esmaspäev, 16. mai 2022

Auhinnaalbum: JCI Estonia aasta liige 2021 nominent - Karolin Kairo-Gasman

Karolin Kairo-Gasman

Mõju organisatsioonile. Kuidas panustas kohaliku koja ja/või JCI Estonia arengusse? Mil viisil kaasas teisi liikmeid JCI tegemistesse? Kuidas aitas kaasa kohaliku koja ja/või JCI Estonia mainekujundusele?

Karolin oli JCI Aastakonverents 2021 vaimse tervise ja heaolu teema projektijuht. Ta liitus korraldusmeeskonnaga juba 2020 lõpus ning panustas väga aktiivselt ürituse õnnestumisse. Ta pani kokku suurepärase programmi, kaasates selliseid oma valdkonna eksperte nagu dr Helena Lass, Jaan Aru, Mari Lipp ja Kaarel Adamberg. Programm toetas JCI Rise eesmärki tõstatada ühiskonnas vaimse tervise teemasid.

Ta edendas vaimse tervise teemasid ka JCI Toompea kojas. Näiteks korraldas ta kodalastele hingamisõhtu, mille ta hingamisterapeudina ise läbi viis. 

Karolin kaasas teisi liikmeid JCI tegemistesse mitmel moel. Esiteks kaasas ta Aastakonverentsi tervise ja heaolu programmi väljatöötamisse ka Toompea koja noort liiget Triin Tago, andes talle koostöö käigus edasi ka JCI olemust. Aastakonverentsi korraldajana andis ta ka seeläbi panuse uute huvilise ja potentsiaalsete liikmete leidmisesse. Kolmandaks viis Karolin läbi meeskonnatöö koolituse e-Koja 2021 juhatusele, mis samuti tugevdas JCI-d kui organisatsiooni ning andis uuele juhatusele teadmisi ja hoogu, kuidas veelgi edukamalt koos tegutseda.

Karolini panus JCI Estonia mainekujundusse oli eelkõige Aastakonverentsi kaudu, kuna selle ürituse näol oli tegemist aasta suurima väljapoole suunatud üritusega.

Mõju kogukonnale. Kuidas mõjutas oma tegemistega kogukonda?

Lisaks Aastakonverentsi vaimse tervise ja heaolu programmi kokkupanemisele võttis ta südame rindu ning astus konverentsil ka ise esinejana lavale, rääkides väga ausalt oma depressiooni ja paranemise lugu. Karolini sõnum oli, et depressiooni ei pea häbenema, vaid see on haigus nagu iga teine. Ta rääkis ka sellest,, kuidas ta depressiooni langemise tõttu leidis oma kire: hingamise ja metsakümbluse. Tema esinemine puudutas ja inspireeris paljusid.

Karolini mõju kogukonnale ulatub JCI-st väljapoole. Ta viib läbi regulaarseid hingamisteraapiaid nii individuaal- kui grupiseanssidena, kogemusnõustamist ja metsakümblust ehk metsateraapiat. Kõigi nende eesmärgiks on teiste inimeste aitamine ja seeläbi nende elukvaliteedi parandamine.  

Osalemine JCI üritustel. Millistel kohaliku koja, rahvuskoja ja rahvusvaheliste kodade üritustel ja projektides osales ning mis rolli täitis?

Nagu eelpool mainitud, siis Karolin osales JCI Aastakonverents 2021 meeskonnas vaimse tervise ja heaolu teema projektijuhina. Otse loomulikult osales ta konverentsil ja sellele järgnenud galal. JCI Estonia üritustest käis ta veel Saaremaal suvepäevadel.

Karolin osales aasta läbi erinevatel Toompea koja üritustel, nt käis ta meiega uisutamas ja kojalõunatel  ning tähistas meiega meestepäeva ja koja juubelit. Karolin osales ka koja aastat kokkuvõtval glögiõhtul.Juubelipeol panustas Karolin oma kuldsete käte ja hea maitsemeelega ning aitas dekoratsioonidega.

JCI väärtuste edasikandmine. Kuidas kannab edasi JCI väärtusi nii JCI tegemistes kui ka isiklikus elus?

Karolin on loov, julge, ettevõtlik ja hooliv. Ta käib teistega koos, aga oma rada, olles sellega eeskujuks paljudele. Ta on enda missiooniks võtnud teiste inimeste aitamise. JCI-s on ta varasemalt korraldanud erinevaid psühholoogilise eneseabi koolitusi ja töötubasid. Eraelus tegeleb Karolin hingamisteraapiate ja metsakümblusega. Kõik need tegevused toetavad JCI kreedo viimast punkti: inimkonna teenimine on elu parim töö. Ta aitab inimestel leida usu iseendasse ning seeläbi oma elule tähenduse ja eesmärgi. Karolin on tuntud oma lennukate ideede poolest. Ta leiab nutikad lahendused ka esmapilgul võimatuna näivatele probleemidele (nt minimaalse eelarvega Maailmakongressi lõpugalaks Tallinki tennisekeskuse kaunistamine) ning paneb käed külge, kus on abi vaja. Tema külalislahkus ning kokandusoskused on kodalaste seas teada-tuntud ning tema imemaitsva piparkoogitaigna kuulsus ulatub kaugemalegi.

Kommentaare ei ole: