esmaspäev, 13. september 2010

Joogat ja meditatsiooni tutvustav õhtu


JoogaÜha enam lipsab siit-sealt sõprade seltskonnas viibides läbi küsimus: „Kas sa joogat oled proovinud? Kuidas meeldinud? Mis jooga stiili sa proovisid?“. Tuleb tuttav ette? Jooga stiile on erinevaid – nt Hatha jooga, Ashtanga jooga, Kundalini jooga, Kriya jooga. Mis mida tähendab? Kust alustada?

Kolmapäeval, 25. augustil 2010, kogunes mõnus väike seltskond JCI-kaid Weizenbergi tänaval. Tulijaid ühendas ühine soov teada saada enamat joogast ja meditatsioonist.

„Jooga ja meditatsiooni alased teemad on viimasel ajal järjest rohkemate inimeste  meeli köitnud. Mis see on, mis aitab meie kiirustavas materiaalses maailmas saavutada sisemist tasakaalu oma keha, hinge ja vaimu vahel?“ kirjutas Signe jooga õhtule kutsuvas e-kirjas. Sellele kutsele vastasid üle kümne huvilise, keda rõõmsalt tervitades ootas Kundalini jooga juhendaja Merit Raju.

jooga 2Kundalini jooga põhineb Yogi Bhajani õpetustel. See on dünaamiline jooga vorm, mis hõlmab füüsilisi harjutusi, hingamistehnikat, kehaasendeid, käteasendeid (mudrasid), mantraid ning meditatsioone. Kundalini joogal on puhastav ja raviv toime. See aitab tšakraid avada, energiakanaleid lahti hoida, näärmeid stimuleerida ja närvisüsteemi tugevdada. Samuti aitab see saavutada ja hoida keha, vaimu ja hinge vahelist tasakaalu.

 

Meri Raju Oma kodulehel kirjutab Merit enda tutvustuseks: „Mulle meeldivad hingega asjad. Ökoehitus ja isetehtud moos, kibuvitsarooside lõhn, isenikerdatud tass, linnulaulu saatel joogatamine ja läpakaga heinamaal silmi kissitades kirjutamine. Mõtlen vahel, et kui kõik inimesed saaksid teha, mida nad tõesti armastavad, siis milline see maailm oleks. Ja kui õnnelikud kõik oleksid!”
Sellega on nii mõndagi öeldud.

Merit on ka raamatute "Out of Office ehk aasta kontsakingadeta" ja "Hingele pai" autor, samuti võib tema tegemistel silma peal hoida: http://kikivarvul.wordpress.com/.

Merit-Raju-Out-of-Office-ehk-Aasta-kontsakingadeta-f054-370 Hingele pai

Kogu Meriti olemusest kiirgub rahulolu ja õnnetunnet. Ta silmitseb rõõmsal pilgul kohalviibijaid ja alustab tundi. Ligi kahe tunni jooksul kuuleme Meriti teest joogani ja Kundalini jooga algtõdesid. Mõned lood on kerge müstilise kalduvusega. Õhtu teises pooles proovime ka ise mõningaid jooga harjutusi. Saame teada, kui oluline on harjutusi tehniliselt õigesti teha ja samaaegselt korrektselt hingata. Mitmedki harjutused nõuavad päris head koordinatsiooni. Tunni lõpus teeme läbi külluse meditatsiooni, kus igaüks saab keskenduda sellele, mida parasjagu elus enim vajab.

Minule isiklikult jättis just see viimane, koos sellele häälestumisega, kõige sügavama mulje. Järgmisel päeval tundsin, et meditatsioon tõesti „toimis“. See tundus nii ebareaalne, aga nii oli. :)

Mulle paistab, et on saabunud suurepärane aeg – võib öelda, et jooga on moes!“ ütles Merit. Loodan, et need, kes seda oma ellu vajavad, leiavad tee joogani.

Muljetas
Mariliis Männik-Sepp

Kommentaare ei ole: