teisipäev, 3. september 2013

Koos Kooli projekt aitas muretumalt esimesse klassi minna 800 lapsel

2013. aastal kogus Koos Kooli projekt annetajate toel raha 800 koolikoti ostmiseks lasterikaste perede esimesse klassi minevatele lastele. Projekti eesmärk oli koguda raha 1000 koti ostmiseks, kuid vajadus abi järele oli väiksem kui eesmärk.


Nimekirja esimesse klassi minevatest lastest, kellele koolikotid lähevad, pani kokku oma liikmete hulgast Eesti Lasterikaste Perede Liit. Liitu kuuluvate perede laste hulgast alustab esimest korda kooliteed ligi 500 last. Ülejäänud ranitsa saajate valiku tegid ja edastasid projekti meeskonnale kohalikud omavalitsused.

Kogu vajaminev rahastus kogunes annetuste ja sponsorite abiga. Projekti suurtoetajad olid Olympic Casino ja Anna-Bella noorpaaride salong. Eriline tänu Kanal 2 ja projekti patroonile Carmen Pritson-Tammele, kelle kaasabil jõudis info projektist ja annetustelefoni numbritest laiema publikuni. Annetustelefonile tehtud kõnedest kogunes kaalukaim osa vajaminevast rahasummast. Täname kõiki kodalasi, kes toetasid projekti nii kõnedega annetustelefonile kui ka koolitarbeid ostes ja erinevate tugitegevuste läbi panustades!

Koolivarustus anti Eesti Lasterikaste Perede Liidule üle 18.augustil. Lõpuürituse pildialbum on nähtav Facebookis. Koolikottide jagamist abivajajatele koordineerib Eesti Lasterikaste Perede Liit.

Koos Kooli projekti viib juba teist aastat läbi MTÜ JCI Toompea koostöös Eesti Lasterikaste Perede Liiduga. Aastal 2012 anti rikkalikult varustatud koolikotid üle 356 suurpere lapsele.

Koos Kooli valiti JCI Estonia Aasta parimaks projektiks 2012 ja Aasta parimaks lastele suunatud projektiks 2012 ning võitis aastal 2011 JCI Estonia projektikirjutamise konkursi „Sahtlist välja“. Projekti algataja ja idee autor Piia Porr on vedanud projekti suurepäraste tulemustega kaks aastat ning soovib selle projekti JCI one-year-to-lead-põhimõttest lähtuvalt anda edasi uuele särasilmsele projektimeeskonnale.

Üleskutse – kui selle projekti idee, eesmärk ja senised saavutused panevad sinu silma särama ja sa tahaksid olla selle traditsiooni jätkajaks, siis palun anna endast märku – president@jcitoompea.ee

Lähemalt projektist loe projekti kodulehelt: http://www.kooskooli.eu/ ja Facebookist: https://www.facebook.com/kooskooli

Kommentaare ei ole: