teisipäev, 24. märts 2009

Auhinnaalbum: JCI Estonia Aasta LOM President 2008 nominent: Kadi Maldur

Kadi seotus kojaga sai alguse liikmeks astumisega aastal 2005. Tänu vajadusele kätt külge panna ja midagi ära teha sai temast juba järgmisel, 2006.aastal VP International. Hoog oli reele juba antud ja aega maha hüpata enam polnud, mistõttu loogilise järjena kandideeris Kadi edukalt aastal 2007 EVP-ks ning aasta 2008 möödus presidendiketti kandes.

Kadi on tõeline liider. Julgustab, kaasab, suunab. Tema suust kuuleb sageli väljendeid: „See on ju lihtne”, „Pole probleemi”, „Teeme ära”.

Enamus aastal 2008 Toompea kojas toimunust oli otseselt seotud Kadiga. Ta oli kas idee autor, näppupidi juures organiseerimisel või vähemalt osalemisel. Ei mäletagi korda, kus Kadi oleks kusagilt puudunud. Presidendina pidas ta vajalikuks ennast 100%-liselt panustada.

Kodalaste kaasamisel ja vahepeal eemal viibinute taasintegreerimisel oli Kadi panus äärmiselt tähelepanuväärne. Otsesuhtluse teel meelitas ta tagasi aktiivsete sekka paljud, kes mingil põhjusel veidi eemale jäänud. Tulemuseks see, et 90% liikmetest ja kandidaatidest osalesid erinevatel üritustel ja/või olid seotud erinevate projektidega.
Koostöö
Kadi südameasjaks võib pidada koostööd teiste kodadega: tutvumine, suhtlemine, koostöö.
Sageli kipuvad erinevate kodade üritused ajaliselt kattuma, mistõttu millestki peab ikka loobuma ja enamasti eelistatakse omaenese harjumuspärast keskkonda. See aga raskendab läbikäimist teiste kodadega.

Kadi võttis nõuks seda muuta ning nii olidki enamus aasta 2008 projekte koostöö-projektid. Koostööd tehti järgnevate kodadega: JCI Tallinn, -Haapsalu, -Rapla, GO koda, E-koda, -Paide, -Viljandimaa ja -Freiburg.
Tänu sellele õnnestus hoida madalal „oht” ürituste kuupäevade kattumise osas.
Kadi eestvedamisel sai 2008 a. JCI Toompeast „Koostöökoda“.

Saavutused
Lisaks koostööle oli Kadi vedavaks jõuks ka mitmetes projektides:
- Kui populaarsed Ärifoorumid hakkasid 2008 a. esimesel poolel „hinge vaakuma”, haaras Kadi projektil sarvist ja korraldas nii, et foorumid on populaarsemad kui kunagi varem. „Lihtne ju”, nagu Kadi ise ütleb
- Lisaks kandideeris JCI Toompea edukalt JCI Estonia 2009 a. Suvepäevade korraldajaks
- Neljandik Toompea kojast osales EC2008’l Turus. Taaskord tänu Kadi silmade särades tehtud kihutustööle
- Twinnisime hoolsalt JCI Kotka, -Stockholmi, -Riga ja -Mariehamniga.
- 2008 a. TOYP kandidaadiks esitasime Kadri Kõusaare
- Kadi taktikepi all kasvas koja liikmeskond 41-liikmelt 46-ni, ehk tubli 12%

Seoses haruldaselt suure “sündivusega” ja pereväärtuste hindamisega Toompea kodalaste seas on hakanud toimuma rohkem nädalasiseseid üritusi (ärifoorumid, grilliõhtud, filmiõhtu). Nii saavad osaleda ka need tublid noored, kes pere- ja töö/kojaelu ühitada soovivad.

Populaarne
Tunnistust sellest, et Kadi on olnud aktiivne ja populaarne kotta ilmumise päevast alates, annavad ka mitmed auhinnad, mida on jagunud igale aastale:
2005 JCI Toompea parim noorliige
2006 JCI Toompea parim liige
2007 JCI Toompea parim liige + JCI Estonia parim LOM asepresident
2008 JCI Toompea parim liige + JCI Toompea parim juhatuse liige

Kadi ise nimetab oma hobideks mäesuusatamise, söögi valmistamise ja reisimise. Neist esimene tundub ekstreemne, kuid Kadi jaoks on presidendiaasta olnud ekstreemsem.
Kõik ju teavad vanarahva tarkust, et „Ega’s töö konti murra”. Murrab ikka küll! Presidendiaasta suutis murda Kadil jala. Kõige otsesemas mõttes. E-Koja sünnipäeval viibides see juhtus, kuid ega Kadi end sellest heidutada lasknud. Mehed kandsid teda sõna otsese mõttes kätel ja nii viibiti sünnipäeval peo lõpuni välja. Hiljem Tallinna jõudes sai jalg kipsi ja Kadi tegutses rõõmsalt edasi. Karkudel president :-)
Igal juhul särab Kadi alati kui mainib: „Töö küll konti ei murra, kuid presidenditöö Toompea kojas murrab” :-)


Kadi on alati südamega asja juures. Ükskõik mida tehes. Ja sära tema silmis innustab, kui vahel ka tekib lootusetu tunne.

Erilisim oskus tema puhul on oskus tänada. Märgata panust ja tänada. Siiralt.
Sama siiralt tahame meie tänada Kadit, et ta meid läbi 2008a. juhtis. Pingevabalt, tööd ja lõbu kokku miksides, kuidagi väga kergelt. „Lihtne ju!”

Kommentaare ei ole: