pühapäev, 1. september 2013

Palun saage tuttavaks: TOYP 2013 nominent, lauljatar, KERLI KÕIV

KERLI KÕIV
Muusik Kategooria: Kultuur
Esitleja: JCI TOOMPEA

Kerli Kõiv on Elvast pärit silmapaistev noor muusik, kes oma töökuse ja sihikindlusega on eeskujuks kõigile, kes unistavad tippu jõudmisest. Kerli saavutused maailma popmuusikas on ületanud kõrgelt teisi Eesti popmuusikuid ning tema näitel võib järeldada, et mitte alati ei pea tulemusteni jõudmiseks olema eeldusteks tutvused, raha või mõjuvõim.


Kerli esimene võit jääb aastasse 2001, mil ta saavutas „Tähtede laulu“ konkursil esimese koha ning "Estovokaalil" solistide arvestuses esikoha.
2002 võitis Kerli Baltimaade saate "Fizz Superstar".
2003 osales ta Rootsi Melodifestivalen'il, kus teises poolfinaalis saavutas VII koha.
2004 osales ta Eurolaulus looga "Beautiful Inside", mis kogus 3638 punkti ning saavutas teise koha.
2006. aastal sõlmis ta lepingu plaadikompaniiga Island Def Jam.
2008. aastal tuli välja tema esimene album "Love is Dead", mis jõudis Ameerika Ühendriikide Billboard 200 edetabelisse. Kerlile omistati ka auhind European Border Breakers Award albumi "Love Is Dead" edu eest aastal 2010.
2008 kasutas FOX Kerli "Walking on Air" videot oma seriaali Fringe reklaamimisel. Albumi juhiv singel "Walking on Air", püstitas omalaadse rekordi pälvides iTunes Store's Single of the Week aunimetuse ja ajaloo suurima allalaadimiste hulga nädalas - 550,000 korda.
Tema laul „Skyscraper“ võitis MTV Video Music Awards konkursil auhinna „Best Video With Message“.

Kerli ise loeb oma karjääri kõige olulisemaks osaks "Kuu Laste" kogukonna rajamist, mis usub eneseväärikusse, armastusse ja yhtsusesse.
Peale inimeste inspireerimise, ei peagi ta midagi muud eriti oluliseks.
Kerli kirjutab/lindistab ta oma muusika ise ja teeb kõik kostyymid/visuaalid käsitsi. Sõnum noortele: "Kui julgelt unistada ja kõvasti tööd teha, on kõik võimalik. Olen väike tüdruk Elvast ja minu lugu on tõestus sellest, et võimatuid ja "suuri" asju pole olemas."

Mul on väga hea meel, et Toompea kodalased mõtlesid ja otsustasid ja esitasid TOYP züriile Kerli Kõivu TOYP nominendiks.
Kerli Kõiv:Võttes sõna-sõnalt TOYP tähendust – silmapaistev noor eestlane – siis Kerli Kõiv vastab kõigiti selle auhinna nimele. Ta on noor. Ta on silmapaistev. Ta on eestlane. Rõhutaks iga sõna eraldi ja lisaks hea meelega ka täiendi „väga“. Ta on töökuse ja sihikindlusega eeskujuks kõigile, kes tahavad tippu jõuda, kuid ei oma selle saavutamiseks eeldustena tutvusi, raha või mõjuvõimu. Kerlit on edasi aidanud töökus, eneseusk ja andekus. Kerli saavutused maailma popmuusikas on ületanud kõrgelt teisi Eesti popmuusikuid. Tuntuse poolest on Kerlil arenguruumi veel vaid Arvo Pärdi latini, kuid Kerli on veel ka väga noor ja aega suurema tuntuse kogumiseks veel küll.
Tunnustame auhinna kandidaadiks esitamisega Kerli Kõivu andekust, töökust, sihikindlust ja noorust! 
  
Aitäh Kerlile ning edu järgmiste suurte tegude korraldamisel!
JCI Toompea 

Kommentaare ei ole: