reede, 22. jaanuar 2010

Kojakoosolek Swedbankis 13.01.2010

13.01.10 leidis aset 2010 aasta esimene kojakoosolek, millega avasime Toompea koja ajaloos 19. koja-aasta. :)
Kui tavaliselt käime kojakoosolekul tutvumas erinevate ettevõtetega või teeme muud huvitavat, siis seekord kutsusin inimesed lihtsalt endale “külla”, Swedbank`i, et keskenduda peamiselt oma kojaasjade ajamisele.

Esimene koosolek sai pikk ja sisutihe:


· Igaüks sai jagada oma mõtteid enda plaanidest seoses JCIga 2010 aastal.

· Kreedot kuulasime seekord lauluna, mille esitas meile Olavi. Ilus oli :)

· Tutvusime koja eelmise aasta rahulolu uuringu tulemustega. Selle eest oleme tänulikud Veiko Paalandile JCI Tallinnast, kes selle uuringu juba üle-eelmisel aastal välja töötas, ning ka meie jaoks kokkuvõtted tegi.

Kõige tähtsamaks peeti ka sel aastal üritusi, kus enese arendamine ja fun on koos. Tähtsam kui eelmisel aastal, olid sarnaste väärtushinnangutega inimesed. Tendents näitab, et kauem kojas olnud inimestele muutuvad tähtsamaks inimesed, ürituste olulisus läheb veidi vähem oluliseks. Varasemaga võrreldes tähtsamaks hinnatakse ka enda aktiivsust kojas ning rahvusvahelist suhtlemist.

Rahulolu hinnati kõige kõrgemalt sõpruskonnas, sotsiaalses suhtlemises, üritusi hinnati kõrgelt. Rahulolu koja tegevusega üldiselt hinnati ka kõrgelt. Fun ürituste suhtes ei olda nii rahul kui 2008 aastal. Oluline on jälgida, et üritustel oleksid kõik erinevad elemendid olemas. Samuti oli tagasiminek rahuloluga seoses eneseteostuse ja enda aktiivsusega.

Kõige enam tuleks tähelepane pöörata võimalusele pakkuda õppimisvõimalusi oma ala spetsidelt, äri- ja kontaktvõrgustikule, üritustele, kus enese arendamine ja fun on koos ning eneseteostusvõimalusele.

Rahuolu juhatusega oli üle ootuste kõrge kõigis küsitud punktides, v.a. juhatuse tegevuse läbipaistvus, ja organisatsiooni arendamises, milles oli väike tagasiminek. On arenguruumi :)

· 2010 aastaks valitud VP-dega koos vaatasime aastasse planeeritud tegemisi. Suured ja huvitavad asjad ootavad meid sel aastal ees, eesotsas JCI Estonia Aastakonverentsiga!

· Treas Merily eestvedamisel panime paika eelarve;

· Rääkisime koja sise- ja väliskommunikatsioonist;

· Jätsime hüvasti liikmetega, kelle tee oli meie juurest muudele radadele viinud ning võtsime kaks uut liiget: Minni Noole ja Timo Holopaineni.

Lahkuvateks liikmeteks olid Liina Karotamm (Pres 2005), Rein Meripõld, Andres Kostiv, Jimmy Karp, Hardi Isok, liikmekandidaat Kristjan Kitsemets.
Rõõmu tegi, et kõik lahkuvad liikmed olid väga positiivsed ja tänulikud saadud kogemuste ja kontaktide, heade sõprade eest. Nukraks, et nad läksid.. Aga meie poolt on neile alati uksed avatud!

Natuke uutest liikmetest ka :)
Minni
on olnud JCIs alates 2005 aastast. Paljud mäletavad teda EC 2006 orgtiimist, kus ta särsilmselt kõike jõudis, hoolimata sellest, et jalg ta ratastooli sundis. Imetlusväärne! Minni on sel aastal koja Secy, nagu ka eelmisel aastal. Tänu temale on koja infovahetus muutunud tõhusamaks ja paremini organiseerituks. Ka Minni metornil Elmol oli Minni kohta vaid kiidusõnu!
Timo
Timo on Eestis töötav soomlane, kes on nii JCI Vanta kui JCI Cosmpolise liige. Eestis tekkis tal kõige enam kontakt Toompea kodalastega (Marju ja Kaido) ning seetõttu leidis oma tee meie juurde, soovides saada meie liikmeks. Timo on ITF, kõrgeimal tasemel JCI Treener. Ta toetab tänasel hetkel oma teadmiste ja kogemustega ka Eesti koja Treeninginstituuti ning nüüd siis ka meie koda:)

Nii nagu lootsin, oli koosolek peale sisukuse ka parajalt lõbus ja dünaamiline. Kui vahepeal väsitama kippus, võtsime kohvi-teed ja suupisteid ning tegime ühe vahva meeskonnamängu.
Tore, et koosolekule oli nii palju rahvast tulnud! Ning hea oli tunda kodalaste toetust – me ju kõik oleme ühe asja eest väljas – areneda, kogeda uusi, muutuda ise paremaks ja seeläbi viia positiivseid muutusi ellu ka enda ümber :)

Kribas Siki

Kommentaare ei ole: