laupäev, 7. veebruar 2009

JCI Ärifoorumi kokkuvõte

Ärifoorum
Mul on hea meel, et 5. veebruaril SAS Radissonis toimunud JCI Ärifoorum läks täissaalile. Teema oli huvitav - „Kuidas alustada ettevõtlust väikese kapitaliga: väljakutsed ja õppetunnid“.


Ettevõtja häälena jagas kogemusi Jaan Urb firmast Cumulus Consulting.

Kohal oli päris kirju seltskond - palju ettevõtjad, mitmed riigiametnikud ja palgatöötajad, konsultandid, üks pankrotihaldur ja üks uusi väljakutseid otsiv kodalane :)


Märksõnad, mis esineja jutust kõlama jäid
Kõik on tore ja läheb hästi. Alustati oma kontaktide põhjal. Iga firmaga liitunud konsultant on toonud endaga kaasa kontaktibaasi. Tuleb julgeda võtta riske. Konkurentidest eristab põhjalikkus. Tüüplahendused tänapäeval enam ei tööta. Ajalehereklaam konsultatsiooniäris ei tööta. 80% kuludest on palgafond. Miljonäriks konsultandi tööga ei saa. Meeldib pandlikkus tööaja suhtes. Põhikliendiks on riiklik sektor.

Minu isiklikud ootused olid teema/esineja suhtes kõrgemad. Soovisin kuulda konkreetseid soovitusi turunduse ja arenduse vallas. Kuidas väikse kapitali korral tegutsemisfookus seada? Tean, et kõigile sobivat eduvalemit ei ole ilmselt olemas, kuid eks iga ettevõte kasvab alguses kontaktibaasi alusel ning alguses tundub tõesti, et oled oma aja peremees. Tegelikult sõltub väga palju kliendist ning tänapäeval ettevõtjana tegutsedes mina kõiki mune riigisektori kliendikorvis küll hoida ei julge. Eks seda tellimuste ärakukkumist on eelmisel ja tänavusel aastal paljud ettevõtted tunda saanud.

Isiklikut ootuse erinevusest olenemata oli see minu jaoks õnnestunud üritus. Korralduslik pool oli väga OK. Sai enne üritust põgusalt lobiseda heade kojakaaslastega. Ettekande ajal julgeti küsida ja mõeldi kaasa.

JCI Toompea President 2008 Kadi Maldur: See oli super! Kunagi 2005 novembris Kaspar Jänese poolt välja mõeldud ürituse formaat on täiesti kõrgemasse liigasse viinud! Müts maha. Isegi Peeter Võrk, kes on tuntud kõrge kvaliteedi hindaja oli rahul.

Tänud Victoria Pungale korraldamise eest!


Kirjutas Kaido

Kommentaare ei ole: