pühapäev, 2. detsember 2012

Piparkoogitöökoda Haapsalu koja "Rõõmsaid jõule kõigile"

Pühapäeval, 2.detsembril (see oli peale balli ja enne laste jõulupidu) kell 12:30 avasime Miku juures piparkoogi töökoja. Piparkooke küpsetasime Haapsalu koja heategevusürituse „Rõõmsaid jõule kõigile“ tarbeks ja need lähevad Läänemaa vähekindlustatud perede jõulupakkidesse.
Krista, Mikk, Minni ja Liina koos Karoliina'ga veetsid laheda pühapäeva, mille jooksul ca 4kg piparkoogitaigent sai vormitud lõbusatesse päkapikud-kuused-tähekesed jne värvilisteks piparkookideks. Eriti äge oli oskuslikult vormida ühest nn piparkoogist kaks kooki.  

See oli väga lustlik, kuidas suure kellukese või lille või jänese seest sai teise vormiga tükike välja lõigatud -vormiga välja võetud. Sellest nikerdamisest saime kohe kaks kooki kotti:-)  Klaaskommide purustamine ning piparkoogi sisse sulatamine oli minu jaoks uudsus kuubis! Kokkuvõttes võiks öelda, et vahvat lusti-möllu-mõnusat tegutsemist jagus kohe mitmeks-mitmeks tunniks:)

Õnneseene abiline Karoliina teadis täpselt, kuidas glasuuriga ringi toimetada, kui aluste kaupa koogid lauale jahtuma sai pandud!

Mul on küll väga hea meel, et lapsed saavad endale jõulupakikesse piparkooke, mida on erinevad kojad hea meeleolu ja tahtmisega on meisterdanud. Sahinad käivad, et Tallinnas erinevad kojad muudkui küpsetavad ja küpsetavad! 
Tore on teada, et me hoolime ning soovime, et lapsed saavad jõuludest rõõmu ja lusti!

Muljetas Minni (Karoliina jaoks Õnneseen) 
Fotojäädvustuste eest seisid hea Mikk ja Minni!

Kommentaare ei ole: