esmaspäev, 16. mai 2022

Auhinnaalbum: JCI Estonia aasta noorliige 2021 laureaat - Kätlin Halop

Kätlin Halop



Mõju kohalikule kojale. Kuidas panustas kohaliku koja ja/või JCI Estonia arengusse? Kuidas aitas kaasa kohaliku koja ja/või JCI Estonia mainekujundusele?

Veel enne kui ta 2021 alguses Toompea kojaga liitus, oli ta kõigi südamed võitnud Presidendiballi õhtujuhina. Kätlin on täis pealehakkamist, teotahet, sihikindlust ja ambitsiooni. Kotta tulles teadis ta, et tahab proovida projektijuhi rolli. Haridusvaldkonnas töötava inimesena on talle haridust puudutavad teemad väga südamelähedased.

Lisaks oli Kätlinil veel värskelt meeles, kui raske oli pärast gümnaasiumit otsustada, mida edasi õppima minna. Nii sündiski KutseRadari idee. Kätlin pani kokku meeskonna, kaasates ka mitmeid uusi huvilisi ja vanu tegijaid. KutseRadari projekti kaudu andis Kätlin mitmele kodalasele võimaluse moderaatorina kätt proovida. Tema juhtimisel kirjutati läbi kõik koolid ja noorsootöö asutused, erinevad võimalikud partnerorganisatsioonid ja Facebooki grupid eesmärgiga tutvustada KutseRadari projekti ja seeläbi ka JCI-d kui organisatsiooni. Projekt oli uuenduslik, kuna see toimus vaid virtuaalkanalites (Zoom, Facebook, YouTube).

Kätlin astus üles ka JCI-d tutvustavas videoprojektis “Meie inimeste lood”, kus ta jagas oma kogemust ning kutsus noori üles JCI-ga liituma. 

Mõju kogukonnale. Kuidas mõjutas oma tegemistega kogukonda?

Kätlin mõjutas kogukonda enim läbi KutseRadari projekti. Projekti eesmärk oli tutvustada gümnasistidele (10.-11. klass) erinevaid ameteid inimeste poolt, kes töötavad antud vallas ning aidata neil seeläbi teha informeeritud otsuseid oma ülikooli õpingute ja tuleviku karjääri osas. Projekti käigus valmisid YouTube’is järelvaadatavad loengud, millel on nüüdseks üle 500 vaatamise. KutseRadari projekt võitis JCI Estonia parima noortele suunatud projekti auhinna 2021. aastal. 

Osalemine JCI üritustel. Millistel kohaliku koja, rahvuskoja ja rahvusvaheliste kodade üritustel ja projektidesosales ning mis rolli täitis? Millistest JCI koolitustest võttis osa?

Kätlin on kogu aasta jooksul aktiivselt osalenud nii Toompea koja kui rahvuskoja üritustel. JCI Toompea üritustest võttis ta osa uisutamisest, kõikidest üldkogudest, SUP-i matkast, juubelipeost ja glögiõhtust. Koja juubelipeol täitis Kätlin nii õhtujuhi kui baaridaami rolli. Rahvuskoja üritustest osales ta Kevadkonverentsi virtuaalsel auhinnagalal ja Aastakonverentsil. Koolitustest osales Kätlin JCI Estonia Akadeemias, mõnes Liidrikooli loengus ja JCI Estonia turunduskoolitusel. Projektidest oli ta eelpool mainitud KutseRadari projektijuht. Kuna Kätlin on rõõmsameelne, avatud ja julge suhtleja, siis ta paneb oma osalusega üritused eriliselt särama.

JCI väärtuste edasikandmine.Kuidas kannab edasi JCI väärtusi nii JCI tegemistes kui ka isiklikus elus?

Kätlin on väga energiline ja hakkaja. Ta teeb vinget karjääri, lõpetas äsja maineka MBA programmi ning jõuab selle kõrvalt toimetada JCI-s sel aastal Social Director ametikohal. Kätlini süda on suur ja sinna mahuvad lisaks haridusteemadele ka loomad. Kätlin ei löö väljakutsete ees risti ette - olgu selleks Presidendiballi õhtujuhtimine, uue projekti käimatõmbamine või ETV hommikuprogrammis päevakajaliste uudiste üle arutlemine. Kätlin näeb suurt pilti, soovib maailmas positiivset muutust luua ning on tohutu töövõimega. JCI Toompea koda on Kätlini üle uhke ning me oleme õnnelikud, et ta just meiega liitus!

Kommentaare ei ole: