pühapäev, 20. september 2009

Go koja roheline sünnipäev


Tähistasime koos Go kojaga 5. septembril nende sünnipäeva. Päeval käisime Lilleorus ja õhtul tähistasime ökokohvikus Roheline Tuba.

Mis siis toimus?
Lilleoru on kogukondlik joogakeskus. Selle looja Ingvar Villido on joogaõpetust jaganud kusagil kümmekond aastat. Siin me räägime mõistagi terviklikust joogaõpetusest - seitsmeharulisest joogateest, mille vaid üks harudest on enamikule tuttavam, füüsiline asanate sooritamine. Kõigepealt tehti meile tunnike Lilleorus tuuri. Meie giid Ave rääkis sellest, kuidas Lilleoru üldse alguse sai, mis praegu toimub ja mis plaanid tulevikuks on.
Lilleoru sündis nii, et inimesed, keda ühine huvi kokku tõi, tahtsid otsisid endale kohta, kus koos käia ja koos olla.
lilleoruTänaseks on loodud mitmeid hooneid (mõned majad, väike tempel, loengute jaoks mõeldud suur välistelk...), aed-ja köögiviljade ja ravimtaimede aed ja Lilleoru energeetiline keskus Elulill.
Tegemisel on Taevasmaa ökoküla ja kaevamisel silmakujuline järv. Oma savise põhja tõttu on selle kunstliku veekogu vesi selge ning põhi kumab läbi lummavalt rohelise vee.

Elulill on rakutasandil toimuvate Elu seaduspäraste algprotsesside suurendatud geomeetriline kujund. Kasutatakse mitmetel erinevatel eesmärkidel: ravimine, mediteerimine, teadvuse rännakud jne. Täpsemalt võib Elulille kohta lugeda Drunvalo Melchizedeki raamatust Elulille iidne saladus .
Praeguseks on välja ehitatud Elulille keskne osa koos kuue õielehega ring, samuti astmelised terrassid koos tugimüüridega ja Lilleoru sümboolne värav. Kujundi piirjooned on laotud paekivitükkidest. Kuuel esimesel õielehele on pandud kasvama erinevad ravimtaimed. Seal pidid nad saama erilise energeetilise laengu.

IMG_5342IMG_5341
IMG_5345IMG_5343

Meile tutvustas ravimtaimeaeda kohalik "Metsamoor", kes rääkis erinevate taimede mõjust ja õpetas tegema tervisenapsi. Minu jaoks oli huvitav see, et tegelikult on iga ravimtaimedest tehtud tõmmis omamoodi erineva väega. Olenevalt sellest, kas see on tehtud veest, või hoopis 40% või 80% alkoholist. Ja mida kangem on alkohol, seda rohkemad ained selles lahustuvad. Seda alkoholiga droogi võib ka tee sisse panna :)

IMG_5355IMG_5356

Meil lubati korjata oma taimed kohe elulille õitepeenardelt! Metsamoori sõnul on ühte napsi soovitav panna kuni 5 erinevat taime, mitte rohkem. Mina korjasin oma droogi jaoks lavendlit, punast päevakübarat, saialille õisikuid, nõmm-liivateed ja üheksavägise õisi.
Õhtul toppisin need karahvini ja kallasin viina peale. See pidi 2 nädalat päiksepaistelises kohas seisma, ja iga päev teda korra loksutada. Kahe nädala möödudes tuli vedelik välja kurnata, et protsess edasi ei käiks. Need taimed, mis lõpuks karahvinist välja võtsin lõhnasid NII hästi!

IMG_5354Peale lõunat kuulasime Ingvar Villidot, kes tutvustas kriya joogat kui täiuslikku enesearendamise süsteemi. Täitsa huvitav oli teda kuulata.

Lilleorus järgitakse Kryia jooga teed. See tähendab eelkõige teadlikkust.Teadlikkust oma elust - mõtetest, sõnadest ja tegudest.



Mina usun ka, et kui inimesed oleksid rohkel teadlikud oma mõtetest, sõnadest ja tegudest - oleksid rohkem "kohal" ning oskaksid ennast rohkem armastada, siis oleks inimesed võimelised igas hetkes tundma rahu, rõõmu, armastust ja õnne.

Õhtupoolne GO koja sünnipäevapidutsemine leidis siis aset ökokohvikus Roheline Tuba ( Paldiski mnt 93a / Humala 2a. Väga vahva koht on!

intraintro

Enamik meist tegi nüüd oma napsid pudelitesse valmis (mul polnud asju kaasas, tegin hiljem kodus), kaunistasime Reinuga Andole, kui meie koja presidendile, riidekoti, õppisime kasutatud tetrapakenditest tegema rahakotte ning laulsime, pidutsesime ja tundsime end rõõmsasti! :)

Kuna kingitusteks paluti tuua midagi söödavat, nii oli laual palju imemaitsvaid küpsetisi ja värsket! Mina küpetasin seks puhuks neile leiva. Koja poole pealt kinkis Ando GO kojale tänuplaadi. Osad kingitused olid isegi rohelist värvi! :)
Muide, kuna tegu oli loodusläheduse teema ja Rohelise toaga, siis oli dresscode`iks roheline. Ja ennäe imet! Mina võitsin parima riietuse eest auhinna! :) Nujah, minu riidekapis on ju rohelist küllalt! Ja küünedki värvisin roheliseks :))

Muljetas Siki

Kommentaare ei ole: