laupäev, 17. oktoober 2015

Auhinnaalbum JCI Estonia Parim Kohalike Kodade Koostööprojekt nominent 2015 - JCI Toomemäe ja JCI Toompea

 AUHINNA ALBUM
A7 JCI Estonia Parim Kohalike Kodade Koostööprojekt
Nominendid: JCI Toompea ja JCI Toomemäe
Esitaja: JCI Toompea ja JCI Toomemäe

Juhtus nii, et JCI Toomemäe esindajad ja JCI Toopea liikmed kohtusid mõnusal maikuu õhtul selle aasta JCI Toompea sünnipäeval. Ühiselt veedeti lõbusalt aega ning tutvustati uuemaid liikmeid/kandidaate vanemate olijatega ja vastupidi. Seltskond on imeline nagu ikka, seetõttu saigi paar pead kokku pandud ning otsustatud korraldada nende kahe koja vaheline sõprusõhtu. On ju viimase mõne aastaga mõlemad kojad piisavalt uusi aktiivseid liikmeid saanud ning tutvused tahavad uuendamist.


Sõprusõhtu korraldamise võtsid enda peale Anne Rebenits Toomemäelt ja Sandra Hion Toompealt. Viimase tõeline Tartuarmastus andis ka võrdlemisi kiire lahenduse asukoha leidmiseks. Möödus vaid mõni nädal, kui oli selge, et kohtume Dorpati linnas ning vahetult enne võrkpalli turniiri.

14. augusti õhtuks oligi Tartusse jõudnud lausa 42 inimest, kel oli au kohtuda õdusas ja imelise veinivalikuga kohas nimega Väike Vine. Kohale oli tulnud nii JCI Toompea, JCI Toomemäe liikmeid kui ka huvilisi, Tartu esindaja ning isegi JCI Estonia president. Väikese Vine pererahvas oli muhe nagu ikka, kuid seekord oli neil ka suuremat sorti ülesanne: Anda oma esimene veinikoolitus. Küll on nad ise käinud mitmetel koolitustel, mille alla nad sadu tunde on pannud, kuid seekord oli lava nende katta.
Pooleteise tunni jooksul saime mekkida erinevaid veiniäärmusi nii valget, punast kui kihisevat. Iga erineva jumalate joogi kõrvale käis ka asjakohane ning tihtilugu dialoogivormi sattuv ajalooline selgitus ning väike õppetund.
Laudadelt ei puudunud ka antipasti ehk et võis leida nii erinevaid juustusorte, oliive, kui sinki, kuivatatud liha ja muud head paremat. Mingil hetkel ilmusid laudadele imekombel ka Toompea liikme Triinu küpsetatud koogid, mis ka Väikese Vine pererahval suu kiiremini liikuma panid ja mis üsna kiirelt hävitati. 

Degusteerimise lõpus läks aga lahti tõeline mestimine ning rahvast jagus nii õue kui siseruumidesse. Igaüks leidis kellegi põneva, kellega lähemalt tutvust teha või uuendada. Arutletud sai nii juba möödunud sündmuste üle kui ka tulevaste plaanitavate projektide kavandamise plaane. Oli rõõm tõdeda, et mitme koja liikmed ja huvilised niivõrd hästi ja tulusalt oma vahel jututeemasid ning mõttekäike vahetasid, et ära ei kiirustanud keegi – pigem leiti ikka ja jälle võimalus haarata telefon ning kinnitada kodustele, et kõik on OK ja tullakse siiski veel pisut hiljem.

Otse loomulikult ei saa jätta ka mainimata, et vastupidavaimad mestijad jõudsid isegi Maasika üle kaeda ja ühtlasi ka hommikul veel võrkpalli mitte ainult vaadata vaid ka sellele pihta saada!
Selle imetabase sündmuse tulemusi oli märgata juba JCI Nordic Inspiration Conference’il, kui maailma koja presidendi Ismail Haznedar’i arvates JCI Toomemäe ja JCI Toompea rahvas justkui lähedase suure pere mõõdu välja andsid.

JCI Toompea ja Toomemäe nimel
Sandra Hion ja Anne Rebenits

Kommentaare ei ole: