kolmapäev, 16. juuni 2010

JCI Toompea korraldas Tervisekonverentsi


21-22.mai 2010 korraldas JCI Toompea esimest korda Tervisekonverentsi. Konverents oli mõeldud kõigile neile, kes soovisid saada rohkem informatsiooni, kuidas ennast ja oma lähedasi aidata looduslähedaste meetodite abil: kuidas olla ja jääda terveks. Konverents käsitles inimese vaimu ja keha koos.

Konverentsi peaeemad olid:
- Vaimne tervis füüsilise tervise mõjutajana;
- Kuidas toituda nii, et olla ja jääda terveks;
- Diagnoosimis- ja ravivõimalused alternatiivmeditsiinis;
- Edulood tervenemisel.

Iluteenindajate ajakiri “Iluguru” kirjutas konverentsi järelkajana oma juunikuu numbris järgmiselt : “Konverentsi rõhk ei olnud mitte sellel, kuidas ennast ravida, vaid kuidas elada nii, et arsti juurde võimalikult vähe asja oleks”.

Usun, et see oligi meie põhiline eesmärk: viia inimesteni teadmised, kuidas oma elukvaliteeti parendada, sh meditsiinist vähem sõltuda. Nagu ütles hiina meditsiini õppinud arst dr Rene Bürkland oma loengus: "Kui tervis meditsiiniliste näitajate poolest on korras, siis see on alles algus, võimalus oma elukvaliteeti parendama hakata. "

Konverentsi lisaväärtus oli kindlasti tervislikku eluviisi toetavate toodete ja teenuste mess.
Eksponaadid olid huvitavad, mitmekesised. Kohapeal oli võimalus degusteerida näiteks erinevaid tervislikke toiduaineid, oli võimalik uurida oma juuksejuuri, lasta ajurveeda spetsialistidel hinnata oma tervislikku olukorda, osta otse kirjastusteltNebadon ja Pilgrim nende raamatuid.
Meeldejäävad eksponaadid olid kindlasti ka kalateraapiat ehk ihtüoteraapiat tutvustav eksponaat  (looduslik nahahooldusprotseduur, mille käigus spetsiaalsed doktorkalad (Garra rufa) puhastavad ja koorivad nahka, toitudes pindmistest surnud naha rakkudest. Abi saavad eelkõige need, kellel on erinevad nahaprobleemid), Eesti teadlaste poolt välja töötatud Yxes ripsmete kasvu stimuleeriv seerum, mis on looduslik ning aitab saada loomulikul teel tihedamad ja pikemad ripsmed, jne.
Konverentsi kajastasid lisaks Ilugurule Eesti raadio, Sotsiaal-TV kanal internetis.
Konverentsil esinenud soomlanna, juukseuuringute rajaja Annikki Hagros-Koskist tuleb eraldi lugu ajakirjas Üks ja ajakirjas Iluguru (juulikuu numbrites).
Dr Levin, kellele meie idee ja meie poolt organiseeritud konverents väga meeldis, on kirjutamas omapoolset arvamuslugu selliste ürituste olulisusest. Lugu on plaanitud ilmuma Maalehes.

Kokku osales konverentsil (44 külastajat + korraldajad+ messi eksponaatide esindajad- info meile) ligi 60 inimest kokku.
Osalejate tagasiside oli positiivne. Projekt oli napilt, kuid positiivne ka rahalises mõttes.
Õppimiskohaks jääb reklaam ja teavitustöö. Järgmisel aastal on plaanis kindlasti sarnane üritus organiseerida!

Täname konverentsi korraldustiimi, koosseisus (vasakult): Kaido Irval, Minni Nool, Mariliis Männik-Sepp, Kerli Mägar (projektijuht),  Juka Pekkenen, Piia Berting ja Signe Israel. Pildilt on puudu Merilin Villamaa.

Tiimipilt 
Tervisekonverentsi jaoks sai loodud oma veebisait: http://www.tervisekonverents.ee/, sealt leiab ka lähemat infot.  Kaido mõttenoppeid Tervisekonverentsi loengutest leiab tema Twitterist. Pildid on Facebookis.

kribas Kerli, toimetas Siki

Kommentaare ei ole: