kolmapäev, 12. september 2012

JCI Toompea Septembrikuu koosolek Eesti Disaini Majas ja Loov Eestis


12.09.2012 kohtus sõbralik Toompea pere Klausi kohvikus, Kalasadama kai ääres. Peale põgusat tutvumist kohviku ja saalis väljas oleva näitusmüügiga, asuti kuulama firma Stella Soomlais Design asutaja ja omanikku preili Stella Soomlaisi. Stella on noor ja ettevõtlik nahakunstnik, kes Eesti Disaini Majas, oma ettevõtet arendab. Räägiti küsimuste vastuste vormis tema ettevõtte arengust ja võimalustest Eesti turul. Stella oli siis just aktiivselt tegelemas algava Disainiöö ette valmistusega. Suur osa eesti disainerite töid aga olid müügil Helsingi disaininädalal. Hea meel oli tõdeda, et kõike seda huvitavat, mida nägime, saavad osta kõik huvilised ka internetist: http://pood.looveesti.ee/

Järgmisena esines meile Loov Eesti esindaja tegevjuht Eva Leemet, kes rääkis milline ühendus on Loov Eesti. Ühendus on ellu kutsutud toetamaks kunstnikke-disainereid nende ettevõtluse alustamisel ja selgitamaks ühiskonnale loomemajanduse tagamaid ning peidetud väärtusi. Tegemist on oma valdkonna ettevõtlusinkubaatoriga. Tutvustamiseks jagati ajakirja, kus juba ettevõtluskogemusega Loov Eesti liikmed tutvustasid oma tegemisi ja innustasid teisi ettevõtlusega tegelema.

Ametlik osa üldkogust algas kreedo lugemisega ja uute liikmekandidaatide ja huviliste tutvustamisega. Neid oli õige mitu: Tuuli, Maia, Vivika, Jürgen. Meile oli külla tulnud Kaspar Loog JCI Estonia EVP 2012, et tutvustada end kui 2013 aasta võimalikku JCI Estonia presidenti. Sõna sai ka JCI Estonia Baltic Conference projektijuht Henry Arnold. Saime teada, et kevadel on tulemas põnev konverents koos Balti ja Põhjamaade kodadega. Paeteemaks on Läänemeri ja selle keskkonnasõbralikum ning kasumlikum majandamine.
Koosolek lõppes "Koos kooli" projektimeeskonna tänutordi söömise ja sünnipäevalaste õnnitlustega.

Rohkem pilte näeb Toompea koja pildialbumist

Kommentaare ei ole: