neljapäev, 7. märts 2013

JCI TOOMPEA presidendi kuukiri nr 3 – Märts 2013

Head kodalased,

Hoo on sisse saanud Märtsikuu, mida võib iseloomustada märksõnadega kevad, daamid ja loomulikult JCI.

Kevadkuu eelkõige sellepärast, et päike juba paitab meid eredate kiirtega, vara läheb juba valgeks ning 20. märtsil ehk kevadisel pööripäeval saab päev võitu ööst ehk selle päeva järel on juba päev ööst pikem. Alates 1. märtsist on lubatud sõidukitel kasutada suverehve, kuid lund ja külma veel jätkub, nii et Koja juhatus ei soovita kellelgi neid veel alla panna. Mõistlik on reserveerida rehvivahetuse aeg kuu teise poolde.
 
Daamide kuu ikka sellepärast, et 8. märtsil on Naistepäev. See on päev millal õrnema soo esindajad ootavad härradelt lilli ning veidi enamat tähelepanu. Rahvatarkus räägib, et vanasti tegid sel päeval naiste tööd mehed. Kui aga aega napib ning lillepoed jäävad kaugele, siis võib lillede kinkimisele asemel tähelepanu ja hoolivust üles näidata ka lihtsalt tavapärasest hoolitsetuma ja viisakama välimusega.

Lisaks eelnimetatule on sellel kuul veel teisigi põnevaid tähtpäevasid – 14. märtsil Emakeelepäev ning 17. märtsil Patrikupäev. Emakeelepäeva tähistatakse mitmel pool luule lugemise ja kontsertidega. Päeva keskseim üritus toimub Rahvusraamatukogus (vaata  siia) Patrikupäev on see eest rõõmu jagamise ja ohjeldamatu pidutsemise päev, vähemasti Iiri kultuuris. Sellel õhtul on kindlasti sobilik otsida üles mõni Iiri pubi (nt St. Patrick, Molly Malones, Dubliner jt) ning saada osa traditsioonidest (võimalusel nautida Guinnessi õlut).

Kristlikus maailmas jätkub terve märtsikuu ulatuses paastuaeg (13.02-31.03), mil paljud inimesed piiravad oma tarbimisi (sh ei tarbi paljud sellel perioodil liha ega alkoholi) ning säästetud raha annetavad heategevusele. Nii võib käituda igaüks, sõltumata oma usulistest tõekspidamistest. Paastuajal on heategevusega tegelemas ka mitmed organisatsioonid. Nii ka meie ehk JCI Toompea, sest juba on käivitunud heategevusprojekti “KoosKooli” teine kampaania.

Tervisesõpradel on märtsikuus samuti mitmeid põhjuseid rõõmustamiseks. Lisaks viimastele talispordi harrastamise võimalustele on 9. ja 10. märtsil Lillepaviljonis toimumas järjekordsed Eesti mee päevad. Ajakava ja täpsem info kodulehel, vaata siia.

Messikeskuses Pirita teel on 8-9. märtsil toimumas järjekordne kutsehariduse suurüritus “Noor Meister 2013” , kus toimub erinevaid võistlusi, tasuta töötubasid (kokku 13) ja muud põnevat. 15. ja 16. märtsil toimub samas kohas Buduaari turg ehk suur ostupidu.

Ka muusikamaastikul on märts tegus. 2. märtsil selgus laulukonkursi “Eesti laul 2013” võitja, kes ühtlasi esindab Eestit Malmös maikuus toimuval Eurovisioonil (loe: Toompea koda hoiab Otile pöialt!). Rohkem infot võidulaulu kui teiste esinejate kohta leiab siit.
Kindlasti tasub uurida lähemalt erinevaid piletimüügi veebilehti (www.piletilevi.ee, www.piletimaailm.com), sest müügil on mitmete suviste ürituste ja festivalide piletid.

Koolilastega lapsevanematel on märtsikuu samuti eriline, sest 16-24. märtsini on koolides kevadvaheaeg ning siis on vahva ühiselt perega miskit ette võtta – matkata looduses, reisida, käija teatris, sportida jne.

President soovitab: Kinos Sõprus toimub  7.-17.märts Godardi retrospektiiv. Filmikunstis reegleid purustanud Jean-Luc Godard’i filme pole siinsetes kinodes juba paarkümmend aastat nähtud. Hea kinoelamus on garanteeritud.  

Loomulikult Märtsikuu ka JCI kuu. Lisaks juba mainitud “KoosKooli” projektile toimub mitmeid muid sündmusi.

09.-10.märts  JCI Toompea koolitab:  Lifeplanning. Elmo Puidet!  
09.märts  Ettevõtluse valdkonna seminar  (JCI Estonia)
10. märts Haridus valdkonna tegevuskava arutelu (JCI Estonia)
12. märts Presidendiga koos kinno: «NAINE ON NAINE »
13. märts JCI Toompea üldkogu Haabersti Tervise Keskuses
13.märts Heategevus valdkonna seminar Tartus (JCI Estonia)
14.märts JCI Toompea koolitab: PR & Meediakoolitus. Priit Kuuseorg
15.märts KoosKooli projekti koosolek, Tallinnas
16. märts  Valdkondade ja koja arenguseminar (JCI Estonia)
21.märts JCI Toompea Ärifoorum - Arti Ots, Elion Ettevõtted Aktsiaselts, peadirektor
24. märts JCI Toompea kevade vastuvõtt Märjamaal
27.märts JCI Toompea koolitab: Ajajuhtimine. Ardo Reinsalu
31.märts on „Sahtlist välja  ideekonkurssi tähtaeg! Piia Porr, KoosKooli projektijuht ja eelmise  konkurssi võitja jagab oma kogemusi-ideid siin!
JCI Aastakonverents, AK2013,  projektikoosolekud toimuvad regulaarselt! Jälgi ülekutset ja järgmist kohtumise kuupäeva!
Mõnusat ja südamlikku kevadet meile kõigile,  

Minni Nool
President 2013
Toompea Ettevõtlike Noorte Koda
www.jci.ee/toompea
president@jcitoompea.ee

Kommentaare ei ole: