teisipäev, 13. august 2013

JCI TERVISEJUHTIMISE KONVERENTSI UUDISKIRI 13.08.2013


13.-15. septembril korraldab JCI Eesti kogukond kaunis Haapsalu kuurortlinnas tervisejuhtimise teemalise aastakonverentsi, mis toob kokku noored juhid, liidrid, ettevõtjad ja valdkonnaeksperdid üle vabariigi ja kaugemaltki. Vahva on see, et me kõik saame kokku juba kuu aja pärast!

Käesolev uudiskiri annab aastakonverentsi sõpradele laiemat infot konverentsi programmi sisu osas: kes millest räägib, mida põnevat toovad õhtud jne.

Konverentsi esimesel päeval on fookuses tervisejuhtimine tööpostil. Toimuvad loengud ja arutelud teemadel „Terve ja elurõõmus töötaja on ettvõtte suurim väärtus“, „Läbipõlemise ennetus“, „Elu ja tervis, lihtsus ja luksus“, „Ettevõtja kui tervist kahjustav töökoht – tõde või müüt?“, „Muusika mõju tervisele“ jpt. 

Nii nagu on põnevad ettekannete pealkirjad, on vähemalt sama põnevad ka nende ettekandjad. Skandaalne ja kauaaegne teatrijuht Meelis Pai esitab intrigeeriva loengu teemal sünteetilised närvid. Toitumisnõustaja Triin Muiste viib läbi praktilise töötoa teemal tervislik töölõuna. Eesti suurima tarkvaraarendaja Helmese tegevjuht ja asutaja Jaan Pillesaar diskuteerib ettevõtjaks olemise mõjudest tervisele. Arst Helena Lass, kes põhitöö kõrvalt tegeleb hoopis riiete disainimisega viib läbi workshopi stressiga toimetulekust – kuidas ennetada, kuidas taastuda jne. Maailmatasandil eduka mängutootja Playtechi Eesti üksuste juht Kaari Simson räägib ettevõtte panusest töötaja tervisesse aga ka oma enda tervisejuhtimisest ehk kuidas ta paljusid võtteid mida konverentsil käsitletakse oma tervise edendamiseks edukalt kasutab – nt jooga, muusikateraapia, teadlikud valikud, ajulained jpt. Eesti tuntumaid muusikaterapeute Dali Kask räägib muusika mõjust tervisele – milline muusika lõdvestab, milline ergutab ja innustab ning millist muusikat võiks kuulata tööjuures taustaks sõltuvalt töö iseloomust. Inglise tippjuht ja nõustaja. Arnold Timmerman räägib oma ettekandes isiku ja organisatsiooni tervise vahelistest seostest.
Esimese päeva lõpetab meeleolukas Tervituspidu “Retrodisko”! 
 
Konverentsi teisel päeval on fookuses tervisejuhtimise teadlikud valikud. Toimuvad loengud ja arutelud teemadel „Kas emotsioonid võivad juhtida minu elu?“, „Kuidas kujundada uut harjumust ja miks see nii raske on?“, „Kuidas olla terve ja tegus inimene“, „Kiirgused meie elukeskkonnas – WiFi, 3G, 4G jt“ jpt.

Sõna saab näiteks tuntud kauaaegne tele- ja raadioajakirjanik Neeme Raud, kes räägib tasakaalust töö ja eraelu vahel ning elust suurlinnas New York, kus kõigil on alati kiire ning enese teostamise ja tõestamise nimel rabatakse meeletult palju tööd teha. Ärijuht ja psühholoogia teadusmagister Alari Tamming viib läbi praktilise loengu ajulainetest – kuulajad saavad teada mida tähendab olemine alfa või beeta laines. Mõttetreener Helina Mägi räägib kuidas edukalt kasutada mõtlemist ja kujutluspilte uute harjumuste kujundamisel. Teadlane Tarmo Koppelräägib oma õpitoas lahti nuti- ja multimeediaseadmete olemused – mis on peidus pinna all ja kuidas see kasutajaid mõjutab. Meediaärimees, idamaiste võitluskunstide harrastaja ning paljude muude ettevõtmistega seotud aktivist Ville Jehe räägib enda näitel aktiivsest elust – kuidas teha sama aja sees ära palju asju ja jääda selle juures rõõmsaks. Sihtasutuse Terve Eesti poolt läbiviidavas töötoas vaadeldakse detailselt mitmesuguseid sõltuvusi ja nende mõjusid inimeste tervisele.

Teise päeva lõpetab kirev meelelahutusprogramm. 
Kõigepealt toimub pidulik auhinnatseremoonia, mille raames kuulutatakse välja tiitli „Silmapaistev noor Eestlane 2013“ (The Outstanding Young Person – TOYP)  kolm laureaati. 14 kandidaadi seast valib laureaadid välja auväärne žürii, mille töös on lubanud osaleda Evelin Ilves, Tõnis Kaasik, Monika Pullerits, Tõnis Kõiv, Mart Einasto, Heidi Pruuli, Raul Rebane, Kaspar Loog ja Riine Pajusaar. TOYP on JCI üks vanimaid ja hinnatumaid projekte, mille ajalugu ulatub 1930-ndatesse aastatesse. Laupäevase programmi lõpetab pidulik gala õhtusöök koos elava muusikaga – taustaks ja tantsuks musitseerib rokkansambel Scoobidoo, solistiks Ikevald Rannap .
Pühapäev on mõeldud järelmuljetamiseks ja maalilise Haapsalu kuurortlinna avastamiseks uute sõprade seltsis. Samuti on võimalus näidata osavust P.Pariku nimelisel bowlinguturniiril.
Veel üks viis tervisejuhtimisekonverentsist maksimaalselt kasu saada on kasutada võimalust kohapeal sooritada bioresonants diagnostikat – see on terviseseisundi hindamise meetod, mis võimaldab valutult ja mugavalt saada põhjalik ülevaade oma organismi tervislikust seisundist. Meetod põhineb terve organismi rakkude võnkesageduste mõõtmisel ja nende võrdlusel erinevate haigusseisunditele omastele võnkesagedustega, mille tulemusena leitakse probleemsed kohad kehas just seal, kust probleem alguse saab.

Kogu info konverentsist on jätkuvalt leitav veebilehtedel www.jci.ee/ak2013 ja www.facebook.com/JciEstoniaAk2013

Kohtumiseni tervisejuhtimise radadel Haapsalus!


Krista Vapper                                                                                     Kuno Peek
JCI Toompea                                                                                            JCI Toompea
JCI Estonia 2013 aastakonverentsi projektijuht                        JCI Estonia 2013 aastakonverentsi kommunikatsioonijuht
e-post: kristavapper.kv@gmail.com                                               kuno.peek@gmail.com
telefon: 566 03 697                                                                             55 43 210

Kommentaare ei ole: