Tublide ja säravate noorte tunnutamine ja märkame on väärtus omaette. Toompea koda märkab ja tunnustab! Palun saame tuttavaks TOYP 2014 nominent Peeter Piheliga!
Restorani Fäviken Magasinet sous chef
Kategooria: äri, majandus, ettevõtlus
Esitleja: JCI Toompea
Peeter Pihel on tippkokk, kes rõhutab toiduvalmistamisel kohalikku toorainet tähtsust. Tema juhtimisel on Pädaste mõisa restoran Alexander´it tunnustatud korduvalt Eesti parimaks restoraniks. Hetkel on Peeter Rootsis asuva restorani Fäviken Magasinet sous chef, mis kuulub maailma 50. parima restorani hulka.
Haridus (kraadid ja akadeemilised tiitlid)
- Kuressaare ametikool, kokandus
- Restoran Vassa Eggen ja den Guldene Freden, koolitus Rootsis Restoran Brandenburger Hof, koolitus Saksamaal
- Restoran Winteringham Fields, koolitus Inglismaal
- Restoran Prince Olav, koolitus Norras
- Bocuse d'Or Eesti kandidaat 2008
- Aasta Kokk 2008
Ühingute, organisatsioonide liikmelisus
Eesti Kulinaaria Instituudi liige, Eesti Peakokkade Ühenduse liige, Pädaste mõisa endine peakokk. Pihel on juhtinud TV3 saadet "Peetri köök". Ta on osalenud Sörve JK ja Saaremaa JK liikmena 2011. aastal Eesti meistrivõistlustel jalgpallis.Avaldatud tööd/trükised
Eesti toitu ja tooraine tähtsust rõhuv blogi: http://kitchencrunch.wordpress.com/author/peeterpihel/Kandidaadi tegevusega seotud väljakutsed
Naturaalse tooraine kasutamine tipp-kokanduses ja selle propageerime läbi erinevate kanalite (blogi, auhinnad, võistlused, ühiskondlik tegevus - jalgpall).Kandidaadi erakordsed saavutused ja/või tema panus oma tegevusvaldkonnas
Pädaste mõisa restoran Alexander on tema juhtimisel tunnustatud korduvalt Eesti parimaks restoraniks.Avalikkuses ilmunud arvamused kandidaadi kohta ja/või omistatud tiitlid/auhinnad/aunimetused, mis kinnitavad kandidaadi saavutusi ja/või panust
- Ajaleht Saarte Hääl - Peeter Pihel töötab Rootsi tipprestoranis (16.10.2013)
- Wikipedia - Peeter Pihel
- Eesti Kulinaaria Instituut - Peeter Pihel teel tähtede poole
Lühikokkuvõte kandidaadi kõige silmapaistvamatest pingutustest, mis illustreerivad programmi algataja Ettevõtlike Noorte Koja kreedos väljendatud printsiipi: "Inimkonna teenimine on elu parim töö."
Kohaliku toorainega saavutatud parima restorani tiitel Eestis. Peetri kätetööl on tunda pühendust ja erilist maitset.Esitaja põhjendus, miks just antud kandidaat peaks valitama üheks programmi Silmapaistev Noor Eestlane laureaadiks
Peetri tsitaat: "Olen õnnelik, kui suudan lisada Sulle häid mälestusi ja elamusi läbi söögivalmistamise ja hilisema maitsete nautimise. Kui ma suudan seda enda töötubades edasi anda, oleme üheskoos saavutanud edu, pannes sind taaskord mõistma, kui tähtis roll on heal toidul meie elus."Täname Peetrit ja soovime edu järgmiste suurte tegude korraldamisel!
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda
JCI Toompea
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar