pühapäev, 14. september 2003

Rootsi Noorte Kommertskoja kongress 2003 11.-14. septembril 2003

Kongressile oodati 260 inimest, kohale tuli 280. Palju oli senaatoreid ja 50-st läbi aastate koja presidendiametit pidanud presidentidest oli kohal 25.
Valiti uus president, kelleks sai Peter Ljungman Halmstadi kojast ja oma ameti pani pidulikult maha eelmine president Ann Zimmerman.


Eestit esindasid kongressil 7 eestlast, olles teisel kohal külalisdelegatsiooni suuruselt. Meie kahtlemata lõbusasse ja seltskondlikku gruppi kuulusid:
Eesti Noorte Kommertskoja president Sven, E-koja esindaja Vaike ning Toompea koja esindajad: Elmo, Helen, Sten, Mirjam ja Katrin.



Helen, Sten, Mirjam ja Katrin said Rootsi sõites Fantaasia peal tuttavaks Rootsis elava eestlase Henn Kochiga, kes rõõmsasti Mirjamile ja Katrinile kodumajutust pakkus. Ja loomulikult sai see ettepanek vastu võetud. Muljed olid toredad. Henn oli 60 aastane majandusinimene, kes palju seotud Eestiga, huvialaks psühholoogia ja kunst. Tema kodus olid kõik seinad kaetud erinevate Eesti kunstnike maalidega (pidavat olema suurim Eestist väljaspool olev eesti kunstnike maalide kogu) ja ise tegeleb härra hetkel raamatu kirjutamisega, mis käsitleb alkohoolikute hingeelu (miks nad joovad jne). Nägime ära ka perenaise Anne. Tema on eestlane, kes töötab pimedate raamatukogus ja eestlastele Eestis suunatud Eesti raadios Stockholmis. Võrratult külalislahked inimesed ja tõesti tänuväärt suhtumine, pakkuda võõrastele eestlastele oma kodu elamiseks.

Osalesime erinevatel koolitustel, millest ka lühiülevaate anname. Suhtlesime erinevate inimestega erinevas vormis.


Kõige meeldejäävamaks aga oli kahtlemata galaõhtu Rootsi Raekoja kuldses saalis, mis kuulus Nobeli preemiate kätteandmise kohana. Koht oli tõesti võrratu, kuigi mis salata - söögilaud oli mõeldud gurmaanidele (kelle hulka me end ei loe, vähemalt mitte niivõrd), kõnesid oli liiga palju ja muusika, mis sobis küll hästi interjööriga, ei kutsunud tantsima ja seetõttu olime sunnitud õhtut pikendama hotelli baaris ja roompartyl Hamstadti koja juures.

Kokkuvõtteks oli kõigil väga tore ja huvitav nädalalõpp!

26.09.2003 õhtul said need, kel võimalik, kokku Steni juures (afterparty), et vaadata pilte, meenutada reisi ja süüa Steni poolt valmistatud Rootsi rahva armastatud toitu - pytti panne-t.

Kokkuvõte läbitud vahvatest koolitustest, mille Mirjamiga koostasime, on kõigile liikmekandidaatidele tutvumiseks Intranetis.

Katrin Aedma
VP Individual 2004





Kommentaare ei ole: