laupäev, 19. oktoober 2019

Auhinnaalbum: JCI Estonia Parim Kodade Rahvusvahelise Koostöö Projekt nominent: JCI Toompea ja JCI Osaka twinningleping


JCI TOOMPEA JA JCI OSAKA TWINNINGLEPING
Esitaja: JCI Toompea
Kategooria: A6 JCI Estonia Parim Kodade Rahvusvahelise Koostöö Projekt 

Üldine planeerimine ja läbiviimine
02.11.2018. Sõlmiti JCI Maailmakongressil Goas twinningleping JCI Toompea ja JCI Osaka vahel. JCI Toompea poolt allkirjastasid lepingu EVP Anna-Mari Oomer ja VP Twinning Triin Pajumaa, kelle suure eeltöö tulemusena see tõeks sai. JCI Osaka on suurim koda maailmas, kus on ligikaudu 1200 liiget. Iga aasta lõpetab (saab 40aastaseks) umbes 100 ja sama palju tuleb juurde uusi liikmeid. 2018 aastal alguse saanud suhtlusest on välja kasvanud sõprus ning mitmetel JCI Toompea liikmetel on olnud võimalus kohtuda Osaka liikmetega erinevatel JCI rahvusvahelistel konverentsidel, olla kutsutud pidulikele koja koosviibimistele ning meil on võimalus olnud neid Eestis võõrustada.

Väärtuslikkus ühiskonnale
Peace Conference of Youth Program raames, mida JCI Osaka on korraldanud alates 2010.a Osaka JCI Maailmakongressist, külastasid Eestit 31.07.-1.08.18. Üliõpilasprogrammiga tuli Eestisse 16 üliõpilast Jaapanist ja 5 JCI Osaka liiget. Koos Eesti tudengitega külastati e-Estonia Showroomi, SEB innovatsioonikeskust, Skype-i ja Mektoryt. Lisaks kuulati väga inspireerivaid esitlusi StartUp Estoniast ja World Clean Up projektist. Programmi lõpus  toimus TTÜ Mektorys workshop, milles keskenduti ÜRO Säästva arengu eesmärkidele ning otsiti lahendusi Eesti ja Jaapani ühiskondade probleemkohtadele.
Programmis osalenud Eesti neiu esitati 2019 JCI Osaka TOYP nominendiks ning seoses sellega sai võimaluse osaleda septembris 2019 toimunud TOYP auhinnatseremoonial Osakas, Jaapanis ning esitleda oma start-up ettevõtet.

Väärtuslikkus kodadele ja liikmetele
2019 Jaanuaris võtsid Maailmakongressi promo raames Kyoto Conference`st, mis on JCI Japani aasta alguse konverents, osa World Congress 2019 direktor Kai Kuusik-Greenbaum, JCI Estonia president 2019 Anni Oja ja JCI Toompea liige Triin Pajumaa. JCI Osaka liikmed tulid lennujaama vastu ning võõrustasid eestlasi mitu päeva. Külastati Universal Studios Osakat, Osaka kõrgeimat ehitist Harukast ning said võimaluse ööbida üle 1000a vanas budistlikus templis, mis kuulub JCI Osaka 2019 presidendile. Võib kindlalt väita, et kuuldused jaapanlaste külalislahkusest ei ole liialdatud.

Väärtuslikkus rahvusvahelisest koostööst
Leping sõlmiti Eestile strateegiliselt olulisel hetkel – Goas algas ametlik JCI World Congress 2019 Tallinn promo ning tänu sõprusele JCI Osakaga on huvi Eesti vastu suur. Ainuüksi JCI Osakast on Eestisse novembris oodata umbes 100 liiget! 2020 toimub JCI World Congress Jaapanis, Yokohamas ning siis on võimalik ka teistel liikmetel saada osa jaapani külalislahkusest, luua uusi kontakte ning äri-kui isiklikul tasemel. Seega projektiga saadav väärtus loob võimalusi kõikidele JCI Estonia liikmetele ja viljaka pinnase uuteks projektideks! 
Muud projektiga kaasnevad väärtused
Sellised õnnestumised näitavad, kui rahvusvaheline on JCI ja suuri võimalusi endas tegelikult peidab. Omada sõprade võrgustikku üle kogu maailma ning olla teretulnud teisel pool maakera. Kuigi meid lahutab vahemaa, keelebarjäär ning kultuurilised erinevused, näitab JCI Toompea ja JCI Osaka twinningleping väga selgelt, et erinevused rikastavad ja … If there is a will, there is a way! Sellest sõprusest saavad võita nii JCI Toompea praegused kui tulevased liikmed, kuid tuleb meeles pidada - sõpru on kerge leida, kuid raske hoida, ning nõuab mõlemapoolset panustamist!



Kommentaare ei ole: