esmaspäev, 3. detsember 2012

JCI Toompea presidendi kuukiri nr 12 - Detsember 2012

 Head kodalased!
Alanud on 2012 aasta kaheteistkümnes ja ühtlasi ka viimane kuu, detsembrikuu, mis on meile kõigile tuntud ka kui jõulukuu (nt soome keeles ongi “joulukuu”). Väga sobiv on siinkohal tsiteerida 1986. aastal Rootsi bändi The Europe poolt ilmutatud üleilma kuulsa loo sõnu “it’s the final countdown...”. Nii et kui kellelgi on vaja veel dokumente vormistada (nt allkirjad) või arveid tasuda või miskit kolmandat teha, mis peab kandma märget 2012, siis tuleb tegutseda nüüd. Edasilükkamine enam ei ole võimalik.
Käesolevas kuus ootab meid ees üks eriline numeroloogiline minut: 2012.a 20.12 kell 20:12 ehk 2012 2012 2012. Selline lahe kolmik number ilmub meie ette aga viimast korda, sest alates järgmisest aastast enam numbrid kolmekordselt ei sobitu (13. kuud pole olemas). Jäädvustagem see eriline hetk ajalukku, et järgmised põlved saaksid sellest rääkida.
Detsembriga kaasneb automaatselt ka jõulupalavik – kellel vähem, kellel rohkem, Sest vastust ootavad küsimused kellele kinkida, mida kinkida, kallis või odav jne. Kõige mõistlikum on läheneda teemale projektijuhtimise päraselt – esmalt teha nimekiri kellele üldse kinke teha, siis määratleda mida saaja võiks vajada-soovida ning alles seejärel minna selle lehega poodlema. Nii saab hoida kokku aega, raha ja muidugi oma tervist (närve). Samuti tuleks aegsasti teha teine nimekiri jõulukaartide saajatest. Vaadata üle aadressid ja indeksid (leitavad veebist www.post.ee) ning varuda marke, ümbrikuid ja kaarte. Lisaks tuleb sooritada muid jõuludega seonduvaid ülesandeid – jõulukontserdid ja –peod, kuuse tuppatoomine (nt http://www.rmk.ee/kuuseke), piparkookide meisterdamine, päkapikkude kingilao pidev täiendamine (igal öösel nad ju käivad heade laste juures) jpt.
Jõulukuu tähtsaimaks tegijaks on kingimöllu keskel aga hoopiski kirik, sest jõulude ajal tähistatakse Jeesuse sünnipäeva. Kiriku kalender on vaadeldav siin. Joonisfilm Jeesuse sünnist siin (sobib eriti hästi näitamiseks ja selgitamiseks lastele). Üks päris asjalik ülevaade (slaidshow) Jeesuse elust on aga allalaetav siin. Jõulude ajal käijakse palju ka kirikus. Ülevaade jumalateenistustest ja üritustest kirikutes on leitav siin.
Kui kord detsember läbi saab ja uue aasta saluudid taevasse on lastud, siis ootavad meid ees paar väga olulist muudatust elukorralduses. 01.01.13 avatakse elektriturg, mille kohta leiab teavet siit. Teine märkimisväärne muudatus puudutab eelkõige meid Tallinlasi, sest alates 01.01.13 saame me (need kes meist Tallinnasse registreeritud) tasuta ühistranspordiga sõita. Lähem info siin koos viitega Linnavolikogu määrusele nr 12, millega uus kord kehtestatakse.
Spordimaailmas on detsembris aktuaalne mööduvale aastale tagasi vaatamine ning talispordiga tegelemisega ja planeerimisega alustamine. Kuu lõpu poole avatakse Eesti Olümpiakomitee kodulehel  küsitlus aasta sportlaste valimiseks. Seni aga klikkides rubriigil “Aasta parimad sportlased” leiate ülevaate alaliitude poolt parimateks valitud sportlastest. Klikkimist väärt on ka rubriik “Medalivõidud 2012”, kus leiate kõikide Eesti sportlaste medalivõitude loendi käesoleva aasta kohta. Talispordis on aktuaalne registreerumine Estoloppeti pikamaasuusatajate sarja kuuluvatele maratonidele. Kuni 07.12 saab seda teha soodushinnaga. Lähem info siin. Samuti tasub piiluda ka ERR lumeinfo portaali , et saada ülevaadet suusarajade seisukorrast. Tallinnas asuvad parimad suusakohad on teadagi Pirita  ja Nõmme.
JCI jõuluüritused, kuhu olete väga oodatud:
08.12. toimub igal aastal oodatud Tartu ja Toomemäe ühine jõulupidu - JCI otsib Superstaari! Info ja registreerumine siin!   
09.12. JCI Haapsalu heategevuslik kogu pere päev - Rõõmsad jõulud kõigile! Kontakt ja info siin!
10.12. saab meisterdada ise jõulukaarte JCI Toompea jõulukaartide meisterdamise töötoas. Info ja registreerumine siin!
12.12. vahetab JCI Toompea Presidendikett omanikku ja uus juhatus saab rinda ametimärgid - JCI Toompea Glögiõhtu! Info ja registreerumine siin
14.12. toimub e-Koja jõulupidu GIVE UP! Info ja registreerumine siin!
15.12. kutsub JCI Viljandimaa aastakoosolekule. Info ja registreerumine siin!
Sügav kummardus ja soe kallistus kõigile Teile, kes Te muutsite JCI Toompea 2012 aasta nii eriliselt säravaks ja ajalooliselt meeldejäävaks! Loodan, et igaüks teist sai sel aastal meeldivalt üllatatud.
Olge õnnelikud ja nautige JCI-elu jäägitult!
Imelist ja rahulikku jõuluaega!
Raili Naris
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda
JCI Toompea President 2012

+372 52 92 791

Kommentaare ei ole: