laupäev, 23. august 2014

JCI Toompea liikmeskond nautis Keila Hoovilugude päeva

23. august oli Keilas eriline – esmakordselt toimus Keila Hoovilugude päev, mille raames avati hoovid ja külalisi ootas 27 ühe-päeva kohvikut. Kodanikualgatusena sündinud projekti juhtis JCI Toompea senaator Marju Raadik-Kantsik.

Mõnusat laupäeva oli nautima tulnud tuhandeid inimesi. Pakuti maitsvaid ise valmistatud roogasid, koduseid jooke, harivat meelelahutust lastele, avatud olid erinevad töötoad hobikokkadele ja meeleolu hoidsid pimedani üleval pillimehed.

Keila Hoovlugude päeval sai tehtud palju fotosid. Leiad need meie Flickr albumist.





Keilas said kokku ka JCI Toompea liikmed, kes külastasid kümneid kohvikuid ja lõpetasid mõnusa päeva õhtusöögiga oma seeniorliikme Alar Hanssoni perekohvikus “Täistunni Tigu”. Allolevalt ongi hea jagada kohviku "Täistunni Tigu" perenaise Gristel Männi muljeid:

Marju Raadik-Kantsiku ideest alanud Keila Hoovilugude päeval oma õue avamine tundus põnev mõte. Üheskoos nelja naabermajaga oli tagasi vaadates ettevõtmine kergem - jagasime omavahel ülesandeid, et iga pere saaks keskenduda sellele, milles ta parim.

Kohviku- ja restoranipidamise rõõmus töö jäi meie viieliikmelise pere kanda, lisaks emad-ämmad ja sõbrannad – olime kogu päeva usinasti ametis. Noorim (ühtlasi vapraim) 5-aastane preili seisis kohvi serveerides ja armsalt naeratades kohvimasina taga 6 tundi järjepanu!

Avamise hetkel näis torte, kooke, pirukaid ja suupisteid olevat liigagi palju. Päeva edenedes küpsetasime kolm korda nii palju juurde: üllatuseks seadsid mõned armsad külalised ennast kohvikusse lausa mõnusasti sisse ja ootasid, et maitsta veel ka järgmist ahjukuuma pirukat.

Õhtu eel avatud pop-up terrassirestoran Täistunni Tigu sai tuleristsed JCI meeleolukalt seltskonnalt. Esimesed triibulised käes, sujusid kõik edasised köögikatsetused aina paremini! Õnnestumisest ja edust joovastuses, lubasime suure õhinaga, et avame oma terrassiklaasid maiustajatele kindlasti ka järgmisel aastal.


Mul on väga hea meel, et JCI Toompea liikmed on aktiivsed ka väljaspool JCI’d oma kohalikus kogukonnas. See ongi ju JCI mõte – viia ellu positiivseid muutusi.

Lp
Kaido

Kommentaare ei ole: