laupäev, 31. märts 2012

Toompea koda KeKo2012 ehk JCI Kevadkonverentsil

Tervitused kõigile nutikatele, toredatele ja tarkadele toompealastele ja meie sõpradele!

Kevadkonverents 2012 on siis tänaseks ajalugu. Oli toredalt ja sisukalt veedetud laupäev. Kohale jõudes olid küll  “ tunnid“ juba alanud aga kasulikke mõttevälgatusi päevast jõudsin siiski püüda. Näiteks jäi kõrvu väitlusel kuuldud viide uuringule, mis tõestas mõttetegevuse paremat toimimist, kui inimene kirjutab teksti paberile vanal heal pliiatsi meetodil.  Üldine soovitus kogu väitluse kokkuvõtteks oli, et püüdkem säilitada inimlikud väärtused ja  talupojatarkus, ei  siis ohusta meid ükski tehnoloogia vaid neist võib ikka kasu olla.

Laadale olid end üles rivistanud ja uusi nutikaid ideid pakkumas mitmed firmad oma toodetega: Interaktiivne baarilett, kunstnik, kes joonistas sinust portree ipadi , nutiteleviisor, oma elusündmuste virtuaalseks muutmise võimalus jne. 
Rääkimatagi neist lennukatest ideedest, mida lektorid oma loengutel edastasid. Kõik oli nii nagu programmis lubatud ja kindlasti rohkemgi veel.  Isiklikult mulle sai selgeks, et oleme sisenemas maailma, mille keelt ja kombeid ma väga hästi ei mõista ja tuleb enda arendamisega ikka kõvasti vaeva näha. Kas ikka on vaja kogu infot, mida nutividinad meile pakkuda suudavad? Vaikus kui keskkonna väärtus ja isiku privaatsus võivad tulevikus olla kallihinnalised väärtused.

Foto: Mikk Saaretalu
Õhtune osa andis ennast küll pisut pikalt oodata aga saabudes oli ikka heal JCI tasemel: mõnus seltskond, hea söök ja jook, tunnustused kodade parimatele ja vahva DJ mix saksofoni mängijaga.

JCI Toompea oli sel korral esindatud 14 osalejaga. Lugesime kokku kõik, keda päeva jooksul näha õnnestus ja kahe käe sõrmedest tuli puudus. Tubli osalusprotsent igal juhul!

Järgmise suure sündmusena on kõigil JCI-katel kindlasti kalendris kirjas 6 juuli, suvepäevad „töölaagris“. E-koja esindus jagas peoõhtul kodadele töötubade teemasid. Toompea koda teeb sel korral töötoa teemal tanrta tantsud. Teemast inspireeritult, läksime veidi vähenenud koosseisuga jätkupeole ööklubisse „BonBon“ , kus tants jätkus hommikuni.


Parimat
Krista Vapper



Rohkem pilte leiab SIIT

Gala lõpus anti AK2012 korraldajatele sõna, videot saad näha SIIT!
Konverents läbi Karis Meisteri (Tartu koja Secy21012)  fotokaamera jäädvustused!
Väino Pooli tehtud pildid leiab SIIT!

Kommentaare ei ole: