laupäev, 20. september 2014

JCI Toompea märkab ja tunnustab: Peeter Pihel



Tublide ja säravate noorte tunnutamine ja märkame on väärtus omaette. Toompea koda märkab ja tunnustab! Palun saame tuttavaks TOYP 2014 nominent Peeter Piheliga!

Restorani Fäviken Magasinet sous chef
Kategooria: äri, majandus, ettevõtlus
Esitleja: JCI Toompea

Peeter Pihel on tippkokk, kes rõhutab toiduvalmistamisel kohalikku toorainet tähtsust. Tema juhtimisel on Pädaste mõisa restoran Alexander´it tunnustatud korduvalt Eesti parimaks restoraniks. Hetkel on Peeter Rootsis asuva restorani Fäviken Magasinet sous chef, mis kuulub maailma 50. parima restorani hulka.


Haridus (kraadid ja akadeemilised tiitlid)

  • Kuressaare ametikool, kokandus
  • Restoran Vassa Eggen ja den Guldene Freden, koolitus Rootsis Restoran Brandenburger Hof, koolitus Saksamaal
  • Restoran Winteringham Fields, koolitus Inglismaal
  • Restoran Prince Olav, koolitus Norras
  • Bocuse d'Or Eesti kandidaat 2008
  • Aasta Kokk 2008

Ühingute, organisatsioonide liikmelisus

Eesti Kulinaaria Instituudi liige, Eesti Peakokkade Ühenduse liige, Pädaste mõisa endine peakokk. Pihel on juhtinud TV3 saadet "Peetri köök". Ta on osalenud Sörve JK ja Saaremaa JK liikmena 2011. aastal Eesti meistrivõistlustel jalgpallis.

Avaldatud tööd/trükised

Eesti toitu ja tooraine tähtsust rõhuv blogi: http://kitchencrunch.wordpress.com/author/peeterpihel/

Kandidaadi tegevusega seotud väljakutsed

Naturaalse tooraine kasutamine tipp-kokanduses ja selle propageerime läbi erinevate kanalite (blogi, auhinnad, võistlused, ühiskondlik tegevus - jalgpall).

Kandidaadi erakordsed saavutused ja/või tema panus oma tegevusvaldkonnas

Pädaste mõisa restoran Alexander on tema juhtimisel tunnustatud korduvalt Eesti parimaks restoraniks.

Avalikkuses ilmunud arvamused kandidaadi kohta ja/või omistatud tiitlid/auhinnad/aunimetused, mis kinnitavad kandidaadi saavutusi ja/või panust


  1. Ajaleht Saarte Hääl - Peeter Pihel töötab Rootsi tipprestoranis (16.10.2013)
  2. Wikipedia - Peeter Pihel
  3. Eesti Kulinaaria Instituut - Peeter Pihel teel tähtede poole

Lühikokkuvõte kandidaadi kõige silmapaistvamatest pingutustest, mis illustreerivad programmi algataja Ettevõtlike Noorte Koja kreedos väljendatud printsiipi: "Inimkonna teenimine on elu parim töö."

Kohaliku toorainega saavutatud parima restorani tiitel Eestis. Peetri kätetööl on tunda pühendust ja erilist maitset.

Esitaja põhjendus, miks just antud kandidaat peaks valitama üheks programmi Silmapaistev Noor Eestlane laureaadiks

Peetri tsitaat: "Olen õnnelik, kui suudan lisada Sulle häid mälestusi ja elamusi läbi söögivalmistamise ja hilisema maitsete nautimise. Kui ma suudan seda enda töötubades edasi anda, oleme üheskoos saavutanud edu, pannes sind taaskord mõistma, kui tähtis roll on heal toidul meie elus."


Täname Peetrit ja soovime edu järgmiste suurte tegude korraldamisel!

Eesti Ettevõtlike Noorte Koda
JCI Toompea

Kommentaare ei ole: