neljapäev, 22. mai 2014

Tervislik toitumine ja sport - hea vormi saladused (jätkukoolitus)



Koolitaja Siret Saarsalu oli JCI Toompea liikmeskonna ees juba teist korda. Põhjus väga lihtne - tervisliku toitumise teema on väga huvitav. Jätkukoolituse fookus oli lihtsast ABC'st samm edasi.

Esiteks rääkisime vedelikutasakaalust, mille juures Siret selgitas piisava vedeliku tarbimise olulisust ja seletas lahti ka joogi osmolaalsuse mõiste ning kuidas erineva osmolaalsusega joogid toetavad meie treeninguid.


Samuti jäi eelmisest korrast pooleli teema toidulisandid, vitamiinid ja mineraalid, kus oluliste märksõnadena jäid meelde D-vitamiin ja foolhape, millede defitsiit on meist paljudel, kuid nende piisava tarbimisega saaks vähendada mitmeidki tervisehädasid!

Lisaks olid uute ja põnevate teemadena päevakorras ka võistluspäeva toitumine ning immuunsüsteemi tugevdamine läbi toitumise. Võistluse edukaks läbimiseks soovitas Siret tegeleda teadlikult nö süsivesikute laadimisega eelneval paaril päeval. Oluline on ka tarbida toiduaineid mis seedimist ei ärrita.

Immuunsüsteemi tugevdamisel võiks aga välja tuua 5 olulist punkti, millele tasub rõhku panna:

  1. Probiootilised bakterid; 
  2. C- ja D-vitamiin; 
  3. Omega 3 rasvhapped; 
  4. Raud ja Tsink; 
  5. Vitamiin E, B12 ja foolhape.


Jätkukoolituse fotoalbum >>

Tervislikku toitumist ja head suvist sportimist!

Birgit Ormus

Kommentaare ei ole: