teisipäev, 13. märts 2012

JCI Toompea presidendi kuukiri nr 3 - Märts 2012

Head, kodalased
Hoo on sisse saanud Märtsikuu, mida võib iseloomustada märksõnadega kevad, daamid ja loomulikult JCI. Miks?
Kevadkuu eelkõige sellepärast, et päike juba paitab meid eredate kiirtega, vara läheb juba valgeks ning 25. märtsil ehk Maarjapäeval algab ametlikult kevad. Alates 1. märtsist on lubatud sõidukitel kasutada suverehve, kuid lund ja külma veel jätkub, nii et Koja juhatus ei soovita kellelgi neid veel alla panna.
Daamide kuu ikka sellepärast, et 8. märtsil oli Naistepäev. JCI Naistepäeva tähistamine toimub juba sellel reedel, 16. märtsil, Baltika Moetänaval leiab aset JCI Naistepäeva kombineeritud üritus. Baltika disainerid ja stilistid esitlevad oma loomingut, mis vastavad etiketile ja loomulikult praegusele moele.
Catwalk´ i teevad meie omad JCI´ kad!


Lisaks eelnimetatule on sellel kuul veel teisigi põnevaid tähtpäevasid – 14. märtsil Emakeelepäev ning 17. märtsil Patrikupäev. Emakeelepäeva tähistatakse mitmel pool luule lugemise ja kontsertidega. Päeva keskseim üritus toimub Rahvusraamatukogus, kus avasõnad esitab president Ilves.
Emakeelepäeva õhtul, kella 18:30, olete kõik oodatud meie koja Märtsikuu koosolekule, mis toimub Eesti köögiga restoranis Talukõrts koos meie koja auliikme Katrin Aedmaga. Emakeelepäeva auks on igal osalejal võimalus esitada teistele oma lemmik Eesti luuletus. Patrikupäev on see eest rõõmu jagamise ja ohjeldamatu pidutsemise päev, vähemasti Iiri kultuuris. Sellel õhtul on kindlasti sobilik otsida üles mõni Iiri pubi (nt St. Patrick, Molly Malones jt) ning saada osa traditsioonidest.
Kristlikus maailmas jätkub terve Märtsikuu ulatuses paastuaeg (22.02-07.04), mil paljud inimesed piiravad oma tarbimisi ning säästetud raha annetavad heategevusele. Nii võib käituda igaüks, sõltumata oma usulistest tõekspidamistest. Paastuajal on heategevusega tegelemas ka mitmed organisatsioonid.
JCI Toompea egiidi all alustab 16. märtsil projekt “Koos kooli”, mille raames pannakse erinevatesse kauplustesse üles annetuskastid ning mille eest soetatakse paljulapselistele peredele koolitarbeid. Olete oodatud toetama ettevõtmist.
11. märtsil toimub Jaani kirikus Eesti Vähiliidu heategevuskontsert koos Voices Musicales kammerkooriga.
Tervisesõpradel on märtsikuus samuti mitmeid põhiseid rõõmustamiseks.
Lisaks viimastele talispordi harrastamise võimalustele on 10. ja 11. märtsil Lillepaviljonis toimumas järjekordsed Eesti mee päevad. Ajakava ja täpsem info kodulehel.
Ka muusikamaastikul on Märts tegus.
Kuu viimastel päevadel, 29-31.03 toimub Tallinnas järjekordne (neljas) Tallinn Music Week, kus lavale pääsevad tõusevad tähed. Sel korral on festivalil eraldi linnalava programm, kus erinevais Tallinna paikades astuvad intiimsete ja eriliste kontsertidega üles 51 esinejat publikule tasuta. Täpsem info kodulehelt.
Üks oluline muusikaline projekt on juba lõppenud, 3. märtsil selgus Nokia kontserdimajas konkursi Eesti Laul 2012 võitja ja ühtlasi Eestit Eurovisioonil Bakuus esindav laul. Toompea koda hoiab Eestile pöialt!
Märtsikuus jätkub veel ka 31. detsembril alanud Eesti 2011. a rahva ja eluruumide loendus. Loendatud on juba üle miljoni eestlase.  
Koolilastega lapsevanematel on Märtsikuu samuti eriline, sest 17-25. märtsini on koolides kevadvaheaeg ning siis on vahva ühiselt perega toimetada.
Loomulikult on Märtsikuu ka JCI kuu.
Lisaks juba mainitud üritustele ja “Koos kooli” projektile toimub mitmeid sündmusi, kus tasub kindlasti osaleda.
Märtsikuu JCI suursündmuseks on vaieldamatult 31. märtsil toimuv JCI Kevadkonverents 2012 - Use it or lose it - ole nutikas!
Hetkel on registreerunuid 114 osalejat, sh. meie kojast 9 nutikat osalejat. Kevadkonverents on üks JCI Estonia suurüritustest, kust soovitan kõigil osa võtta - tule kohale uues kojasärgis! 
Traditsiooniliselt toimub konverentsile järgneva päeva hommikul Peeter Pariku Bowlinguturniir, kus meie kojal on kaitsta võidukarikas. Anna oma võistlussoovist aegsasti teada!
29. märtsil toimub meie koja poolt korraldatav Veebikoolitus; Tartus toimub 15.märtsil II investeerimiskoolituse seminar ja kõneklubi, 16.märtsil on välismajandusklubi II koosolek ning Viljandis saab 20.märtsil osaleda sushi koolitusel.
Päikeselist ja nutikat kevadkuud!
Kohtumisteni

Raili Naris
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda
JCI Toompea President 2012

Kommentaare ei ole: