esmaspäev, 26. märts 2012

Tervitasime kevadet Keila-Joal ja Laulasmaal

JCI Toompea suured ja väiksed kodalased koos sõpradega Tallinna kojast kevadmatkal Keila-Joal |  25.märts 2012 

Alles see oli kui maad kattis paks lumevaip. Märtsikuu soojakraadid on teinud oma töö ning lumest on alles vaid õrnad riismed. Selleks, et alanud kevad saaks korralikult käimatõmmatud, otsustasime teda tervitada JCI Toompea kevadmatkaga!
Info noortele kodalastele - kevadmatk on meie traditsiooniline üritus värske õhu ja mõnusa seltskonnaga. Vahemärkus vanematele kodalastele - vanasti olid matkad tõepoolest pikemad (ja muru rohelisem).


Projektijuht EVP Minni kandis juhtivat rolli matka planeerimise ja läbiviimise osas. Arvestada tuli pidevalt muutuvat ilma - 2 päeva varem paistis päike ja oli väga soe, päev varem sadas terve päev vihma. Matkapäeva hommikul oli meeletu tuul, maad kattis öösel sadanud lumi ning hommikul mindi üle suveajale. Viimane tähendas potensiaalselt unisemaid matkalisi, kes hommikul ärgates pidid ilmutama sihikindlust ja tahtejõudu ilmast olenemata matkale tulla. Aga JCI liikmed ei ole nõrgast puust - matk toimus ning meeleolu oli kõigil hea!

Kogunemiskohast startis kolm masinat. Keila-Joal liitus meiega veel palju suuri ja väikseid (järelkasv) kodalasi. Tegime stardipildi ning asusime Keila-Joa mõisahoone juurest teele!



Mööda RMK matkarada ületasime mitu silda ja purret. Oli libastumisi ja kukkumisi, kuid tasapisi liikudes jõudsime von Benckendorffide kalmistuni. See jäi ka selleaastase kevadmatka kaugeimaks kohaks. Pöördusime tagasi ning tegime poolel teekonnal mõnusa pikniku. Päike soojendas ning kodus kaasatehtud tee ja küpsetised maitsesid väga hästi!


*video autor Joonas Vaabel
Lõunapausil sai paika ka matka järgmine sihtkoht - Laulasmaa SPA. Ühtlasi tekkis idee korraldada aprillikuus järgmine matk. Mõisahoone juurde tagasi jõudes võtsime sihiks Laulasmaa. Matkalisi ootas mõnus veekeskus. Alternatiiviks oli päikseline rannavaikus, mida käesoleva loo kirjutaja nautis koos hotelli kohviku ja kohviga. Miks? Ujukad jäid koju ning pakutud trikoo värv ei sobinud :)

Tagasiteel tegime mõnusa vahepõike Laulasmaa sadamasse ja Tabasalu pangale. 

Oli igati tore kevadmatk. Täname kõiki osalejaid (kokku 20)! Suuri ja väikseid. Ja külalisi JCI Tallinna ridadest! Ja loomulikult peaorganisaator Minnit! 

Lõpumärkus vanematele ja noorematele kodalastele - matka pikkus ei mängi rolli. Kojas on alati hea seltskond! Ja see on matka puhul kõige tähtsam. 
Matka pildid on meie flickris.Tänan usinat pildistajat Minnit ja filmiklipi eest Joonast!

Kohtumisteni!
Kaido

1 kommentaar:

Minni ütles ...

Ääretult meedliv ja tore pühapäev sai looduses veedetud koos suurepärase seltskonnaga!
Aitäh suuretele-väikestele ning kohtumiseni,
Minni