laupäev, 15. september 2018

Auhinnaalbum: JCI Estonia Parim Kohalike Kodade Koostööprojekt ning Parim Projekt 2018 nominent: JCI Saunapäevad 2018


JCI Saunapäevad 2018
Kategooriad:  
A 1- JCI Estonia Parim Projekt
A 7 - JCI Estonia Parim Kohalike Kodade Koostööprojekt
Esitajad: JCI Toompea ja JCI e-Koda

JCI Estonia esimesed saunapäevadtoimusid 13.-15. juulil 2018 mõnusas Kauksi puhkemajas.

Osalejad said kahe päeva jooksul koguda teadmisi saunakultuuri kohta, meisterdada vihtasid ja õppida neid ka õigesti kasutama, ehitada päris ise sauna, nautida suitsusauna, osaleda maa sees liha küpsetamise töötoas ja keerutada tantsu varajaste hommikutundideni. 

Üldine planeerimine ja läbiviimine.
Suvepäevade mõte hakkas mõlemas kojas eraldi idanema juba 2017. aasta suvel, kui e-Koda oli äärmiselt õnnestunult korraldanud oma koja sauna-teemalised suvepäevad ja Toompea kojal oli energiat ja initsiatiivi taaskord ühe suurprojekti korraldamiseks. JCI Toompea ning e-Koda on ka varem ühisprojekte teinud ning nii saigi jõud ühendatud.
Peagi olid tehtud esimesed ajurünnakud ja mõtted läksid lendama. Sauna teema oli looduse keskele just sobiv ning eestlaste kultuuri ja traditsioonidega tihedalt seotud. Peagi oli olemas kõik kõige vajalikum: maailma parimad saunamehed, Eesti üks parimaid peobände S.E.K.S. ja hoolitsetud selle eest, et inimesed ka kõhu täis saaksid. Saunapäevade korraldamisel mängis väga olulist rolli sündmuse marketing ning müügitöö, millest mõlema koja liikmed väga aktiivselt osa võtsid.
13. juulil kella 15ks oli kõik valmis ja kahe päevane pidu võis alata. Ilmad olid tellitud suurepärased ja tagasiside on siiani olnud igati positiivne.
Projekti eesmärk, suunitlus.
Projekti peamine eesmärk oli korraldada rohke osavõtuga suvepäevad ning näidata eeskuju kõrgel tasemel projekti elluviimisel ja korraldamisel, et edaspidi ka teised kojad oleksid motiveeritud suvepäevi korraldama ning teeksid seda vääriliselt. Samas tõestada, et ka kodade vahelised ühisprojektid võivad olla väga edukad. Täiendavalt oli eesmärgiks ühendada kodalasi pakkudes neile ühe lõõgastava nädalavahetuse sauna ja hea seltskonnaga ning muidugi tugevdada kogu organisatsiooni sisemist sidet.

Kodade liikmete osalemine projektis
Planeerimisfaasis oli meeskonnaliikmeid vaid 6. Täpselt piisav kogus, kelle vahel said ülesanded ära jagatud. Kaasatud olid nii vanemad kui uuemad liikmed.
Kohapeal oli toimetamist rohkem ning selleks kaasati ka teisi kojaliikmeid - kes tervitas inimesi saabumisel, kes segas baaris parimaid kokteile, kes oli lihtsalt aktiivne ja hoidis alati meeleolu üleval.

Projekti tulemuslikkus
JCI Saunapäevad võib  lugeda igati õnnestunuks. Meeskond töötas tõhusalt ja on töö tulemusega väga rahul. Suvepäevadel osales 96 inimest ning esindatud olid peaaegu kõik JCI Estonia kohalikud kojad. Rahvusvahelise mõõtme andsid sündmusele Kevin Hin, kes on EVP of Europe 2018, JCI Nottinghami koja president ning külaline Saksamaalt. Projekti heast tulemuslikkust võib hinnata ka ohtralt positiivset tagasisidet andnud osalejad kui ka fakt, et Nottinghami koja president lubas järgmisel aastal terve oma koja JCI suvepäevadele kaasa võtta.

Koja liikmete innustamine ja motiveerimine.
Projektimeeskonna liikmed olid kõik äärmiselt motiveeritud, et sündmus läbi viia maksimaalselt hästi. Selle tarbeks kohtuti regulaarselt ning mõeldi läbi igagi väiksem detail.

Muud projektiga kaasnevad väärtused.
Kuna JCI on võtnud ÜRO Säästva Arengu Eesmärkide saavutamise 2030. aastaks oma südameasjaks, siis ei unustanud neid ka meie Saunapäevi korraldades. Eesmärgiks number 3 on tagada hea tervis ja heaolu igas vanuses inimestele ja mis teeks seda paremini kui üks mõnus nädalavahetus saunaga!

HÜVA LEILI!


Kommentaare ei ole: