neljapäev, 31. oktoober 2013

JCI Toompea külastas JCI Maailmakongressi Rio de Janeiros, sügis 2013

Et kõik ausalt ära rääkida siis peab alustama algusest. 2013 aprillis otsustasime minna Brasiiliasse JCI Maailmakonverentsile Rio de Janeirosse. Reisikaaslasteks Toompealt Minni, Ando, Krista, Vivika.  Ando ja Vivika olid kuldaväärt isikud meie seltskonnas, kes leidis meile suurepärase majutuse Copacabanal ja Barra rannal.
 Miks maailma konverentsile minna? Kõik JCI võimalused tuuakse sulle ühte kohta kokku, räägitakse milliseid projekte maailma tehakse, näed inimesi kes neid teevad. Näed kui suur on JCI pere maailmas. Kohtud uute inimestega seminaridel, loengutel, õhtustel pidudel. Sul on võimalus näha konverentsi  korraldavas linnas põnevaid paiku, kuhu sa turistina ei satu. Tutvud kohaliku toidukultuuriga, mis konverentsi külastajatele kohale tuuakse. Eestlasi oli konverentsil üle 20 inimese.

Mida me Rios nägime? Võtsime Liis Kängseppa raamatu ja hakkasime minema. 


 Selaroni trepid,
Copacabana rand,
botaanika aed,
matkasime Triha de pedra mäel vihmametsas ja suplesime mägiojas,
ronisime suhkrupeamäele,
sõitsime Kristuse kuju juurde,
käisime jalgpalli vaatamas.

Vaatamisväärsustega tutvutud, kolisime Barra randa korterisse, mis asus konverentsi keskusele lähemal. Barra rannas ootas meid mõnus korter  ja külalislahke perenaine Glauce.
Esimesel õhtul jõudsime Welcome partile. Tore traditsioon on, et oma maa presidenti tervitab delegatsioon saalist. Meie tervitasime ka kõiki Põhjamaade presidente. Pidu läks eestlastele tavalise hooga käima ja kestis hommikutundideni.

Konverentsi programmist jäi meile eriliselt meelde poolakst koolitaja Leopoldi ärietiketi loeng, kus kasulikke nõuandeid jagus kõigile.

Jaapani õhtu oli traditsiooniliselt huvitav ja hariv. Jaapani toidud ja tavad olid kõik ühe katuse all koos. Vahva,  2015 on Jaapan võõrustamas JCI Maailmakonverentsi külalisi.



Viimane päev lõppes gala õhtuga. Enne galale minekut aga toimus Toompea presidendi vastuvõtt   Toompea residentsi rõdul jäätise ja "Vana Tallinnaga".

Edasi mindi Estonia presidendi vastuvõtule ja siis ühiselt Eesti delegatsiooniga galale.


Konverents sai läbi aga reis veel ei lõppenud. Toompea, Tallinna, Londoni   ja Toomemäe sõbrad siirdusid ühiselt Igasua joale Argentiina , Brasiilia, Parguai piirile. Võimsad loodusvaated, värvilised Argentiina majad ja mõnusad liharoad kohalikus restoranis.

Viimase päeva hommikul jõudsime külastada kohaliku linnauparki kus meie  lemmikud  olid tuukanid.

Oligi meie reis lõppenud. Algas pikka ja põnev reis tagasi kodumaale.

Muljetasid Krista, Vivika, Minni ja Ando
Rohkem pilte näeb koja pildialbumist

Kommentaare ei ole: