neljapäev, 6. september 2012

JCI Toompea huviliste õhtu, 06.09.2012



esimeses reas vasakult: Martin, Elmo, Kaido, Jürgen ja Raili
teises reas vasakult: Tuuli, Edgar, Kaspar,
Heidi, Keijo, Maia ja Birgit
6. september kohtusime  Elmo kontoris kell 18:00 selleks, et selgust tuua huvilistele, mis on JCI ja JCI Toompea.

Väikesele kokkusaamisele oli meid registreerunud kümmekond ning Elmo kureerimisel saime kenasti teineteisega tuttavaks ja kella 9ks olime saanud õhtu jooksul esitatud küsimustele vastused:)


Õhtu jooksul proovisime liikuda taktis, et  Kaspar  jagas meiega üldist ülevaadet JCI organisatsioonist kui sellisest (ligikaudu 200 000 liiget 115 riigis ning juured ulatuvad noorte kristlike meeste tantsutuppa:)

Läbi erinevate projektide tutvustuse (BeWise, RatRace, KoosKooli, Spordiklubi jne) selgus, et organisatsioonis saab realiseerida väga palju huvitavaid enda algatatud ideid - tuleb vaid soovida ning tahta ja seejärel on vaja oma ideed lihtsalt koostöös kodalastega realiseerima hakata:)
 
Tuuli, Martin, Heidi, Piia,
Merli ja Keijo

Meie armas Heidi, Toompea koja viimati senaatortiitli pälvinud naiskodalane, mõtestas meile JCI Kreedo ja mida Kreedo Heidi jaoks tähendab. Põnev oli kuulata, mida Heidile JCI Toompea liikmelisus  andnud - võtnud ning kuidas erinevad ametid tema elu kirgastanud ja muutnud.  Loomulikult on kompromisse tehtud: KODA ja PEREELU vahel:-) 

Maia, Mikk, Birgit,
Edgar, Tuuli ja Martin
Raili, meie President täna, harutas "lahti"  JCI Toompea struktuuri ja kodukorra:)  "Kuivad teemad" said Raili poolt lahti kirjeldatud Railile omases heas eesti keeles ja läbi värvikate näidete elust enesest: Raili enda liikmeks saamine, projektides osalemine jne)


Keijo, Elmo, Kaido, Jürgen,
Anna-Mari, Priit ja Maia
Peatusime  2012. a ja 2013.a vaadates juba paika "loksutatud" tulevaste projektide nimistut. Seda ikka selleks, et igal ühel oleks võimalik endale sobilik tegevusplats otsida ning näpud rasvaseks teha:  BC2013, AK2013, KoosKooli, TwinSki, rattaklubi, osalemine väliskonverentsidel: EC2013 Monacos ja WC2013 Rios, sõpruskojad Poola-Soome-Rootsi jne.
Mulle on alati meeldinud, kuidas Elmo grupiga "töötab" ning kuidas kõik ümber laua olijad saavad sõna ning oma küsimustele vastused ja mis peamine, et kõik saaksid iseenda mõtteid "hüpitada" ning iseendas selgust saada, mis on  JCI ning MIKS tulla JCI Toompea kotta!
Elmo ja Heidi tutvustasid senaatorinumbri tähendust ning läbi selle ka seda nüanssi, kuidas koda oma häid liikmeid tunnustab läbi auväärse tiitli ning senaatori tiitel ei ole eesmärk  omaette J"

Üritusel peatusime ka teemal - kuidas ja palju JCI liikmetelt nn „ võtnud „  on ... Teemakäsitlus sai alguse pigem sellest, et kõigil on kiire ja omad tegemised: kodu-töö-hobid-sõbrad jne ning kui nimistusse tekib JCI, mis siis saab. JCI on fun ja tore ja võtab Sinult nii palju kui sa annad ning annab Sulle nii palju kui sa võtad:)

Õhtu kokkuvõtteks võiks öelda, et Edgari sõnadega, et jci kui organisatsioon võrdub "Aiesec for grown up people"!

Kohtumiseni JCI Toompea septembrikuu üldkogul, mis toimub 12. september ning JCI Estonia Aastakonverents (AK2012) saab teoks 14.-15. september Tartus!


Muljetas Minni
Teie EVP2012 

Kommentaare ei ole: