laupäev, 10. aprill 2021

Auhinnaalbum: JCI Estonia Aasta LOM Asepresident 2020 laureaat Maarja-Eeva Mändmets

AUHINNA ALBUM B2 JCI Estonia Aasta Asepresident (EVP)

Laureaat: Maarja-Eeva Mändmets

Esitaja:      JCI Toompea

  

Milliseid kogukonda mõjutavaid algatusi ellu kutsus? Maarja-Eeva jaoks on tähtsal kohal inimeste heaolu ja areng. Teda huvitab eneseareng ning soovib sel teel läbi igaühe potensiaali avastamist toetada. Tema sisemisest soovist inimeste arengule kaasa aidata lõi ta JCI Toompea ühe edukaima projekti aastal 2020, mis jätkub ka 2021. aastal - Liidrikooli loengusarja juhtimisoskuste täiustamiseks. Ta on ülimalt tasakaalukas ning alati koostööle ning lahendustele orienteeritud. Kõik tema ümber teavad, et tema põhjalikkus, kohusetunne ning samas äärmine soojus teevad temast hinnatud juhi ja toetava meeskonnakaaslase. Tema ideest sündis JCI Toompea liikmete poolt aasta parimaks projektiks valitud “Koroona päevikud”, mis kevadisel raskel ajal kodalasi üksteisele lähemale tõi ning hoidis koja elu aktiivsena. 

Mõju kohalikule kojale. 

Maarja-Eeva on JCI liige aastast 2014 ning omanud selle aja jooksul mitmeid positsioone kohalikus kojas kui vedanud edukalt eest mitmeid projekte. Ta võttis osa EVPdele mõeldud Liidrikoolitustest, JCI üldkoosolekust ja JCI Estonia Aastakonverentsist Tartus. 2020. aastal vedas ta koostööprojekti koos JCI Tallinnaga ning korraldati eriolukorra tingimustes esmakordne suur virtuaalne sünnipäevapidu 29+31=60.
JCI Toompea täidesaatva asepresidendina pani ta kokku tugeva juhatuse, leidis projektijuhid ning oskas professionaalselt kaasata uued huvilised projektimeeskondadesse
. Lisaks loendamatutele väiksematele üritustele organiseeris ta EVP-na väga eduka JCI Toompea huviliste õhtu bowlinguga, uue juhatuse teambuildingu ning superkangelasi täis aastakoosoleku, kus valiti JCI Toompea etteotsa edumeelne juhatus 2021. aastaks. 

Maarja-Eeva aitas alati nõu ja jõuga kaasa iga projekti ja ürituse õnnestumisse. Tänu tema kiire analüüsivõime, suure pildi nägemine ja alati parimate lahenduste otsimine on olnud hindamatu, et aidata tõsta JCI Toompea mainet ning pakkuda oma liikmetele väärtust läbi kvaliteetsete ürituste. Tema selge visioon oli tuua välja JCI Toompea tugevused - juhtimine ja ettevõtlikkus. Maarja hindab selget kommunikatsiooni ning tema korraldatud ürituste kommunikatsioon oli alati läbimõeldud ning osalejate ootusi arvestav. Ka panustas ta palju JCI Toompea üritustele uue kvaliteedi loomisesse - Fienta, Zoom programmide kasutamine, pilkupüüdvate visuaalide ja haaravate tekstide loomine ning avatud  õhkkonna loomine. JCI Toompea liikmeskond kasvas 2020. aastal jõudsalt. Suur osa on sellest tänu Maarja-Eevale. Maarja suhtles aktiivselt meie huvilistega, kaasates neid meie projektidesse ning kutsudes JCI üritustele kaasa. Neist mitmed on juba astunud JCI Toompea liikmeks ning asunud ka ise projekte juhtima. 

Maarja-Eeva organiseeris Gallup StrenghtsFinder isiksusetugevuste testi ning koolituse kõikidele JCI Toompea liikmetele. See koolitus andis meile teada igaühe tugevustest ning tõi välja meie talendid ning kuidas erinevate talentidega inimestega koos meeskonnas töötada. Koolituselt saadud teadmised olid tohutu väärtusega osaleja enda jaoks kui ka kojale efektiivsete projektimeeskondade toimimiseks. Kõik osalejad kiitsid ning kindlasti on plaanis seda koolitust korrata ning pakkuda uutele liikmetele. 

Tema eestvedamisel alustas JCI Toompea uus koolitussari Liidrikool, mille eesmärk on pakkuda juhtimisalaseid teadmisi ja oskusi, et teenida JCI Toompea motot “Juhtimisoskuste parim kool!”. Koolitused on tema kirg - kodalaste finantsteadlikkuse tõstmiseks organiseeris ta investeerimiskoolituse finantsguru Paavo Siimanniga. 

Maarja süsteemsus on aidanud korda luua administratsioonis ja finantsides ning see on kindlasti suureks abiks tulevastele juhatustele.

Osalemine JCI üritustel.

Maarja osales enamustel koja üritustel - olgu siis virtuaalselt või reaalselt. Eriti suur oli tema panus kojale Zoomi platvormi tegemisel, mille kaudu enamus koja virtuaalseid üritusi sai toimuda. Mainimata ei saa jätta ka kordi, kui ta oma kodu uksed kojaürituste jaoks avas - olgu siis Vabariigi aastapäeva hommikusöök, Gallup StrenghtsFinder koolitused, JCI Toompea ja Tallinna virtuaalne sünnipäevapidu, suvechill vessariga ja lugematu hulk projekti- ja juhatuse koosolekuid. Ka andis ta oma panuse JCI Maailmakongress 2019 õnnestumisse kõrvalprogrammi korraldamise eest. 

JCI Estonia üritustest osales ta Fresh-Upil, JCI Aastakonverentsil Tartus, Liidrikoolitustel ja üldkoosolekutel. Ka ootas ta pikkisilmi osalemist JCI Euroopa konverentsi Dublinis, mis kahjuks tühistati. Rahvusvahelised suhtes on Toompea kojas olulisel kohal. 2020. aastal aitas Maarja korraldada mitu virtuaalset kohtumist meie sõpruskodadega Soomest ja Rootsist ning 2021. aastal on twinningkohtumised regulaarselt kavas igas kvartalis. 

JCI väärtuste edasikandmine. Maarja on emotsionaalselt intelligentne ja empaatiline - ta kohtleb austuse ja mõistmisega iga hinge. Tema jaoks on oluline inimese sisu ning sisemine potentsiaal. Ta püüab toetada teiste eneseotsinguid ja -arenguid ning koolitab ka ennast veelgi paremaks inimeseks - õppides Holistika Instituudis. Ta on suurepärane konfliktivahendaja, suudab igas olukorras säilitada kaine pea, luua meeskonnas sõbraliku ja toetava õhkkonna ning olla “liim” erinevate inimeste vahel. Maarja on kõrgelt hinnatud nii Toompea koja, 2021. aasta presidentide kui kõikide poolt, kellel on au tema lähedal olla! Ta elab ja hingab JCId!!! 

 

 

Kommentaare ei ole: