esmaspäev, 5. aprill 2021

JCI Toompea Uudiskiri. Aprill 2021

 

Uudiskiri: aprill 2021

 

Kallis kodalane! 

Aprillikuised kevadtuuled toovad uut hingamist. Inimestel tundub olevat rohkem aega ja energiat ning ka kodades toimub rohkem. Aprillis toimub ka JCI ettevõtlusteemadele keskenduv kevadkonverents Väärtusta Tulevikku. Seekordne päevaprogramm toimub hoopis podcastide vormis ning auhinnatseremoonia koos Silmapaistva Noore Eestlase laureaatide tunnustamisega virtuaalgala formaadis. 
Olles vabatahtlik organisatsioon, kus palka ei maksta, siis on tunnustamine üks väheseid valuutasid kojas. Püüame JCI-na tunnustada mitte ainult silmapaistvaid kodalasi ja projektimeeskondi, vaid ka teisi noori, kes on andnud märkimisväärse panuse ühiskonda. Selleks ongi ellu kutsutud Silmapaistva Noore Eestlase programm, mille laureaadid esitatakse edasi ülemaailmsele Ten Outstanding Young Persons ehk TOYP konkursile. Sel aastal on meie koja poolt esitatud nominendid Roland Tokko ja Kristi Saare. Hoiame neile pöidlaid!
Lisaks konverentsile toimub aprillis ka hoogne sammuvõistlus ning peame maha virtuaalse mänguõhtu. Lisaks toimuvad KutseRadari ja Liidrikooli loengud. 
Kel veel varemast infovoost tähelepanuta on jäänud, siis lükkub koja juubel augustisse. Loodetavasti on olukord siis parem ning saame sündmust vääriliselt tähistada!
 
Tervitustega
Maarja 
President@jcitoompea.ee

58053765

 

Koja uudised

 

07.04 KutseRadar - Õigusnõustaja ja kohtujurist


Järgmine KutseRadari loeng heidab valgust õigusteadustele ning lähemat käsitlust leiavad õigusnõustaja ja kohtujuristi ametid. Üritus on leitav Facebookist ning toimub Zoomis
KutseRadaril on oma Facebooki leht, mida võib julgelt oma sõprade ja tuttavatega jagada ning kõik loengud on hiljem järelvaadatavad YouTube'ist

  


 

14.04 Heade Mõtete Kolmapäev: Virtuaalne mänguõhtu


Aprillikuise Heade Mõtete Kolmapäeva raames teeme hoopis virtuaalse mänguõhtu! Osalemiseks lae oma telefoni alla AirConsole äpp ning logi sisse Zoomi kõnele. Jooksev info Facebookis.

 


 

 

JCI Estonia ülesed uudised

 

10.04 Ettevõtluskonverents Väärtusta Tulevikku - sõit Ameerika mägedel

Seekordne kevadkonverents toimub olude sunnil veidi teistsuguses kuues. JCI Rapla on palju vaeva näinud, et muutuvate piirangutega kohaneda ning meieni siiski tuua kvaliteetne programm koos piduliku auhhinnatseremooniaga. 
Terve eelseisva nädala jooksul jagatakse põnevaid podcaste.
10. aprillil kl 17 on kõik uued huvilised ja JCI-kad oodatud esmaosalejatele mõeldud programmi, kus tutvustatakse JCI-d lähemalt. Huvi korral registreeri end siin.
10. aprillil kl 18-21 toimub pidulik auhinnatseremoonia, kus tunnustatakse nii meie enda liikmeid kui Silmapaistev Noor Eestlane laureaate. Õhtut juhivad auhinnadirektor Kätlin Koemets ning meie oma koja mees Kaspar Karik.
Pärast Facebook live'i liigume edasi Zoom'i aftekale. Jooksev info Facebookist!

 



 

 

Kodadevaheline sammuvõistlus JCI Sammuralli 2021

Heili Anni idee ajel sündis kodadevaheline sammuvõistlus, mille eesmärgiks on inspireerida kodalasi rohkem liikuma ning kasvatada meeskonnatunnet. Võistlus toimub aprillikuu jooksul. Arvestus toimub nii kodadevaheliselt kui individuaalselt ning lisaks osalevad kõik osalejad ahvatleva auhinnaga loosis! Lisaks tunnustab Toompea koda oma parimat sammujat!
Hoia üritusel silm peal JCI kinnisesse Facebooki gruppi tehtud ürituse vahendusel, kuhu kõik on oodatud jagama pilte oma sammumistest. Sammud märgi palun hiljemalt iga pühapäeva õhtuks kirja ürituse all olevasse Drive faili. Samme saad lugeda ükskõik millise seadme või äpiga.
Mõnusat liikumist ja hoiame siis oma koja lippu kõrgel, eks! :)

 



 

Toimunud üritused

 

Esimene KutseRadari vestlustund: tarkvaraarendaja


Märtsis sai avapaugu JCI Toompea uus projekt KutseRadar. Loengusarja eesmärk on tutvustada gümnasistidele erinevaid ülikooli erialasid läbi erialaga seotud ametite. Esimeses loengus tutvustasime tarkvaraarendaja ametit. Oma tööst ja kogemustest rääkisid Hesam YR Clanbeat'ist ja Oscar August Heinla Coolbet'ist. Vestlust modereeris meie koja huviline Richard Veltri. Loeng oli väga kaasahaarav ning andis ausa pildi tarkvaraarendaja ametist koos selle rõõmude, müütide ja väljakutsetega. 
KutseRadaril on nüüd oma Facebooki leht, mida võib julgelt oma sõprade ja tuttavatega jagada ning kõik loengud on hiljem järelvaadatavad YouTube'ist

 


  

Liidrikooli loeng emotsionaalsest intelligentsusest ja mindfulness'ist juhtimises


Marko Lepik viis läbi hästi kaasahaarava seminari, mis põhines mindfulness'il põhineval emotsionaalse intelligentsuse treeningprogrammil. Marko rääkis mindfulnessist kui autopiloodi maha võtmisest, mis võimaldab meil muutuda teadlikkumaks ning valida, kuidas teatud mõtetele või olukordadele reageerime. Marko seminaris oli palju omavahelisi arutelusid ning praktilisi miniharjutusi, mida ka hiljem omal käel edasi praktiseerida. 

 



 

 

Twinninglõuna JCI Mariehamni ja JCI Stockholmiga


Vahepeal oleme jõudnud ka oma sõpruskodadega suhelda. Meil oli mõnus virtuaalne lõuna, kus kuulsime, kui kaugel on kevad lähiriikides, kuidas Ivaril oma aiarottidega võitlus läheb ning arutlesime, kuidas ajutised lahendused kipuvad kõige püsivamaks jääma.

 



 

 

Kojalõuna: sotsiaalselt näljaste klubi


Ka kojalõunad on meil internetti kolinud ning otsustasime, et edaspidi teeme kojalõunaid lausa iga kahe nädala tagant, kuni piirangud kestavad. Kojalõunad on hea koht, kus projektideväliselt inimesi tundma õppida ja oma sotsialiseerumisvajadusi täita!  

 


 

Järgmised üritused

 

07.04 KutseRadar - Õigusnõustaja ja kohtujurist
07.04 JCI Haapsalu inspiratsiooniõhtu "Idufirma - miks, kas, kellega ja kuidas?
10.04 JCI Estonia Kevadkonverents 2021: Väärtusta tulevikku - Sõit Ameerika mägedel
13.04 Virtuaalne kojalõuna: Sotsiaalselt näljaste klubi
14.04 Heade Mõtete Kolmapäev - virtuaalne mänguõhtu
27.04 Virtuaalne kojalõuna: Sotsiaalselt näljaste klubi

Oleme välja toonud valiku huvitavamad üritusi. Täpsemalt vaata JCI kodulehelt
Hoia kindlasti silm peal meie tegevusel Facebookis ja JCI kodulehel!


Kommentaare ei ole: