kolmapäev, 2. märts 2011

Ärifoorum 17.02.2011

Kui me räägime ettevõtte laienemisest, siis mõtleme alatihti esimese asjana just meie lõunanaabrite Läti ja Leedu peale. Ometigi on meil veel lähinaabreid, kelle turupotentsiaal ning maksujõulisus ületavad eelpool mainituid. Seekordsel Ärifoorumil otsisimegi vastuseid küsimustele: "Kas lähiturgudel on avastamata võimalusi? Mida pakuvad meile Soome ja Venemaa?"

Ärifoorumi seekordseteks külalisteks olid Valdar Liive (Enterprice Estonia, Helsinki) ja Olev Allik (Tarmeko Metall), kes antud teemadele ka valgust heitsid. Valdar tegi põhjaliku sissevaate sellesse, kust saada abi Soome laienemisel, kuidas erinevad eestlaste ja soomlaste kõnemaneerid läbirääkimistel ja müügil ning milliseid vigu eestlased Soome turule sisenedes tihti teevad.

Olev jagas aga Tartus väärtuslikke kogemusi Venemaa kohta. Saime teada, miks peab Venemaal äri tehes kolm raamatupidajat olema, mida arvab miilits neist, kes kombeid ei tunne ning kuidas käituda Vene äripartneriga, et ta Sind tõsiselt võtaks.



Hoolimata krõbedast külmast ning levivast viiruselainest leidsid ärihuvilised end mõnusast seltskonnast. Seekordse Ärifoorumi tegi eriliseks asjaolu, et me ei olnud sugugi üksi. Just selleks õhtuks olime me kaotanud ära Tartu ja Tallinna vahelised 190 km ning toonud oma sõbrad videokonverentsi vahendusel meiega samasse ruumi.

Hea oli näha palju inimesi ka teistest kodadest ning väljaspoolt JCI-d. Aitäh kõigile osalejatele! Suurimad tänud lähevad Priidule tehniliste lahenduste eest, Kadile ja Heidile põnevate esinejate leidmise eest ning Kairitile Toomemäe kojast Tartu poolse sujuva korralduse eest! :)

Järgmine Ärifoorum toimub juba 21.04. Kohtume seal!

Endiselt võõrustame Ärifoorumi sõpru ka Facebookis, aadressil
www.facebook.com/arifoorum

Olavi E.
Ärifoorumi DIR 2011

Kommentaare ei ole: