos klassikuid: Juuli - sellest saab meie suvi, kuum ja kirgastav päev ... lainete hellitav hääl ...!
  
Päikeselist suve ja kohtumisteni!

Raili Naris
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda
JCI Toompea President 2012

Kommentaare ei ole: