pühapäev, 18. jaanuar 2004

Kotka koja külastus


17-18.01.2004 käis Toompea Noortekoja 4-liikmelise delegatsiooniga – Kaido Irval, Alar Hansson, Raili Naris ja Signe Israel külas Kotka Noortekojal. Sõidu eesmärk oli uuendada sõprussidemeid, mis olid viimaste aastate jooksul veidi unarusse jäänud.
Kunagi ammu – 90ndate alguses – olid Toompea ja Kotka Noortekoda väga lähedased. Kristina-Regina reisilaeval allkirjastati twinningleping ning sõpruse märgiks kingiti teineteisele presidendiketid.





Ajastus oli suurepärane, kuna samal ajal toimus JCI Finland Area 6 presidentide kohtumine, millel ka meil õnnestus osaleda. Saime lähemalt tuttavaks meie mõlema twinningkoja presidendiga : JCI Kotka presidendi Heli Nykäneniga ja JCI Hamina koja presidendi Aki Muukkaga. Koosolek oli vabas vormis ja lõppes nagu ikka põhjamaal... saunaga. Mehed olid saunas tunnikese kauem kui naised – vaid 4 tundi :)
Päeval korraldati meile Kotka ekskursioon ja külastasime ka Kotka Maretaariumi. Privaat-ekskursiooni viis meie auks läbi Kotka koja senaator ning Maretaariumi juhataja Sakari Seppäla:). Võimas tunne oli seista 7 meetri kõrguse basseini klaasist vaheseina kõrval ning vaadata põhjamaa kalu!

Väga mõnus oli näha Kotka Noortekoja 2001 aasta president Ulla Parviaineni kodus Toompea Noortekoja poolt 1994 Kotka Merepäevadel twinningkojale kingitud karikat. Ööbisime Ulla Parviaineni külalislahkes kodumajutuses, nautides õdusat olemist, suurepärast kööki, hommikusauna ja meie jaoks korraldatud Sunday Morning Brunchi! Vaatasime üheskoos meie koda tutvustavat pildishowd, vahetasime kinke (täitsa jõulude tunne oli) ja jalutasime mööda talviselt lumist Kotkat.
Kotka Koda kutsus meie koda juulikuus toimuvatele Kotka Merepäevadele ning meie omakorda kutsusime Kotka koja meie koja sünnipäevale, mis on mais. Arutasime ka muid ühisprojekte, millest hetkel veel vara rääkida.
Üks osa JCI kreedost ütleb: "inimestevaheline sõprus aitab ületada rahvastevahelisi vastuolusid" See on suurepärane tunda end nii lähedasena inimestega teisest riigist, teisest kultuurikeskkonnast ja tõdeda - meis on nii palju ühist ja meil on üksteiselt nii palju õppida!

Kaido Irval,
Signe Israel


Kommentaare ei ole: