laupäev, 10. aprill 2021

Auhinnaalbum: JCI Estonia Aasta Magnet 2020 laureaat Maarja-Eeva Mändmets

AUHINNA ALBUM B7 JCI Estonia Aasta Magnet  

Laureaat: Maarja-Eeva Mändmets

Esitaja:      JCI Toompea

 
 

Uute liikmete kaasamine. Toompea kojaga liitus 2020 aastal 15 uut inimest, kellest 11 sai Toompea koja liikmeks ning 4 toetajaliikmeks. Olulisem sellest, kui paljud neist just Maarja-Eeva kotta kaasas, on see, kuidas Maarja-Eeva uued huvilised vastu võtab, kes ei tea organisatsioonist veel midagi, kuid on kuskil korraks sellest kuulnud ja selle kohta uurima asunud või kuskile meie poolt korraldatavale üritusele sattunud. Maarja-Eeva on olnud piltlikult öeldes Toompea koja visiitkaart uutele huvilistele ja liikmekandidaatidele, kuna ta on nende esmaseks kontaktiks. Tal on äärmiselt suur osa esmamulje kujundamisel ja sellel, kas uus huviline tunneb, et ta on oodatud või mitte. Lisaks esmaseks kontaktiks olemisele, lõi Maarja-Eeva 2020. aastal ka uue populaarse ürituste sarja Liidrikool, mille kaudu on ka nii mitmedki huvilised oma tee kotta leidnud. 

Uutele huvilistele vastab ta alati kiirelt, ta saab kõigiga alati koheselt hästi läbi ja on suurepärane suhtleja. Tal on olemas kõik omadused selleks, et luua koheselt väga positiivne õhkkond ja ootusärevus tulevate sündmuste ees. Teda peetakse väga heaks vestluskaaslaseks, kuna tema teadmised ja vaated on väga laia spektriga ning ta julgustab uusi huvilisi proovima väikeste ampsude kaupa projektidesse panustamist. Ta on võtnud oma südameasjaks selle, et uus huviline leiaks koheselt rakendust ja saaks oma potentsiaali avastama hakata. Enamus uusi huvilisi on koheselt kaasatud erinevatesse projektidesse kui nad kojaga liitunud on. Uued on toonud kotta ka palju uusi ideid ja aitavad oma ideedega arendada ka juba käimasolevaid projekte. 

 

Uutesse liikmetesse panustamine. Uute huvilistega on Maarja-Eeva äärmiselt lahke, sõbralik ja soe. Uued on öelnud, et

temast õhkub isiklikku entusiasmi ning huvi inimese enda vastu ning see on oluline osa selles, et tekitada vastastikune meeldimine ja tunne, et uut inimest väga oodatakse. Maarja-Eeval on suurepärane oskus leida inimese isiklikud huvid ja panna need koja eesmärkidega vastastikku kasulikku tasakaalu. Ta oskab uuele huvilisele välja pakkuda just neile sobiva ja teeb sellega Toompea kojast atraktiivse vabatahtliku organisatsiooni, kus oma arengut toetada ja kus uued huvilised ei jää mitte niisama passiivseks pealtvaatajaks vaid saavad koheselt olla osa mingisugusest projektist. 

Maarja-Eeva on kõikidele uutele ja vanadele kodalastele suureks eeskujuks oma pealehakkamise ja kohusetundega. Ta tõi ellu uue loengute sarja Liidrikooli, mis on osutunud väga populaarseks ja mille kaudu on mitmed uued huvilised oma tee kotta leidnud.
Lisaks Liidrikoolile aitas ta korraldada ka koos JCI Tallinnaga sünnipäevapidu ning Toompea koja huviliste õhtu koos Bowlinguga. Seda kõike jõudis ta oma EVP aasta ja sellega kaasnevate kohustuste ja ürituste kõrvalt. Sellega on ta näidanud uutele inimestele seda, kui palju soovi korral tegelikult jõuab. 

Ta näitas oma pealehakkamise ja entusiasmiga, et ka raskel ja keerulisel ajal suudame me oma tegevusi jätkata, kui kohaneme. Tema ideest sai alguse ka “Koroona päevikud”, kus iga päev keegi koja liikmetest jagas oma päevategemisi videode ja fotode kaudu ühises FB grupis. See oli projekt, mis kasvatas koja ühtsustunnet ja tegi aktiivseks ka vanemad olijad, kes olid koja tegemistest juba veidi eemale jäänud. Samas tutvustas see uuematele olijatele lähemalt ka neid, kellega veel ei olnud jõutud tutvuda.  Maarja-Eeva on enamikel üritustel olnud alati kohal. Osalenud nii virtuaalselt kui füüsiliselt, nii meelelahutuslikel üritustel kui ka koolitustel ja alati püüdnud uute huvilistega rääkida ja teha kõik endast oleneva, et uus inimene ei tunneks end uues keskkonnas kuidagi kõrvalejäetuna. 

 

JCI väärtuste edasikandmine. Maarja-Eeva peab oluliseks pidevat arengut ja just inimsuhted on tema kõige südamelähedasem teema. JCI on andnud talle palju teadmisi selle kohta, kuidas erinevate inimestega suhelda, kuidas nendeni jõuda ja kuidas neid mõista. Teadmised inimsuhetest ja suhtlemise psühholoogiast on tema tõelised tugevused, millega loob ta positiivseid muutusi nii JCI siseselt kui ka väliselt. Nii nagu JCI kreedo ütleb, et maailma suurim väärtus peitub inimese isiksuses, on seda usku kindlasti ka Maarja-Eeva. Teda huvitab, mis inimeste sees toimub ja kuidas tuua neist välja parim. Parima väljatoomisega saab ta suurepäraselt hakkama! 

 

Kommentaare ei ole: