pühapäev, 29. september 2013

Rapla kojaga koos rabas sügist otsimas

Pühapäeval, 29.septembril kogunesid JCI Rapla liikmed ja sõbrad Rapla linna piirile, et üheskoos kaunist päikesepaistelist ilma nautides avastada sügisvärvides Rabivere raba.

Matkajuhiks oli JCI Rapla värskeim liige Romet, kes ilmselt paljude osalejate üllatuseks viis meid radadele, kuhu matkajaid liiga tihti ei satu - polnud ei viitasid ega laudteed, mis turisti elu lihtsamaks teeks. Seda põnevam oli ennast ja oma varustust proovile panna.


Kohal oli 26 matkalist - noori ja vanu, kodalasi ja nende sõpru, esimese põlve kodalasi ja koja järelkasvu. JCI Toompea esindasid kaks liiget - Liina ja Joonas. Joonas oli kaasa võtnud ka kogu pere.

Sügisene raba pakkus mitmeid üllatusi - septembri lõpu kohta ootamatult rikkalik oli mustikasaak metsa all, tähelepanelikumad said kõhu täis sambla sisse peitu pugenud jõhvikatest. Mina sain teada, et Rabivere raba on rikkaliku kultuuripärandiga - sealt on leitud 1930.aastatel Eesti üks kuulsamaid ja rikkalikumaid muumiaid ehk rabasse vajunud ja hästi säilinud naise säilmed, seal on filmitud mängufilmi "Malev" rabastseenid ning leidsime ka tunnistuse rabas toimunud performance'i kohta rabajärve äärde välja riputatud maskide näol.

Rapla koda oli hoolitsenud nii ilusa ilma kui ka rikkaliku kõhutäie eest - presidendi hommikul valmis keedetud supp oli kannatlikult matkalisi oodates soojana püsinud, pirukad ja pannkoogid viisid keele alla ja kuum tee sobis pika jalutuskäigu lõpetuseks imehästi.

Joonase kaamerasilma ette jäänud meeleolupildid sellest päevast on nähtavad siin.

Muljetas Liina

Kommentaare ei ole: