laupäev, 14. märts 2015

Auhinnaalbum: JCI Estonia Parim Koda 2014 nominent JCI Toompea

AUHINNA ALBUM
A10 JCI Estonia Parim Kohalik Koda
Nominent: JCI Toompea
Esitaja:       JCI Toompea

2014 aasta oli Toompea kojale uute tuulte ja mõtete aasta. Aasta eesmärk oli koguda kokku kodalaste tahe, tõsta purjed ja valida suund. See eesmärk sai kõrgelt ületatud, tulemuseks hulgaliselt uusi huvilisi ja liikmeid.


Liikmeskonna juurdekasv

2014 aastal võtsime kotta vastu 7 uut liiget ja 4 liikmekandidaati ja ühe seeniorliikme. Aasta lõpuks lugesime ennast kokku: 32 liiget, 7 liikmekandidaati, 11 senaatorit, 4 auliiget ja 4 seeniorliiget. ja üks välissenaator.
Tähtsamaks suurest kodalaste arvust hindab Toompea koda liikmete tahet ja suhtumist. Huvilised, kes aasta lõppedes olid kasvanud liikmeteks organiseerisid märkimisväärseid projekte ja tegid silmad ette ka vanadele olijatele. Paljud neist on valitud 2015 aasta juhatusse veelgi suuremaid tegusid tegema.

Finantstegevus

Koja 2014 aasta eelarve loomisel lähtusime pigem tegevustest, kus peamiseks märksõnaks oli kodalane. Aasta eesmärk oli vaadata rohkem kotta sisse ja täita iga kodalase unistus ning loobuda projektidest, mille ainus eesmärk oli täita koja eelarve auke. Oli edukamaid ja vähem edukamaid projekte, kuid kokkuvõttes lõpetas koda 2014 majandusaasta positiivse tulemiga ja rahulolevate kodalastega.

Koja liikmete osalemine üritustes ja projektides

Koja 2014 aasta algas ajurünnakuga, mille eesmärk oli muuhulgas välja selgitada iga kodalase unistus ja see aasta jooksul täide viia. Projektide valikul tuginesime oma koja hämmastava senaatori Elmo Puidet sõnadel, et koja tegevused ei ole kivisse raiutud. Lähtudes JCI põhimõtetest, mis on tänaseks saanud kirja ka JCI Estonia strateegiasse, tegime võrdselt nii äri, heategevus ja isikliku arengu saunalisi projekte. Eesmärgiga „kõigile kodalastele“ saavutasime suurema huvi, mitte ainult kindlate projektide vastu, vaid ka kogu koja tegevuste suunal.
Aasta nael oli loomulikult meie EVP Raigo Raid, lausega „Muidugi teeme, peaasi, et fun-i saab“. Mis te arvate, kas senaatorid ja vanemad kodalased jäid seepeale rahulikult koju, kui sündmused algasid eranditult Šampusega?

Tegevus JCI Estonias

Tegevused Eesti kojas sai tehtud südamega. Toompea koda teeb siinkohal kummarduse oma kodalase ja JCI Estonia Treasure Merily Saar-ele, kes on juba mitmendata aastat hoidnud suurepäraselt korras Eesti koja raamatupidamist ja läbi suurprojektide puudutanud ka Sinu koda. Meie tegevuste tulemusi paberil saab lugeda kui võtta kätte Eesti koja strateegia, kuhu on antud korralik panus ning 2015 eelarve, mille töögrupis osales EVP2014 Raigo Raid.

Rahvusvahelised suhted.

Rahvusvahelised suhted olid Toompea koja 2014 aasta tähelend. Kui aasta algas vanade suhete taastamisega külastades jaanuaris JCI Mariehamni 50 juubelit siis Euroopakonverentsilt tõid kodalased kaasa päris Türklase. Istudes EC-l pika laua taga kõikide oma twinning kodadega sai ellu kutsutud läbi aastate suurim Twinning sündmus Battle of the Baltics 2014. Mis tõi külalisi kokku erinevatest riikidest. Samuti osalesid kodalased suurimas kooseisus nii Balti konverentsil, kui ka maailmakonverentsil WC2014. Ja see pole veel kõik. Meie valimisüldkogu Eurolaulu žürii koosnes erinevate riikide liikmetest, kes läbi telekanali olid kaasa elamas ja punkte andmas uuele 2015 juhatusele. Aasta tulemust aga saab hinnata läbi EC2015 registreerunute. Toompea kojast on minemas suurim delegatsioon.



 JCI Toompea 2015

Kommentaare ei ole: