kolmapäev, 14. märts 2012

Emakeelepäeval toimus Toompea koja kolmas Üldkogu

14. märts on emakeelepäev ja sellel päeval toimus meie koja kolmas Üldkogu sellel aastal.

Huvitav, kuidas sellised väikesed nüansid mängivad nagu emakeelepäeval võiks Russian Night (nagu kalenderplaanis kirjas) asemel koguneda Talukõrtsis ning lugeda eesti keeles luuletusi ja mängida Maariuse "Ärihai"  lauamängu!

Üldkogule kogunes mõnus seltskond jci'kaid nii meie enda kodalasi, huvilisi kui ka külalisena  Piret Tallinna kojast.
Üldkogu ametlik osa algas konkreetsele päevale pühendatud luuletusega, mis on Ottomari, Presidendi kolme-aastase poja, lemmikluuletus.

Nüüd igal pool on kevad,
nii linnas kui ka maal.
Kõik linnad pesitsevad,
nüüd just Eestimaal.
Keel, mis rahvas räägib
on ta emakeel.
Keel, mida Sina räägid,
see on eesti keel.
  
Angela, meie tubli Secy ja
Ando, meie koja tugi

Sissejuhatusele järgnes ametlik, koosoleku vormile kohane, dokumentide (eelmise korra protokoll, eelarve) kinnitamine.  Kvoorumi olemasolu tagab meile alati Angela, meie tubli Secy ning kohapealsed hääled koos volitustega andsid ka seekord meile õiguse kõik toimingud edukalt lõpuni viia.

Päevakorra punkt, mis puudutas Kaido lahkumisavaldust, oli väga südamlik.
 
Heidy ja ägedad
noorukid

Kaido on meie kojale ja kojale laiemalt andnud väga palju küll LOM presidendina, küll osalenud erinevates projektides ning olnud Eesti koja tasandil erinevates rollides sh Treeninginstituudi direktorina tegev jne jne jne.
  
Koda saab väga hästi aru, kui kodalane on endast nii palju andnud kui Kaido ning ka kojast vastu saanud, siis vahepeal tahab kodalane puhata ning see on inimlik. Vanemad ning staazikamad kodalased nagu Heidi (senaator 70794) ja Kadi , soovitasid Kaidol veel natuke mõelda ennem kui Kojale päris "head aega" ütleda. 
Piret, Merily ja
Kadi
 



See oli väga südamlik ja lahe, kuidas Kaido olles kindel, et ta ei taha olla aktiivne tegevliige hetkel, on siiski mõelnud endast ja kojast tulevikust ning taskust ilmus lauale "Kaido Irvali toetajaliikme avaldus" .
Viimane läheb nüüd Koja juhatusele otsustamiseks nagu põhikiri ette näeb.


Kuni selle hetkeni oli meie kojal üks toetajaliige, kelleks on Ando  ning kaks avaldust toetajaliikmeks saamisel:  Victoria ja Kaido.

Piret Sepp, Tallinna koja President, tutvustas meile KeKo2012 esinejaid ja kutsus meid kõiki toredale Nutikonverentsile, mis toimub 31. märts City Patz Ülemiste Citys.  Praeguseks hetkeks on Toompea kojast registreerunud KeKo'le ca 14 liiget-senaatorit-huvilist! Tundub tulema tore konverents koos oma koja rahvaga:)

Peeter poetas paar sõna 28.märts toimuvast inspiratsioonipäevast. Nagu Peeter oma kutses kirja on pannud, siis nii on ka: "Osaleda võiksid kui oled hakanud mõtlema rahulolule oma töö, eraelu või kodanikusuhetega, kui on tekkinud küsimus kas nii peabki elama, millal tuleb õnn, mida ma tegelikult otsin või soovid lihtsalt kuulda ideid ja tulevikunägemusi. Palun levitage kutset ka sõprade seas."
Ametliku osa viimane ja kõige magusam hetk, on sünnipäevalaste õnnitlemine ning Merily, meie koja Varahoidja, sai kojaliikmete poolsed kallistused ja magusa suutäie osaliseks:)

Mitteametilikul koosoleku ajal mängisime Raili eestvedamisel Ärihai mängu, mis oli huvitav, intrigeeriv ning süvenes teadmine, et Maariust on vaja kohe-kohe kohale, et ta aitaks olla neutraalne kohtunik 50%-liste ostu-müügi tehningute vahendajana:)

Kokkuvõttes oli asjalik ning südamlik ja silmaringi laiendav kolmas Üldkogu 2012 aastal!
Koosoleku teevad huvitavaks ja muhedaks ikka meie enda kodalased:)

Kohtumiseni kevade vastuvõtul Keila Joal

muljetas Minni,
teie EVP2012

Rohkem pilte leiab koja Koja pildialbumist!

Kommentaare ei ole: