A2 JCI ESTONIA PARIM
KOOLITUSPROJEKT 2014
Nominent: JCI Toompea
koolitus „Tervislik toitumine – hea vormi saladused“
Esitaja: JCI Toompea
Projekti
eesmärk, suunitlus
JCI Toompea koolitusprojekt „Tervislik toitumine – hea vormi saladused“
koolitus oli suunatud aktiivsetele inimestele, kes olid huvitatud oma vormi
parandamisest toitumise ja spordi koosmõjul. Projekti kaugem eesmärk oli soov,
unistus, teadmisjanu, mis oli tekkinud ühe kodalase sees. Selle aasta märksõna
– viia ellu koja liikme unistus,
realiseerus seekord koolituse vormis. Nimelt soovis JCI Toompea koja liige
Birgit Ormus laiendada oma teadmisi õige toitumise osas, et läbida maraton.
Head mõtted saavad alati teoks heade inimeste kaasabil, nii sündiski 2 osaline koolitusseeria, mis tõi kokku
inimesi kodades ja ka väljapoolt koda.
Tervislik
toitumine – hea vormi saladused koolituse koolitajaks oli Siret Saarsalu, kes on omandanud toitumismeditsiini alase hariduse Hohenheimi Ülikoolis Saksamaal
ja lisaks ennast täiendanud sporditoitumise alal Sveitsis. Sireti igapäevane
tegevus on tippsportlaste toitumisnõustamine ning lisaks sellele viib läbi
toitumisalaseid koolitusi ja praktilisi seminare.
JCI Toompea on sellel aastal oma
tegevustes asetanud rõhku tervislikule eluviisile, spordile ning tervislikule
toitumisele. Üheks inspiratsiooniallikaks oli ka käesolev liikumisaasta ning JCI
Aastakonverentsil 2013 käsitletud tervisejuhtimise teemad.
Planeerimine
ja läbiviimine
Jaanuaris
toimunud JCI Toompea 2014. aasta tegevuste ajurünnakul sai paberile ka antud
koolitus. Nii lükati projekt veerema ning planeerimine toimus juba
meeskonnatööna, kus oma panuse andsid nii turundusmeeskond kui korraldustiim.
Koolituse toimumise kohaks sai valitud TTÜ Avatud ülikooli uued ruumid, mis kujundasid
just selle vajaliku akadeemilisuse kuid lõi samas laheda õhkonna. Koolitustoimus kahes jaos, millest esimene 3. aprill ja teine osa 22.mail 2014.
Koolituse
muutis eriliseks tema ülessehitus ja läbiviimine. Kui tavaliselt akadeemikud
armastavad oma häält ja kasutavad seda neile antud aja piirides ja natuke veelgi
enam, siis antud koolitus oli kui rätseplahendus, just meile. Toimus aktiivne
arutelu, kül jäeti slaide ja teemasid vahele, kuid mindi ka sügavamale ning
otsiti lahendusi oma kogemusest või soovist.
Kui
Sina kes sa seda loed arvad, et tegu oli järjekordse toitumiskoolitusega siis
siin on mõningad märksõnad, millest räägiti ja mis tegid minust parema
sportlase:
vedelikutasakaal,
toidulisandid, vitamiinid, mineraalid, dehüdratsioon,
anaeroobne glükolüüs ja lipolüüs, glükeemiline indeks, hüpotooniline, isotooniline ja hüpertooniline ning
lõpetuseks platseeboefekt.
Me täname sind
Siret Saarsalu koos veedetud aja ja
nende tarkuseterade eest, mida sa olid valmis meiega lahkelt jagama.
JCI Toompea 2014
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar