reede, 4. jaanuar 2013

JCI TOOMPEA presidendi kuukiri nr 1 – Jaanuar 2013

Head kodalased,

Alanud on uus aasta – 2013 ning hoogu on sissesaamas jaanuari kuu, mida iseloomustavad märksõnad talverõõmud-talisport, JCI jpt.

Rahvakeeli kõneldakse jaanuarist ka kui südakuust (talve keskpaiga järgi) ja helmekuust (jäähelmeste aja järgi). Rahvakalendris erilisi tähtpäevi ei leidu.
Meeles tasub siiski pidada 6. jaanuarit ehk Kolmekuningapäeva, kui tuleb toast välja viia jõulupuu.
Aasta 2013 on Hiina astroloogia järgi Mao aasta (element vesi), mis algab alles 10. veebruaril. Selle ajani saame veel nautida Draakoni aastat. Siiski on kaubanduses juba saada Mao aasta teed. Lähem info siin.

Aasta 2013 on Euroopa Liidu Komisjoni poolt nimetatud Euroopa kodanike aastaks. Üheks põhjuseks on see, et 20 aastat tagasi ehk 1993 aastal kehtestati EL kodakondsus, mis on üheks ELi tugisambaks tänapäeval. Rohkem lugemist selle kohta veebist!

Aasta 2013 Eestis on Kultuuriministeeriumi eestvedamisel nimetatud kultuuripärandi aastaks. Juhtmõtteks on “pärijata pole pärandit!”. Kogu info selle ettevõtmise kohta on leitav veebis. Lisaks on 2013 Eestile juubelihõnguliseks aastaks, sest veebruaris möödub 95 aastat Eesti Vabariigi iseseisvumisest!
Sotsiaalministeeriumi valdkonnas on aastal 2013 oodata mitmeid muudatusi, mis meid kõiki vähemal või suuremal määral mõjutavad. Täpne ülevaade muutustest siin!
Rahandusministeeriumi valdkonna 2013 aasta muutused on ülesloetletud siin (28.12 uudis).  

Aasta algas juba mõningate märkimisväärsete muutustega meie elu-olu korralduses. Alates 01.01.13 on avatud elektriturg, mille tõttu pidime kõik valima endale elektritarnijad (rohkem infot siit). Samast ajast aga algas tallinlastele tasuta ühistranspordi kasutamise võimalus (rohkem infot siit).

Spordis on jaanuaris esirinnas talisport! Kuu teises pooles algavad jõuproovid pikamaasuusatajatele ehk maratonid (vaata www.estoloppet.ee ja www.sportinfo.ee). Harjutamiseks ja niisama suusa libistamiseks sobivad suurepäraselt nt Pirita spordikeskus (olemas ka liuväli) ja Nõmme (olemas ka liuväli). Uisutada saab lõbusalt ka vanalinnas Harju tänaval , kasvõi lõunapausil. Talirõõme pakuvad kindlasti ka räätsamatkad ja muud säärased ettevõtmised. Vaata siit!

Kiikamist väärt on kindlasti kultuuriürituste piletimüügi portaalid www.piletilevi.ee ja www.piletimaailm.com, sest parimad kohad saab siis kui osta pilet varakult. Jaanuaris ju pannakse paika puhkused. Nii tasuks juba mõelda ka suvistele festivalidele jms milledele on juba piletid ka müügil (nt saab Piletilevist juba Viljandi Folki passe).

JCI üritused, millest tasub osa saada:  
05.01 leiab aset Juhatuste kick-off 2013. Registreerimine avatud siin  kuni 04.01 kell 13:00. Oodatud on lisaks juhatuse liikmetele ka projektide juhid ning kodalased, kes tahavad aktiivselt jci tegemistes kaasa lüüa!
09.01 kell 18:00 alustab Tallinna STARTUP 2013, mis kulmineerub  kell 19:30 Toompea koja esimeseks üldkoguks 2013. aastal!  Kodalased on oodatud üldkogule, kus peamine fookus on koos kalenderplaani kokku panemine ning eelarve arutelu-kinnitamine! Registreeru siin!
17.01 on kõik oodatud eKoja esimesele 2013.aasta  eLIVE’le!
19.01 alustab eestikeelne JCI Presenter Viljandimaal! Koolitajaks meie armas Marju! Lisainfo registreerumise ja osaluse vaates ilmub peagi!
Igal kolmapäeva hommikul kell 8:30  on võimalus GoKojaga hommikust süüa Pärnu mnt Reval Cafe!
JCI Väitlusklubi esimene üritus toimub jaanuaris! Hoia silmad lahti Väitlusklubi Facebooki lehel! Eelmise aasta Väitlusklubi tegemistest saab lugeda siit!
02.02 oleme kõik oodatus traditsiooniliselt Raplasse 2013.aasta Stardipaugule! Lisainfo laekub peagi!

Mõnusat algavat toimekat ettevõtlikku ning koostööaldist koja-aastat meile kõigile!


Minni Nool
President 2013
Toompea Ettevõtlike Noorte Koda

Telefon: + 372 50 74 296



Kommentaare ei ole: