kolmapäev, 23. märts 2011

JCI Kevadkonverents 2011 kokkuvõte

Kallid sõbrad!

JCI Kevadkonverents sai selleks korraks läbi. Elagu Kevadkonverents!!!
Tänud korraldajatele Haapsalu kojast. Hingega tehtutd üritus ning väga head esinejad.

Süda hõiskab rõõmust, sest JCI Estonia parim liige 2010 on meie oma koja Heidi Kakko. Sügav kummardus ja kallistus! Oled seda tiitlit igati väärt ning meil on ääretult hea meel Su üle. Aitäh...

Lisaks sellele anti välja veel auhindu:
  • Parim koda- JCI Toomemäe. Esitatud olid veel Toompea, Tallinn, Rapla, E-koda.  
  • Parim president- Harald Lepisk. Esitatud olid veel Signe Israel, Märt Rohtla.
  • Parim asepresident- Kaupo Noormaa. Esitatud olid veel Kati Veskimägi, Maarja Peinar-Järve
  • Aasta senaator- Olev Allik. Esitatud oli veel Olavi Tammemäe 
  • Aasta treener- Kaire Valge.
  • Aasta liige- Heidi Kakko. Esitatud olid veel Tarmo Saremat, Kaspar Ilver, Kaidar Raudmets, Aleksander Saharov
  • Aasta noorliige- Anu Vunk 
  • Aasta magnet- Age Laine

Meeleolukale peole järgnes pühapäeval P.Pariku Bowlinguturniir, kus ka JCI Toompea meeskond koosseisus Tanel, Ando ja Peeter oli kogu hiilguses kohal.
Hiilgus väljendus ka tulemustes- esimene koht ja Peeter parim mängija!! Aitäh teile!

Allpool toon ülevaate Kevadkonverentsi esinejatest.
Esmalt astus kuulajate ette JCI VP Area D (mis tõlkes tähendab Euroopa piirkonna asepresident ja kelle kureerida on ka JCI Estonia) Guillaume Aubanel. Tegemist on prantsuse päritolu mehega ja tema nime hääldatakse "Giom Obanel" :)

Ta peatus kiirelt olulistel JCI märksõnadel ning tuletas meelde, et kõik, mis tähtis ja oluline, on kirja pandud JCI kreedosse:

Usume, et
  • usk Jumalasse annab inimelule tähenduse ja eesmärgi;
  • inimestevaheline sõprus aitab ületada rahvastevahelisi vastuolusid;
  • majanduslik õiglus saavutatakse vabade inimeste vaba ettevõtluse abil;
  • valitsus peaks toetuma pigem seadustele kui inimestele;
  • maailma suurim väärtus peitub inimese isiksuses;
  • inimkonna teenimine on elu parim töö.

Järgmisena astus kuulajate ette JCI Estonia Senati President 2011 Are Veski. Tema väga isiklik jutustus visioonist, eesmärgist ja selle täitumisest läks hinge. Ta tõi näiteid 1973 aasta koolikirjandist, kus teemaks oli "Kui mul oleks võlukepike" ja kirjandites unistati kooritud sihvkadest, miljonäriks saamisest ja vabast Eestist.

Tema sõnade järgi peavad eesmärkide täitmiseks olema eeldused, nii isiklikud, kui ühiskondlikud: haridus, lähedaste toetus, usaldus, sõbrad, turumajandus, demokraatia, vabadus.

Lisaks tõi ta välja nõuanded edu saavutamiseks:
  • Tee paremini, kui oodatakse- seda märgatakse
  • Täida lubadused, ole usaldusväärne
  • Ole kindel oma tõekspidamistes, väärtustes
  • Hoia tervist ja suhteid lähedastega.

Pärast Aret võlus meid kõiki värskelt ametisse nimetatud ERSO direktor Kadri Tali. Uskumatu naine! Tema direktoriks nimetamise järel olid varmad netikommentaatorid küsinud, et "kas sellel tütarlapsel pass on juba olemas". Selle kommentaari lubas Kadri seina peale riputada ning tundis heameelt, et ta juba 40le läheneb. Kadri rääkis kultuuris, väärtustes ja sellest, et kõik on kinni meis endis ja meie otsustes. Muidugi visati nalja ja muututi tõsiseks. Vaatasime filmi ja õrnahingelisemad said pisaraid poetada. Oli ääretult meeldiv. Kas Sina teadsid, et ERSOl on igal reedel Estonias kontsert?

Edasi astus lavale mees nagu orkester-ufoloog Igor Volke. Väga karimsaatiline esineja. Siinkohal olengi sunnitud lühidalt tegema, sest teda kuulates ei saanud oma mõtteid esinejalt ega teemalt kuidagi üles tähendatud, sest esitlus oli hiilgavalt haarav. Ta ei peatunud oma esinemisel mitte niivõrd rohelistel mehikestel, kui tõsiteaduslikel punktidel. Sellest, et inimolendid on kõigest sõltuvad ja sellest, et meie edukus sõltub sellest, kui hästi me suudame välja tulla oma "kastist". Tema sõnade järgi tuli ta meid intrigeerima ning andma vihjeid ning see tuli tal paganama hästi välja.

Siinkohal kahekõne Igori ja häälega saalist vahel:
Hääl saalist: "Kas teil UFO-dest pilte ei ole?"
Igor: "Ei ole. Aga kummast see soovite, kas masinatest või juhtidest?"
Hääl saalist: "Ükskõik, tahaks kontakte"

Viimane esineja, last but not least, oli SEB Privaatpangaduse strateeg Peeter Koppel. Pärast Igori sõnavõttu tõi ta meid jälle maa peale tagasi. Kel palju raha peab olema ettevaatlik- cash is trash. Tundub, et käes aeg omada vähe, kuid kvaliteetset ning tublimad võiks alustada oma põllulapi harimisega. Seda põhjusel, et inimesi on maailmas palju, süüa vähe, tooraine hinnad tõusevad, maavarad vähenevad ning maa väriseb. Hirmutav, eksole :)


Olge tublid!
Olen uhke meie üle :)

Maarja Peinar-Järve
JCI Toompea President 2011

Kommentaare ei ole: