teisipäev, 3. september 2013

JCI Aastakonverents 2013 - 03.09.2013 uudiskiri

JCI Estonia ehk Eesti Ettevõtlike Noorte Koda on rahvusvaheline ettevõtlike noorte inimeste võrgustik, kuhu kuuluvad aktiivsed alla 40-aastased ettevõtjad, juhid ja professionaalid. JCI pakub oma liikmetele soodsat keskkonda oma juhtimisoskuste, sotsiaalse vastutustunde ja ettevõtlikkuse suurendamiseks ning rahvusvahelise suhtevõrgustiku loomiseks. JCI organisatsiooni kuulub ligi 200’000 liiget üle maailma. Eestis on JCI esindatud seitsmes linnas kokku ligi 500 liikmega.
 
Eeltoodu saavutamiseks korraldab Koda muuhulgas igal sügisel eriteemalise aastakonverentsi – sel korral toimub see 13.-15. septembril kaunis Haapsalu kuurortlinnas. Aastakonverents on tähtsündmus, mis toob kokku noored juhid, liidrid, ettevõtjad ja valdkonnaeksperdid üle vabariigi. Samuti on oodata väliskülalisi lähiriikidest.

2013. aasta konverentsil on tähelepanu suunatud tervisejuhtimisele. Tervis on meie igapäevase tegevuse alustala, mida liiga tihti kipume võtma enesestmõistetava hüvena. Hea tervis võimaldab meil teha sporti, reisida aga ka panustada tegevustesse nii tööl kui kodus. Kehva tervise korral meie suutlikkus aga hääbub.
Konverentsi ettekannetest, töötubadest ja seminaridest saavad osalejad teadmisi ja praktilisi oskusi tervise hoidmiseks ja taastamiseks nii indiviidi kui organisatsiooni tasandil. Näiteks räägime sellest, kuidas muuta oma elustiili ning tulla toime kiire elutempoga ja arutleme töötajate heaolutunde mõju üle ettevõtte tulemustele.

Konverentsil  on kavas lisaks akadeemilistele tegevustele ka lõbusaid koosviibimisi ja „jäälõhkumisi“, et luua osaliste vahel avatud õhkkond ning soodustada uute teadmiste ja kontaktide juurdumist. Lisaks toimub konverentsi raames ka pidulik silmapaistvate noorte tunnustamistseremoonia (TOYP).

Järgmise aasta JCI aastakonverentsi temaatika ja korraldajaskond selgitatakse välja konkursi korras aastakonverentsi galal. Kogu meeskond osaleb ürituse ettevalmistamises ja läbiviimises vabatahtlikult. 2013.a aastakonverentsi korraldavad JCI Toompea ja JCI Haapsalu.
 

Registreerimine, osalustasu, majutus, logistika

Heameel on kuulutada, et soodusregistreerumise viimane päev on 06.09 ehk aega tervisesõpradega soodsamalt ühineda on veel loetud üksikud päevad!

Registreerumine toimub konverentsi veebilehel www.jci.ee/ak2013, kust leiab ka mitmesugust täiendavat informatsiooni. Samuti soovitame külastada konverentsi sotsiaalmeedia veebilehte aadressil www.facebook.com/JciEstoniaAk2013.

Tulenevalt konverentsi programmi mahukusest ja mitmekesisusest – kokku peaaegu kahe tööpäeva jagu silmaringi laiendavaid üritusi, millele lisanduvad õhtused üritused – on hinnapoliitika järgmine:

NB! Juhul, kui tasuja on juuridiline isik, lisandub käibemaks!
 
Täispakett sisaldab 2-päevast konverentsi programmi koos materjalide ja toitlustamisega (kahel päeval kohvipausid ja lõunasöögid), reede õhtust retro disko tervituspidu koos tervitusjookidega (A Le Coq ja Old Munk Rum), laupäeva õhtust pidulikku galat ja TOYP tseremooniat koos toitlustamise (3-käiguline õhtusöök) ja elava muusikaga ning rohkelt uusi teadmisi ja kontakte!
 
Koolituspakett sisaldab 2-päevast konverentsi programmi koos materjalide ja toitlustamisega (kahel päeval kohvipausid ja lõunasöögid), reede õhtust retro disko tervituspidu koos tervitusjookidega (A Le Coq ja Old Munk Rum) ning rohkelt uusi teadmisi ja kontakte!

Pidulik laupäeva õhtu sisaldab laupäeva õhtust pidulikku galat ja TOYP tseremooniat koos toitlustamise (3-käiguline õhtusöök) ja elava muusikaga ning rohkelt uusi teadmisi ja kontakte!

„Elämä on laiffi!“ sisaldab reede õhtust retro disko tervituspidu koos tervitusjookidega (A Le Coq ja Old Munk Rum), laupäeva õhtust pidulikku galat ja TOYP tseremooniat koos toitlustamise (3-käiguline õhtusöök) ja elava muusikaga ning rohkelt uusi kontakte!

Majutus on aastakonverentsil osalejate korraldada. Haapsalus leidub mitmesuguseid huvitava asukohaga ja sisustustasemega kohti – iga üks saab ise valida vastavalt oma maitsele ja võimalustele. Sobiva majutuse leidmiseks soovitavad korraldajad järgmisi variante:
  • Merekaldal asuv Fra Mare Thalasso Spa hotell – kasutades broneerimisel märksõna „AK2013 – JCI“, saab majutuda ligi 50% soodsamalt. Hinnas sisaldub rikkalik buffet-hommikusöök ning hommikuujumine! Broneerimine veebilehel  http://framare.ee/hotell/reservation/.
  • Haapsalu vanalinna südames asuv Vanalinna Hostel (Jaani tn 4) - kasutades broneerimisel märksõna „Aastakonverents“, saab majutuda soodsamalt kui muidu. Siinsed hinnad ei sisalda hommikusööki! Broneerimine e-kirjaga aadressil info@vanalinnabowling.ee.
  • Haapsalu kesklinnas asuv Spordikeskuse hostel (Lihula mnt. 10). Siinsed hinnad ei sisalda hommikusööki! Broneerimine e-kirjaga aadressil bronn@spordibaasid.ee või telefoni teel numbril 472 5060.
  • Ülejäänud Haapsalu majutuskohad on leitavad veebilehel www.puhkaeestis.ee.
Ka logistika ehk transport Haapsalusse on osalejate enda korraldada. Sõltumata asukohast soovitavad korraldajad Haapsallu tulla ühistranspordiga. Sobivad marsruudid ning piletid leiab e-piletimüügist veebilehel www.tpilet.ee.
 

Konverentsi 1. päev!

Konverentsi esimesel päeval on fookuses tervisejuhtimine tööpostil. Toimuvad loengud ja arutelud teemadel „Terve ja elurõõmus töötaja on ettevõtte suurim väärtus“, „Läbipõlemise ennetus“, „Elu ja tervis, lihtsus ja luksus“, „Ettevõtja kui tervist kahjustav töökoht – tõde või müüt?“, „Muusika mõju tervisele“ jpt.

Nii nagu on põnevad ettekannete pealkirjad, on vähemalt sama põnevad ka nende ettekandjad. Kauaaegne teatrijuht Meelis Pai esitab intrigeeriva loengu teemal sünteetilised närvid. Toitumisnõustaja Triin Muiste viib läbi praktilise töötoa teemal tervislik töölõuna. Eesti suurima tarkvaraarendaja Helmese tegevjuht ja asutaja Jaan Pillesaar diskuteerib ettevõtjaks olemise mõjudest tervisele. Arst Helena Lass, kes põhitöö kõrvalt tegeleb hoopis riiete disainimisega viib läbi workshopi stressiga toimetulekust – kuidas ennetada, kuidas taastuda jne. Maailmatasandil eduka mängutootja Playtechi Eesti üksuste juht Kaari Simson räägib ettevõtte panusest töötaja tervisesse aga ka oma enda tervisejuhtimisest ehk kuidas ta paljusid võtteid mida konverentsil käsitletakse oma tervise edendamiseks edukalt kasutab – nt jooga, muusikateraapia, teadlikud valikud, ajulained jpt. Eesti tuntumaid muusikaterapeute Dali Kask räägib muusika mõjust tervisele – milline muusika lõdvestab, milline ergutab ja innustab ning millist muusikat võiks kuulata tööjuures taustaks sõltuvalt töö iseloomust. Serbia arst Divna Cvetkovic räägib oma ettekandes toidulisanditest – kuidas nendega tervist turgutada ja kroonilisi haigusi ravida.

Esimese päeva lõpetab meeleolukas retro disko ja tervituspidu hiljuti värske sisekujunduse saanud Haapsalu vanakinos (Suur Lossi 14). Parimaid hitte läbi aegade mängib DJ Riho Luhter. Jookidega ergutavad pidulisi A le Coq ja Old Munk Rum.
 

Konverentsi 2. päev!

Konverentsi teisel päeval on fookuses tervisejuhtimise teadlikud valikud. Toimuvad loengud ja arutelud teemadel „Kas emotsioonid võivad juhtida minu elu?“, „Kuidas kujundada uut harjumust ja miks see nii raske on?“, „Kuidas olla terve ja tegus inimene“, „Kiirgused meie elukeskkonnas – WiFi, 3G, 4G jt“ jpt.

Sõna saab näiteks tuntud kauaaegne tele- ja raadioajakirjanik Neeme Raud, kes räägib tasakaalust töö ja eraelu vahel ning elust suurlinnas New York, kus kõigil on alati kiire ning enese teostamise ja tõestamise nimel rabatakse meeletult palju tööd teha. Ärijuht ja psühholoogia teadusmagister Alari Tamming viib läbi praktilise loengu ajulainetest – kuulajad saavad teada mida tähendab olemine alfa või beeta laines. Mõttetreener Helina Mägi räägib kuidas edukalt kasutada mõtlemist ja kujutluspilte uute harjumuste kujundamisel. Teadlane Tarmo Koppel räägib oma õpitoas lahti nuti- ja multimeediaseadmete olemused – mis on peidus pinna all ja kuidas see kasutajaid mõjutab. Meediaärimees, idamaiste võitluskunstide harrastaja ning paljude muude ettevõtmistega seotud aktivist Ville Jehe räägib enda näitel aktiivsest elust – kuidas teha sama aja sees ära palju asju ja jääda selle juures rõõmsaks. Sihtasutuse Terve Eesti poolt läbiviidavas töötoas vaadeldakse detailselt mitmesuguseid sõltuvusi ja nende mõjusid inimeste tervisele.

Teise päeva akadeemilise osa järel toimub kirev meelelahutusprogramm. Kõigepealt toimub pidulik auhinnatseremoonia, mille raames kuulutatakse välja tiitli „Silmapaistev noor Eestlane 2013“ (The Outstanding Young Person – TOYP)  kolm laureaati. 14 kandidaadi seast valib laureaadid välja auväärne žürii, mille töös on lubanud osaleda Evelin Ilves, Tõnis Kaasik, Monika Pullerits, Tõnis Kõiv, Mart Einasto, Heidi Pruuli, Raul Rebane, Kaspar Loog ja Riine Pajusaar. TOYP on JCI üks vanimaid ja hinnatumaid projekte, mille ajalugu ulatub 1930-ndatesse aastatesse.

Laupäevase programmi lõpetab pidulik ja rikkalik gala õhtusöök (s.h joogid) koos elava muusikaga – taustaks ja tantsuks musitseerib rokkansambel Scoobidoo (solist Ikevald Rannap), kelle kohta leiab rohkemat infot kodulehelt:
http://www.bandcamp.ee/bands/scoobidoo/.
Vaata ka bändi videot!
 

TOYP 2013

Juba 15-ndat korda Eesti Ettevõtlike Noorte Koja JCI Estonia poolt korraldatavale konkursile Silmapaistev Noor Eestlane 2013 esitati rekordarv kandidaate. Võitjad selguvad 14. septembril Haapsalus toimuval tunnustustseremoonial, kus esitletakse kõiki nominente ning kuulutatakse välja 3 laureaati, kelle selgitab välja üheksa liikmeline žürii.
Juunikuus lõppenud konkursile saadeti läbi erinevate kanalite ligi 40 ettepanekut. Tööd tehti 15 ankeediga, avalikkuse ette tuuakse 13 nominenti. Kandideerimise eeldusteks on märkimisväärsed saavutused oma tegevusvaldkonnas, mis on kasu toonud ühiskonnale ning olnud eeskujuks teistele noortele.
Silmapaistva Noore Eestlase auhinda Eestis on 15 aasta jooksul välja antud kümnes kategoorias: äri, poliitika, akadeemilise tegevuse, kultuuri, eetika, meditsiini, religiooni, sotsiaalse ja ühiskondliku tegevuse ning isikliku täiustamise kategoorias.
Silmapaistev Noor Eestlane 2013 nominendid on Andrus Kõresaar, Carri Ginter, Dan Bogdanov, Epp Petrone, Helen Lepalaan, Kerli Kõiv, Kriss Soonik, Kristjan Randalu, Kristo Käärmann, Martin Koppel, Nikolai Novosjolov, Taavet Hinrikus ja Tanel Toom.
2013. aasta nominente hindab auväärt žürii koosseisus Evelin Ilves, Mart Einasto, Heidi Pruuli, Kaspar Loog, Raul Rebane, Riine Pajusaar, Tõnis Kaasik, Monika Pullerits ja Tõnis Kõiv.
Ülemaailmse organisatsiooni (JCI) projekt The Outstanding Young Person (TOYP) rahvusvaheline auhind on silmapaistvale noorele inimesele vanuses 18 – 40 eluaastat. Igal aastal tunnustab JCI üle maailma kümmet silmapaistvat noort inimest, kes on saavutanud märkimisväärset edu nii oma tegevusvaldkonnas, ühiskondlikus elus kui isiklikus arengus. TOYP on JCI üks vanemaid ja hinnatumaid programme, mille ajalugu ulatub 1930-ndatesse aastatesse. JCI Estonia liitus programmiga 1999-ndal aastal. Eestlastest on pälvinud Maailma Silmapaistva Noore Inimese tiitli 1993-ndal aastal toonane Eesti peaminister Mart Laar ja 2007-ndal aastal IT-guru Tarvi Martens.
Silmapaistev Noor Eestlane 2013 auhindade pidulik üleandmine toimub traditsiooniliselt JCI Estonia aastakonverentsi osana, mis sellel aastal on pühendatud tervisejuhtimisele. See on kahepäevane tähtsündmus, mis toob kokku noored juhid, liidrid, ettevõtjad ja valdkonnaeksperdid üle vabariigi.  Noorte tunnustamisest saab osa ka läbi ERR online ülekande.
Ettevõtlike Noorte Koja poolt varem tunnustatud TOYP-laureaadid on:
2012: Paavo Nõgene, Anneli Ohvril, Alar Kolk.
2011: Erkki Raasuke, Jaak Karp ja Märt Agu.
2010: Ain Mäeots, Liina Lokko, Kaia Kanepi.
2009: Sten Tamkivi, Kaido Höövelson (Baruto), Mihkel Kütson.
2008: Ahti Heinla, Lasse Lehis ja Ülle Rüüson.
2007: Artur Taevere, Helena Tulve, Toomas Trapido.
2006: Tarvi Martens, Kaido Kikkas, Priit Kogermann.
2005: Anzori Barkalaja, Siiri Sisask, Priit Võigemast.
2004: Janika Mölder, Sven Mikser, Alar Sikk.
2003: Annely Peebo, Tanel Joost, Jaan Tätte.
2002: Meelis Muhu, Peeter Marvet, Hirvo Surva.
2001: Andrus Veerpalu, Tarmo Noop, Elmo Nüganen.
2000: Kristiina Ojuland, Ando Kiviberg, Kristina Shmigun.
1999: Anu Tali, Jaan Kirsipuu, Linnar Viik.

 

Haapsalu - aastakonverentsi kodulinn

Aastakonverents ja selle raames läbiviidavad muud üritused toimuvad Haapsalus – romantiline kuurortlinn Läänemaal, mis asub Tallinnast kõigest 100 km kaugusel.

Haapsalu kuulub Eesti vanemate linnade hulka oma üle 700-aastase vanuse tõttu, linnaõigus saadi 1279. Haapsalut kaunistavad vaiksed käänulised merega lõppevad tänavad ning puitpitsiliste majadega vanalinn.
Haapsalu on samas ka legendiderohke paik - augusti täiskuuöödel ilmub linnusekabeli aknale müstiline Valge Daam, kes on Eestimaa kuulsaim kummitus. Rahva seas on Haapsalu tunnustust leidnud eeskätt vaikse suvituslinnana ning mudaravikuurordina. 

Vaatamisväärsusteks on piiskopilinnus, raekoda, tollimaja, Vabadussõja ausammas, Jaani kirik, Peetri maja (Peeter I peatuspaik), Rudolf Tobiase ausammas, Ilon Wiklandi maja ning promenaad.
Põnevusi pakuvad ka Läänemaa muuseum (Kooli 2), Ilon Wiklandi galerii/teemakeskus (Kooli 5), Eesti Raudteemuuseum, jahtklubid-sadamad jpt.

Sportlikuks ajaveetmiseks sobivad Haapsalu veekeskus ja staadion, tenniseklubi Promenaad tenniseväljakud, Vanalinna Bowling aga ka spordiklubid ning skatepark Paralepas ja rulahall Tööstuse tänaval.

Hõrgutisi pakkuvaid kohvikuid ja restorane on Haapsalus tosina jagu. Ülevaade söögikohtadest asub portaalis www.puhkaeestis.ee

Pühapäev on mõeldud järelmuljetamiseks ning Haapsalu võlude iseseisvaks avastamiseks uute sõprade seltsis.

Tere tulemast Haapsallu!
 
Krista Vapper                                                       Kuno Peek
JCI Toompea                                                                                            JCI Toompea
JCI Estonia 2013 aastakonverentsi projektijuht         JCI Estonia 2013 aastakonverentsi kommunikatsioonijuht
e-post: kristavapper.kv@gmail.com                                    kuno.peek@gmail.com
telefon: 566 03 697                               55 43 210
 
Käesolev uudiskiri ilmus koostöös Kertuga, JCI Estonia sisekommunikatsioonijuhiga ja on lisaks kättesaadav siit!

Kommentaare ei ole: