esmaspäev, 12. jaanuar 2004

English Night vol 1

Idee sellise ürituse läbiviimiseks tekkis Toompea Noortekoja Aastakonverentsil 2003, kus Elmo Puidet viis läbi koolitus-ajurünnaku "Milliseid üritusi JCI-s tehakse ja kuidas ideed sünnivad". Seoses sellega leidsime, et oleks vaja harjutada inglise keeles suhtlemist ja meelde tuletada juba unustatu.

Meie esimene koosviibimine leidis aset pubis Scotland Yard www.scotlandyard.ee. Kohal olid Signe Israel, Piret Naber, Kaido Irval, Raili Naris, Marju Raadik, Janek Taaler, Evelin Roomets, Kitty Nõvandi, Paavo Siimann, Raul Tõniste ja Janek Kantsik.



Esmalt leppisime kokku õhtu reeglid, millest tähtsaim oli terve õhtu rääkida ainult inglise keeles. Seejärel sai igaüks rääkida, öelda oma nime, kus ja kui kaua on ta inglise keelt õppinud ning kuidas praktiseerinud. Lisaks sellel palusime osalejatel rääkida oma ootustest sellele õhtule ja anda ideid järgmisteks õhtuteks. Toon siinkohal ära mõned:
· iga õhtu kindla teemaga, mis on seotud ka kohaga, nt, räägime veinidest ja saame kokku Vinoteegis, kutsuda antud teemal rääkima ka selle ala professionaal;
· mängida seltskonnamänge;
· inglise keelse teatrietenduse või kino külastamine;
· laenutada inglise keelne film ja vaadata seda ilma subtiitriteta.


Peale seda mängisime me sõnaseletusmängu ALIAS, mis käis loomulikult inglise keeles. Meie aeg lendas nii kiirelt, et ei pannudki tähele, kui kell oli vahepeal 21:00 saanud, ühtlasi lugesime sellega ka õhtu ametliku osa lõppenuks. Igaüks võis jääda lobisema või lihtsalt õhtut nautima. Selleks ajaks olid ka meie ridadesse täiendust tulnud Peeter Võrgu ja tema kolme sõbra näol.
Kõigil oli meeldiv koos olla ja kogeda koos midagi uut ja huvitavat, samas praktiseerida oma keelt ja tunda enda vabalt.
Kõik olid nõus, et English Night muuta igakuiseks ürituseks. Iga kord organiseerivad seda erinevad inimesed, et anda juurde oma originaalsust ja isikupära.
Seega - järgmise English Nighti korraldavad Janek Taaler ja Evelin Roomets 19.veebruar 2004. Nemad annavad ka teada, kus ja mis kell järgmine üritus toimub.
Tänan kõiki, kes kohale tulid ja seda kogemust meiega jagasid.

Piret Naber

Kommentaare ei ole: