pühapäev, 24. veebruar 2013

JCI Toompea: 24.02 Vabariigi Aastapäev

Tänane päev oli päikseline - lustakas - sisaldades kohtumisi erinevate jci'katega :)
Hommikul  kell 7.10 alustasime Ando, Ojari, Caroline ja Margitiga Vabariigi 95.sünnipäeva pidustustest osa saamist, kui suundusime Toompeale. 
Väga lahe oli näha, kuidas kolonnide kaupa liikusid inimesed varavalges sinimustvalged lipud näpus Toompea lossi suunas.

Paljudele meist oli lipu heiskamine Pika Hermanni tornis esmakordne sündmus. Seda enam äratas Ene Ergma  kõne ning elevust ja mõnusat siginat-saginat oli palju sellel sellel väljakul. Lisaks tõmbasime oma kõhuds sisse, et Hr Ilves, Vabariigi president, meist mööduda saaks. Omakeskis naersime, et kusagil mujal suurriigis ei ole kodanikul küll võimalust oma kodumaa sünnipäeval presidendiga lipu heiskamise tseremoonial külgkülje kõrval olla:) Meie armas Eesti annab turvalise kodanikutunde sellistel hetkedel.

Mõnusalt oli oma vallarahvaga lippu heiskamas ka meie muhe Jüri Tümanok (JCI senaator #64022). Äratundimisrõõmu oli hetkes!


Ando, Meeli, Meelis,Margit,
Ojari ja Caroline
Suurepärane hommik jätkus üllatuste saatel. Ojari eestvedamisel suundusime lipu heiskamise järel Riigikogu siseruumide avarustesse, kus tutvusime Meelis Mälbergiga ning Riigikogu majaga.
Meelis pajatas meile meelsasti majaga seotud huvitavaid  lugusid alustades valge saali käsitöövaibast kuni Riigkogu saali istumisekohtade jagamiseni välja. Mõnus oli Meelisega majas ekskursioonitada ning tajuda koridorides liikudes, kui soojad ja sõbralikud ning vahvad inimesed  selles majas toimetavad.
Meelisega koos jalutasime Toompealt Vabadusesamba juurde, kus algas kell 9:00 pidulik pärgade asetamine ausamba jalamile. Päike sillerdas ning "toitis" meie ülevat sünnipäeva meeleolu.

Nii nagu mainitud, päeva jooksul kohtusime erinevate kodalastega ... Riigikogus tuuritasime juba koos Meeliga, GoKoja EVP 2013 ning RevalCafe's kus mõnusalt hommikukohvi lauas aega veetsime, kallistasime Meelist, samuti GoKojast.


Meelis, Meeli, Ando ja Margit
Vabariigi sünnipäeva kava oli tihe ja meie proovisime erinevatest pidustustest oma osa saada:) Kohvikust siirdusime edasi Jaani kiriku pühapäevahommikusele jumalateenistusele ning kella 11:20 paiku seadsime endid sisse nn Varblase terrassile, selleks et paraadi nautida. Meie nautlemise kohad olid väga mõnusad: nägime marssimist - Presidendi tervitusi-sõjatehnikat Vabaduse väljakul ning taevas tiirlevaid hävitajaid:-)
Mõnus - mõnus - väga mõnus oli külg külje kõrval seista ning kuulata-vaadata-tunnetada meie väikese rahva kodumaa sünnipäev on täna siin ja praegu.

kaks hävitajat!
Paraadil kohtusime Ivar Veskioja'ga, JCI Business Tallinnast ning Maiaga, meie toimekas Secy. Maia lastel oli eriti mõnus: Saskia rullis mööda mäeveergu ülesse-alla ning Sebastian mõnules kärus. Sellel hetkel oleks tahtnud Sebastiani asemel lambanahkadega vooderdatud kärusse end kerra tõmmata ja varbaid soojendada:)

Toompealt suundusime Mustpeade majja ning meiega liitus Pille, Tallinna kojast.
Mustpeade majas esitas Kaitseliidu Tallinna Maleva Orkester ( dirigendid: Kalev Kütaru ja Jaak Karlis) mõnusaid valsi-tango ja Aarne Oidu päikese lugusid. Head muusikat kuulates tahtis jalg kohe tantsuplatsile tiirle mainna. Aitäh Ardonile, RatRace meeskonna liige, kes meid mõnusat muusikat kuulama kutsus.
"supisabas"
Lipp heisatud - pärjad asetatud-hommikusöök söödud-jumalateenistusel käidud-paraadil marssitud-kontserdil käidud, mis edasi:) Kõht hakkas vaikselt tühjaks minema ja wouaalllla:) Harju tänava nurgal kostitas naiskodukaitse linnarahvast sõdurisupi ja teega:) Küll see sõdurihernesupp maitses hästi! Aitäh kokkadele!
Keskpäevast suppi nautisime jätkuvalt päikese saatel ning miele saabud "tere" ütlema Andres Kostiv, õhuvägi/reservohivitser ja meie koja kunagi liige. Andrest oli ütlemata äge kohata ning leppisime kokku, et kui Ämari saab kevadel ametlikult avatud, siis vähemalt 40-kohalise bussiga võtame jci'kad kaasa ning teeme ühe külatuse renoveeritud-uuendatud jne Ämarisse!

Minul oli ütlemata mõnus pühapäev, mis sai veedetud  kodalastega Vabariigi sünnipäeva tähistades.

Palju õnne meile kõigile!

Muljetas
Minni
Sinu President



Rohkem pilte on kätte saadaval meie pildialbumis.
Paraadi päevakava saab meenutada siin!

1 kommentaar:

Ando ütles ...

Oli päris mõnus päev mis sujus iseenesest plaanitust pikemaks, kuid seda huvitavamaks... päev täis päikest, rõõmu ja ootamatuid kohtumisi vanade sõprade/tuttavatega. Muljed on vägevad: esimest korda elust tervitada lähedalt EV Presidenti ja jälgida sinimustvalge kerkimist Pika Hermanni torni. Ka üllatuslik kaitsejõudude orkester kes valssi ja tangot mängis... Aitähh kõigile, kes te selle päeva minuga koos paremaks muutsite! :-)